[ad_1] سیونهمین جلسه کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران با حضور محمدرضا رستمی معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مدیران سازمانهای دولتی و خصوصی برگزار شد. به گزارش اخبار آزاد مناطق، رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران با اشاره به […]
[ad_1]
سیونهمین جلسه کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران با حضور محمدرضا رستمی معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی و مدیران سازمانهای دولتی و خصوصی برگزار شد.
به گزارش اخبار آزاد مناطق، رئیس کمیسیون گردشگری، اقتصاد ورزش و اقتصاد هنر اتاق ایران با اشاره به اینکه ادبیات توسعه گردشگری ایران، نشان میدهد که مسائل نهادی، محدودیتها، دستهبندیها و تناقضات در این بخش اقتصادی، توسعه آن را محدود ساخته است، گفت: بررسیها نشان میدهد توسعه صنعت گردشگری در گرو کوچکسازی دولت و اصلاح و تغییرات نهادی نهفته است.
لزوم تسهیل شرایط مطلوب کسبوکار در حوزه گردشگری با مشارکت بخش خصوصی
احمد اصغریقاجاری با بیان اینکه دستیابی به اهداف توسعه گردشگری و رسیدن به جایگاه مطلوب گردشگری نیازمند ایجاد شرایط مطلوب کسب و کار در حوزه گردشگری است، افزود: بر این اساس، بخش مذکور میتواند سهم متوسط خود مبنی بر ایجاد بیش از ۶۰درصد از تولید ناخالص گردشگری را محقق سازد.
اصغری گفت: این مهم میسر نخواهد شد مگر با توسعه نهادهای سیاسی و اقتصادی کلان و تغییر نگرش هدفمند و تجاریسازی در بخش گردشگری با انسجام میان بخش دولتی و بخش خصوصی که امری قابل تامل است.
وی ضمن ارائه پیشنهاد برگزاری همایش با دعوت مستقیم از سرمایهگذاران خارجی در خاک ایران در مناطق و هدفهای مورد نظر شورایعالی مناطق آزاد، افزود: همچنین توسعه گردشگری خلاق در راستای پویایی مکانها و جاذبههای فرهنگی مانند برگزاری رویدادهای بزرگ جشنها و آیینهای خاص و بازنمایی شیوه زندگی در دورانهای تاریخی مناطق آزاد امری مهم محسوب میشود.
رئیس کمیسیون گردشگری اتاق ایران با اشاره به اینکه برگزاری تور رایگان ویژه راهنمایان، مدیران آژانسها و صاحبان رسانههای خارجی نیز میتواند اقدام موثری باشد، افزود: در این بین نباید فراموش کرد که مدیریت کارآمد در تبلیغات و بازاریابی در راستای جلب اعتماد گردشگران خارجی برای سفر به مناطق آزاد و آگاهی کامل از تمامی جاذبههای گردشگری اعم از جاذبههای طبیعی و مصنوعی از اهم موضوعات توسعه گردشگری است.
حضور بیش از ۵۰ هزار گردشگر خارجی در مناطق آزاد در سال گذشته
در ادامه این نشست، معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه نزدیک به ۵۰هزار گردشگر خارجی سال گذشته به مناطق آزاد آمدند، گفت: این تعداد غیر از گردشگرانی هستند که به صورت مستمر از مرزهای اروند یا ارس ورود و خروج میکنند و صرفا برای فعالیتهای اقتصادی به ایران میآیند.
محمدرضا رستمی افزود: تعداد مراکز اقامتی در مناطق آزاد برای بخش خصوصی مهم است. ۳۰۹مرکز اقامتی با ۴۱هزار تخت در مناطق آزاد داریم. یکی از سیاستهای ما ایجاد کاشانهمهمان و یا بومگردیها است که یکی از موفقترین سیاستها در جذب گردشگر خارجی بوده است. در حوزه بومگردی نیز یک چارچوب و آییننامه خاصی در مناطق آزاد تدوین شده که تا هفته دیگر تصویب و ابلاغ میشود.
