[ad_1] ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ – ۲۰:۱۰ – عوامل ژنتیکی: عامل ارث در بروز چاقی موثر است. مواردی مانند سوخت و ساز پایین، عدم سوخت و ساز کامل چربی و تمایل زیاد بدن برای استفاده از کربوهیدراتها (مواد قندی) از علل ژنتیکی چاقی است. – عوامل محیطی: ماشینی شدن زندگی و کاهش تحرک بدنی از دلایل […]
[ad_1]
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۹ – ۲۰:۱۰
– عوامل ژنتیکی: عامل ارث در بروز چاقی موثر است. مواردی مانند سوخت و ساز پایین، عدم سوخت و ساز کامل چربی و تمایل زیاد بدن برای استفاده از کربوهیدراتها (مواد قندی) از علل ژنتیکی چاقی است.
– بیماریها: بسیاری از بیماریها با توجه به مکانیسم آنها باعث چاقی میشوند. کم کاری غده تیروئید سبب کاهش هورمونهای تیروئیدی میشود. این هورمونها نقش بسیار مهمی در سوخت و ساز مواد غذایی در بدن دارند و کم شدن آنها باعث ذخیره سازی چربی و در نتیجه چاقی میشود. بیماریهای دیگر مانند اختلالهای عصبی – عضلانی، بیماریهای استخوان و مفاصل به صورت غیر مستقیم و از طریق کاهش فعالیت بدنی باعث چاقی میشوند. اختلال در هورمونهای جنسی چه در زنان و چه در مردان ممکن است تعادل متابولیکی بدن را بر هم زده و خود را با چاقی نشان دهند.
– داروها: بسیاری از داروها در افزایش وزن نقش دارند. این اثرات ممکن است مستقیم باشد مانند داروهای ضد بارداری یا کورتونها و یا در اثر پیامدهای ناشی از دارو مانند داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب باشد که با ایجاد خواب آلودگی و بی تحرکی سبب کاهش مصرف انرژی و در نتیجه اضافه وزن و چاقی میشوند. اختلالات عصبی و مشکلات روانی: در این نوع اختلالات به دلیل ماهیت بیماری یا اثرات داروهای مختلف معمولا افراد غیر فعال و کم تحرک شده و به دنبال آن دچار اضافه وزن و چاقی میشود.
منبع:ایران ناز
[ad_2]
Source link