[ad_1] خبرگزاری فارس: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پی فرمایشات مقام معظم رهبری در حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی بیانیهای را به شرح زیر صادر کرد. بسم الله الرحمن الرحیم وزارت امور خارجه و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در اقصی نقاط جهان پیام روشنگرانه مقام معظم رهبری برای حمایت از کالای […]
[ad_1]
خبرگزاری فارس: وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پی فرمایشات مقام معظم رهبری در حمایت از کالای ایرانی و تولید ملی بیانیهای را به شرح زیر صادر کرد.
بسم الله الرحمن الرحیم
وزارت امور خارجه و نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در اقصی نقاط جهان پیام روشنگرانه مقام معظم رهبری برای حمایت از کالای ایرانی را به گوش جان دریافت کرد. تایید و تاکید داریم که تنها راه پیشرفت واقعی و مبتنی بر عدالت، تکیه بر نیروها و توانمندیهای داخلی و رهایی از اقتصاد نفتی بوده و این مهم تنها از راه تلاش برای افزایش کمی و کیفی تولید ملی ممکن است.
وزارت امور خارجه در جهت اجرای بیانات اخیر مقام معظم رهبری در خصوص لزوم پشتیبانی از فعالان اقتصادی کشورمان بهویژه با تاکید بر افزایش صادرات غیر نفتی، در ادامه اقدامات خود برای تحقق سیاستهای ابلاغی معظمله به ویژه بند ۱۲ آن در تبیین مبانی دیپلماسی اقتصاد مقاومتی، اقدام به تغییر ساختار وزارت امور خارجه به منظور تسهیل دستیابی به اولویتهای اقتصادی کشور کرده است. خدمتگزاران کشور در حوزه سیاست خارجی با نظر داشت شرایط خاص کشور و دعوت از همه دستگاهها در سطح کشور به اتحاد و انسجام، رفع موانع جذب سرمایه و افزایش صادرات و رعایت انضباط و هماهنگی دقیق در روابط خارجی، آمادگی خود را برای حمایت از فعالان اقتصادی و تسهیل گسترش پیوندها و ارتباطات اقتصادی و تجاری در سطحی گسترده در جهان اعلام میکنند.
موقعیت جغرافیایی ایران بهعنوان مسیر اتصال شرق به غرب و شمال به جنوب، ظرفیتهای عظیمی را برای این سرزمین و به این ملت سختکوش ارزانی داشته که تکیه بر آنها فرصتهای گستردهای را برای توسعه ایران و ملتهای منطقه فراهم میکند.
وزارت امور خارجه در نظر دارد ضمن تمرکز بیشتر بر تسهیل انعقاد قراردادهای اقتصادی دو و چند جانبه با همسایگان و اتحادیههای تجاری نظیر اوراسیا و اقتصادهای نوظهور و قدرتهای بزرگ اقتصادی غیرمتخاصم با تمرکز بر دیگر وجوه سیاستهای ملی از قبیل: توسعه هدفمند روابط خارجی استانها و همچنین همکاریهای اقتصادی در حوزههای مختلف شامل انرژی، ترانزیت، جذب فناوری، سرمایه و گردشگر خارجی و توسعه صادرات غیرنفتی، زمینه را برای تقویت تولید و اشتغال مولد داخلی، رشد کمی و کیفی کالای ایرانی، تسهیل رقابت کالاهای ایرانی در بازارهای هدف و زمینهسازی برای حضور فعالان اقتصادی کشور به ویژه بخش خصوصی در عرصههای دوجانبه و چندجانبه فراهم آورد.
به گزارش فارس، مقام معظم رهبری سال ۱۳۹۷ را سال «حمایت از کالای ایرانی» نامگذاری کردند و آحاد مردم و مسئولان را در حمایت از کالای ایرانی دارای نقش و وظیفه دانستند.
ایشان در بخشی از فرمایشاتشان در حرم مطهر رضوی «بازاریابی صادراتی» را از دیگر راههای حمایت از کالای ایرانی برشمردند و با اشاره به وظایف سنگین وزارت خارجه، مسئولان بازرگانی و فعالان اقتصادی افزودند: اگر بتوانیم ۲۰ درصد نیاز بازارهای ۱۵ همسایه ایران را با کالای مرغوب ایرانی تأمین کنیم، در ایجاد اشتغال و افزایش ثروت ملی گامهای مهمی برداشته ایم.
حضرت آیت الله خامنهای پس از تبیین چرایی و راههای حمایت از کالای ایرانی به موضوع الزامات و زمینههای تحقق شعار سال پرداختند.
«اقدام دولت در مدیریت جدی واردات» (چه واردات دولتی و چه واردات بخش خصوصی) و «خودداری کامل از واردات اجناسی که در داخل تولید میشوند یا قابل تولید هستند» اولین تأکید رهبر انقلاب در این بحث بود.
ایشان تأثیر مخرب واردات بر تولید را کاملاً اساسی خواندند و افزودند: جنس خارجی مثل سیل وارد میشود و آن وقت از بیکاری هم انتقاد میکنیم!
[ad_2]
Source link