[ad_1] hختلالات خوردن معمولاً در دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی که افراد نگران نحوه نگرش دیگران نسبت به اندام خود هستند بروز پیدا میکند و در کودکان شایع نیست. افراد مبتلابه اختلال خوردن از غذا برای مقابله با احساسات آزاردهنده و دردناک خود استفاده میکنند مثلاً با محدود کردن غذای خود سعی در رسیدن به […]
[ad_1]
شایعترین اختلالات خوردن عبارتاند از:
بیاشتهایی: دلیل بیاشتهایی این افراد ترس شدید از چاق شدن است. آنها حتی با وجود کمبود وزن و بدون هیچ مشکلی هرگز باور نمیکنند که به اندازه کافی لاغر هستند و با محدود کردن کالری دریافتی، انجام حرکات ورزشی و گرفتن رژیمهای سخت و استفاده از قرصهای لاغری سعی در کنترل وزن خود دارند.
بولیمیا: افراد مبتلابه بولیمیا برای رسیدن به کاهش وزن دست به اقدامات خطرناکی میزنند مانند استفراغ اجباری، استفاده از مسهلها و ورزش بیشازحد.
پرخوری: افراد مبتلابه اختلال خوردن گاهی شروع به پرخوری میکنند و یا در مدتزمان کوتاهی هزاران کالری را وارد بدن خود میکنند. علیرغم احساس گناه و شرمی که دارند در مواقعی که ناراحت و نگران هستند دست به پرخوری زده و احساس میکنند قادر به کنترل خود نیستند. پرخوری عوارضی چون چاقی، دیابت نوع2 و مشکلات قلبی را به همراه دارد.
افراد مبتلابه اختلال خوردن چه ویژگیهایی دارند؟
– دوری از دوستان
– گرفتن رژیمهای غذایی مکرر
– صرفنظر از وعدههای غذایی
– امتناع از خوردن مواد غذایی خاص مثل کربوهیدراتها، چربیها و …
– نگرانی شدید به اندازه و شکل بدن
– بررسی مکرر در آینه برای نقصهای مشاهده شده در ظاهر
– نوسانات خلقی شدید
– نوسانات وزنی شدید
– مشکل در تمرکز
– پرخوری
– مشکلات خواب
– کمخونی، کمکاری تیروئید، کمبودپتاسیم، سرگیجه، احساس سرمای مداوم، مشکلات دندانی، پوستوموی خشک و شکننده
متداولترین درمانهای اختلالات خوردن
برای درمان مؤثر در این اختلال باید به جنبههای جسمی و روانی این اختلال اهمیت داده شود. هدف از درمان شناسایی افکار و احساسات منفی که باعث بینظمی در غذا خوردن شدهاند و جایگزینی آنها با رفتارهای سالم است، همچنین به فرد میآموزد تا بهجای خود تخریبی با استرس و شرایط دشوار زندگی مقابله کند. در واقع مسیر بهبودی با شناسایی علل اصلی منجر به این اختلال آغاز میشود. شما هیچوقت نمیتوانید یک فرد مبتلا به اختلال خوردن را وادار به تغییر کنید ولی با ارائه حمایتها و تشویق به درمان میتوانید نقش مهمی در بهبود سلامت آنها داشته باشید.
درمان فردی: این نوع درمان بر افزایش خودآگاهی و به چالش کشیدن باورهای نادرست و بهبود عزتنفس و کنترل احساسات متمرکز است.
خانوادهدرمانی: در این نوع درمان خانواده را تحت بررسی قرار میدهند و به جستجوی عنصری میگردند که ممکن است بیمار از گفتن آن امتناع کند، معمولاً در این جلسات درمانی بیمار حضور ندارد.
گروهدرمانی: در این نوع از درمان به افرادی که از این اختلال رنج میبرند اجازه میدهند تا در یک محیط با یکدیگر ملاقات و صحبت کنند. اعضای گروه از یکدیگر حمایت کرده و تجربیات و توصیههای خود را در گروه به اشتراک میگذارند.
چگونه به فرزندی که از اختلال خوردن رنج میبرد کمک کنیم؟
حتی اگر فرزندتان نسبت به پذیرش اختلال و درمان آن مقاومت نشان میدهد شما باید بدانید که بهعنوان والدین نقش مهمی در بهبود او به عهده دارید.
انتخاب زمانی مناسب برای صحبت کردن
اختلالات خوردن معمولاً در دوران بلوغ و اوایل بزرگسالی که افراد نگران نحوه نگرش دیگران نسبت به اندام خود هستند بروز پیدا میکند و در کودکان شایع نیست.
یک الگوی مثبت باشید
وعدههای غذایی متنوع
سر غذا خوردن دعوا نکنید
آگاه کردن از عواقب غذا نخوردن
اعتمادبهنفس فرزندتان را بالا ببرید
خودتان را سرزنش نکنید
حامی و صبور باشید
منبع: تبیان
[ad_2]
Source link