[ad_1] سرویس سیاسی فردا: نشستی با موضوع جامعه و فیلترینگ تلگرام، عصر روز گذشته در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد. در این نشست مهدی فضائلی و نعمتالله فاضلی دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی حضور داشتند. بخشهایی از صحبتهای فاضلی در این نشست در ادامه منتشر خواهد شد: – از هر زاویهای که […]
[ad_1]
– از هر زاویهای که نگاه کنیم مسئله فیلتر کردن یا نکردن تلگرام امری واضح است و حاکمیت میداند که این کار سودی ندارد، اما نمیدانیم که چرا تلگرام را فیلتر میکنند.جامعه ایرانی هیچگاه فرصت ابراز وجود نداشته، به همین دلیل معتقدم تاریخ گذشته ما تاریخ سکوت است و صدای فعالان تأثیرگذار شنیده میشد. کاری که شبکههای اجتماعی انجام میدهند در ساختن صدا و شکستن سکوت است و آنچه سیاستمداران را به ترس انداخته همین صدایی است که سکوت را شکسته است. سیاستمداران باید در صدا سیاستورزی کنند که تجربهاش را دارند.
– اینکه زندگی روزمره ما با تلگرام پیوند خورده، دلیلهای مهمی دارد، مهمترین دلیلش احساس امنیت بود که کاربران تلگرام چنین حسی را داشتند.
– جای سؤال است که چرا امروزه پیامرسان تلگرام حساسیتزا شده و نیروی حکومتی قادر نیست با فیلتر کردن در ارتباط مردم مداخله کند و چرا این مداخله تجاوز به حریم خصوصی مردم تلقی میشود. تلگرام یک بازیچه نیست و مسئلهاش، مسئله یک نرمافزار نیست. از سالها پیش مصلحتگرایان از تمام اخلاق مایه گذاشتند تا به مردم بفهمانند ارتباط چگونه است و به این دلیل تأثیری نداشت که روشی واقعبینانه نبود و شبکهها را نمیتوان با دادههای مصلحتاندیشانه درست کرد.
– اینکه حکومت نتوانسته در این 40 سال مصلحتهای خودش را مصلحتهای مردم بداند، یعنی اینکه در کار خود موفق نبوده و آنچه که الان در حال اتفاق افتادن است این است که مردم از طریق این شبکهها ساحتهای وجودی زندگیشان را تجربه میکنند.
پاول دوروف هم مثل شما نمی توانست از تلگرام دفاع کند!
– اگر پاول دورف هم اینجا بود به این خوبی نمیتوانست از تلگرام دفاع کند.
– به نظر شما نظامی که 40 سال نتوانسته این کار را کند از روز اولش تا امروز، یکی از کارآمدترین نظامهای دنیا نبوده؟ یک نظام بدون همراهی مردم چطور میتواند ادامه دهد و ما این همراهی را در جنگ 8 ساله دیدیدم. آیا میشد بدون حضور مردم جنگ را اداره کرد؟
– شما ادعا کردید که تلگرام برساخت آگاهی دارد و به همین دلیل فیلتر شده، من سوالی دارم که آیا پاول دورف عاشق مردم ایران شده تا به نفع آنها کاری کند و هر روز هم خدمات برتری را به سایر خدماتش اضافه کند که در هیچ پیامرسان دیگری در دنیا نیست؟! امروز که نظام تصمیم گرفته تلگرام را فیلتر کنند با بخش سایفون جلسه میگذارند و بعد میبینیم که موفق نمیشوند.
– باید بگویم تا امروز بیش از 10 میلیون کاربر در پیامرسان سروش فعالیت دارند و شاید اگر سایر پیامرسانها را هم به این تعداد اضافه کنیم به 15 میلیون نفر برسند.
– نظام غیر از تلگرام هیچ پیامرسان خارجی دیگری را محدود نکرده است. مشکل نظام با تکنولوژی پیامرسان خارجی نیست، بلکه با تلگرام است که یک برند در این تکنولوژی است.
منبع: فارس
[ad_2]
Source link