[ad_1] پزشکان تحت شرایط و بنا بر وضعیت جسمی داروهایی را به زنان باردارتجویز میکنند که در این راستا، با در نظر گرفتن پزشک، پرهیز از مصرف هر نوع دارو را باید کنار گذاشت و فقط به توصیههای پزشک متخصص عمل کرد. دکتر شهلا چایچیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه دراینباره […]
[ad_1]
دکتر شهلا چایچیان، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه دراینباره گفت:مصرف دارو در بین زنان باردار باید تحت شرایط خاصی باشد، ولی نباید مصرف تمامی داروها را نفی کنیم و بگوییم هیچ دارویی در این زمان نباید مصرف شود. به گفته وی، گاهی هم مصرف دستهای از داروها قبل از بارداری باعث بروز ناهنجاریهایی در جنین میشود مثلا مصرف اسید فولیک، ۴ ماه قبل از بارداری، نه تنها لازم است بلکه باعث میشود مادر با فقر آهن و عوارض آن مواجه نشود و از احتمال بیماریهای «نقص لوله عصبی» که جزو ناهنجاریهای جنینی است، جلوگیری به عمل آید. این عضو هیات علمی دانشگاه درخصوص مصرف ویتامین در این دوران میافزاید:مصرف ویتامینها و املاح در ماههای بارداری متفاوت است و پزشک متخصص تصمیم به تجویز و نحوه مصرف میگیرد. این متخصص زنان و زایمان اظهار میکند:گاهی اوقات براساس نوع بیماری، پزشک داروهای مختلفی را برای زن باردار تجویز میکند که متاسفانه عدهای از آنها با نظرخواهی اطرافیان خود، خودسرانه داروی خود را قطع میکنند، در صورتی که امروزه ثابت شده برخی از داروها به کاهش و حتی عدم سقط جنین، کمک شایانی میکند.
مصرف آنتیبیوتیک در بارداری
«گاهی به دلیل تهوعهای شدید بارداری، پزشک مجبور به تجویز دارو جهت جلوگیری از برخی مشکلات در خون میشود» این متخصص زنان و مامایی با اظهار این مطلب خاطرنشان میکند:مادران باید در نظر داشته باشند که به هنگام بروز بیماری در این ایام، پزشک معالج خود را از «هفته بارداری» مطلع سازند تا مشکلی برای وی و جنین به وجود نیاید. وی خفیفترین عوارض مصرف آنتیبیوتیک در زن باردار را ایجاد آلرژی به این دارو در آینده کودک عنوان میکند و یادآور میشود، برخی از آنتیبیوتیکها همانند «تتراسایکلین» نیز میتواند جوانههای دندان جنین را تیره کند پس بهتر است تا آنجاکه ممکن است از تجویز این دارو خودداری شود و یا مادرانی که دارای بیماریهای خونی هستند، نباید از آنتیبیوتیکهای «سولفامید» استفاده کنند، که مطمئنا پزشک معالج این جوانب را مدنظر خواهد داشت.
شیمی درمانی و بارداری
مسکنها
دکتر چایچیان یادآور میشود:گاهی شاهد آن هستیم که مصرف بیرویه برخی از ویتامینها در دوران بارداری، دارای اثرات سوء است، بنابراین مادران باید توجه داشته باشند که با مصرف بیرویه ویتامین، خود و جنین خود را به دردسر نیندازند. به گفته وی، پزشک میتواند با تجویز قرص فولیک اسید، آهن و دادن یک رژیم غذایی مناسب، بیمار خود را تحت کنترل داشته باشد. در غیر این صورت و مشاهده کمبود برخی از ویتامینها و املاح، پزشک معالج اقدام به تجویز «ویتامینهای مخصوص حاملگی» میکند.
مادران فستفودی
دکتر چایچیان در پایان خاطرنشان میکند:بیماران تیروئیدی باید آگاه باشند که مصرف دارو طی دوران بارداری، یکی از ملزومات آنهاست، چراکه ممکن است قطع دارو در این مرحله به قلب و چشم مادر صدمه وارد کند و یا احتمال زایمان زودرس را در آنها بیشتر کند.
[ad_2]
Source link