رستمی گفت: هماکنون ترکها در انزلی در حوزه آکواریوم که یکی از پروژهای موفق بوده، سرمایهگذاری کردهاند. بخش خصوصی میتواند در حوزه گردشگری دریایی هم ورود کند.
وی افزود: امتیاز ورود گردشگر به مناطق آزاد بدون ویزا یکی از مواردی است که در این مناطق قابلیت اجرایی دارد. ما به دنبال این هستیم که بتوانیم مجوز بگیریم تا اگر گردشگر وارد منطقه میشود بتواند به سرزمین اصلی نیز بیاید و دوباره از همان منطقه آزاد خارج شود. برای سرمایهگذاران نیز معافیتهای مالیاتی متناسب با پروژهها و مشوقهای خاص پیشبینی شده است.
معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد گفت: سازمان منطقه آزاد ارس به دنبال سرمایهگذار برای ایجاد شهربازی مدرن است، چون الان حتی در شهر تبریز هم شهربازی وجود ندارد. در نظر داریم تا بیمارستان کیش را هم به بخش خصوصی واگذار کنیم.
رستمی ادامه داد: شورای گردشگری خارجی مناطق آزاد را تشکیل دادهایم که ۸۵درصد اعضای آن بخش خصوصی و ۱۵درصد از سازمانهای دولتی هستند. ما به دنبال این هستیم که ظرفیت گردشگری خارجی مناطق را توسعه دهیم.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم تا پایان سال قرارداد ورود گردشگران چینی را امضا کنیم. برای برنامه سه ساله میخواهیم ۶۰۰هزار گردشگر چینی را به مناطق آزاد بیاوریم. این ظرفیت خوبی برای فعالان در حوزه گردشگری است. در حوزه گردشگری داخلی نیز یکی از اقدامات، تسهیلات ۲۰میلیون تومانی با ۴درصد بازپرداخت طی یک سال تا ۱۸ماه به گردشگران مناطق آزاد است. گردشگران میتوانند با تهیه بلیت و یا استفاده از مراکز اقامتی پذیرایی و تفریحی در ۷منطقه از این تسهیلات استفاده کنند. ما تا پایان بهار به ۳میلیون نفر تسهیلات ۲۰میلیون تومانی میدهیم.
وی همچنین در پاسخ به اظهارات هر یک از مدیران اتاقهای بازرگانی استانها گفت: آماده هستیم که بحث گردشگری سلامت را در مناطق چابهار، اروند، کیش و ماکو دنبال کنیم.
معاون فرهنگی، گردشگری و صنایع خلاق دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد افزود: مزیت خرید کالا تا حد زیادی در مناطق آزاد از بین رفته است. در نظر داریم با یکی دو اتفاقی که تا آخر سال رخ میدهد، این وضعیت درست شود. پیشنهاد خرید خانه دوم در مناطق آزاد بسیار خوب است. ما بحث باغ ویلاها را در ماکو در نظر داریم. همچنین کشتی کروز از اروند به کیش، قشم و چابهار راهاندازی خواهد شد. مراحل نهایی قرارداد آن طی شده است. بخش خصوصی در این حوزه فعال شده و اگر بخش خصوصی دیگری بخواهد وارد این حوزه شود ما از آنها استقبال میکنیم، چراکه گردشگری دریایی یکی از اولویتهای ما است.
گفتنی است؛ ارائه راهکارهای فعال شدن کارگروه توسعه گردشگری خارجی در مناطق آزاد، برگزاری پانل تخصصی کارگروه توسعه گردشگری خارجی در مناطق آزاد در نمایشگاه گردشگری قشم ۱۰ الی ۱۴دیماه۱۳۹۷، مشارکت موثر در برگزاری دومین اجلاس گردشگری سلامت کشورهای اکو از ۱۸ الی ۲۰خردادماه۱۳۹۸ در اردبیل و همکاری و حضور موثر در همایش گردشگری سلامت کشورهای اسلامی در مشهد مقدس۲۰۱۹ از مصوبات این جلسه بوده است.
نوشته توسعه صنعت گردشگری، در گرو کوچکسازی دولت و تغییرات نهادی است اولین بار در رسانه مناطق آزاد. پدیدار شد.
[ad_2]
Source link