[ad_1] خبرگزاری تسنیم: دیپلماتها بر این باورند که دولتهای عضو اتحادیه اروپا حمایت بیشتری را از ایده وضع تحریمهای جدید علیه ایران نشان دادهاند. به گزارش رویترز، در حالی که بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستار اعمال تحریمهای جدیدی علیه ایران شده اند تا از این راه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را برای عدم خروج […]
[ad_1]
به گزارش رویترز، در حالی که بریتانیا، فرانسه و آلمان خواستار اعمال تحریمهای جدیدی علیه ایران شده اند تا از این راه دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا را برای عدم خروج از برجام متقاعد کنند، دیپلماتها تاکید کردند که کشورهای اتحادیه اروپا حمایت بیشتری را از این ایده نشان داده اند و اتحادیه اروپا برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران نزدیکتر از قبل شده است.
لندن، پاریس و برلین در ماه مارس با ارائه پیشنهادی برای اعمال سریع تحریمهای جدید علیه ۱۵ مقام رسمی، شخصیت نظامی و شرکتهای ایرانی موجب خشم سایر شرکای اروپایی خود شده بودند. این در شرایطی است که ترامپ ضرب الاجل ۱۲ ماه میرا برای اتحادیه اروپا تعیین کرده است تا برای اصلاح برجام اقدام کند.
ترامپ بارها توافق هستهای را بدترین توافق حاصل شده از طریق مذاکره ارزیابی کرده و تهدید به خروج از برجام نموده است.
ولی با توجه به اطمینان دادن مقامهای دولت آمریکا نسبت به این مساله که چنین تحریمهایی میتواند بر تصمیم ترامپ تاثیرگذار باشد، به نظر میرسد ایده لندن، پاریس و برلین برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران با حمایت بیشتری از سوی کشورهای عضو اتحادیه اروپا روبرو شده است.
دیپلماتها افزودند: دولتهای اروپایی تحت فشار بیشتری قرار گرفته اند تا نسبت به نقش ایران در سوریه پس از حمله شیمیایی ادعایی در شهر دوما، اعتراض قاطع تری نشان دهند.
یک دیپلمات در این باره گفت: البته این توافق هنوز نهایی نشده است، ولی برخی کشورهای اروپایی از مقاومت خود در برابر تحریمهای جدید علیه ایران کوتاه آمده اند. اسپانیا، اتریش و سوئد اخیرا به اکثریت کشورهای اتحادیه اروپا پیوسته اند که از تحریمها حمایت میکنند.
برلین، پاریس و لندن موافقت کرده اند تا یک بررسی رسمی درباره تاثیرات اقتصادی و سیاسی تحریمهای جدید علیه ایران داشته باشند. این تحریمهای جدید شامل ممنوعیت سفر و توقیف اموال و داراییها خواهد شد. این بررسی و مطالعه قرار است پس از دور نهایی مذاکرات بین سفیران اروپایی در بروکسل آغاز شود.
امانوئل ماکرون رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان قرار است سفرهای جداگانهای به واشنگتن داشته باشند و با ترامپ دیدار کنند. پیش بینی میشود رهبران آلمان و فرانسه درباره موضوع ایران نیز با ترامپ رایزنی کنند.
تحریمهای جدید اتحادیه اروپا بخشی از رویکرد چند جانبه بروکسل در مذاکره با مقامهای دولت آمریکا به شمار میرود تا به ترامپ نشان دهند که لغو توافق هستهای بین ایران و شش قدرت جهانی میتواند به موجب وخامت اوضاع در خاورمیانه شود.
با این حال، ایتالیا در ماه ژانویه یک قرارداد سرمایه گذاری به ارزش ۵ میلیارد یورو با تهران به امضا رسانده است. ایتالیا نگران آن است که تحریمهای جدید به ضرر تلاشهای صورت گرفته برای از سرگیری روابط اقتصادی و تجاری با ایران باشد.
پس از انتخابات ناموفق اخیر در ایتالیا، دولت موقت این کشور به شرکای اروپایی اش اعلام کرده است که نمیتواند از تحریمهای جدید علیه ایران حمایت نماید.
دیپلماتهای ایتالیایی نسبت به این مساله شک و تردید دارند که تحریمهای جدید اتحادیهد اروپا بتواند ترامپ را از تصمیمش برای خروج از برجام منصرف کند.
یک دیپلمات دیگر گفت: چیزی که مهم است این است که یک هدف تعیین شده وجود دارد و آن نگرانی مشترک اروپاییها درباره موشکهای بالستیک و فعالیتهای منطقهای ایران است.
[ad_2]
Source link