[ad_1] در حال حاضر پرسش اینجاست که برای کاهش وزن در ماه رمضان چه کنیم؟ آیا راهکاری برای آن وجود دارد؟ چرا برخی از افراد بعد از ماه رمضان لاغر و برخی دیگر چاق میشوند؟ اگر به دنبال راهکاری برای کاهش وزن در ماه رمضان هستید، ابتدا باید بدانید دلایل چاقی در ماه رمضان چیست […]
[ad_1]
اگر به دنبال راهکاری برای کاهش وزن در ماه رمضان هستید، ابتدا باید بدانید دلایل چاقی در ماه رمضان چیست و چرا افراد بعد از ماه رمضان دچار اضافه وزن میشوند؟ با به اندام دکتر کرمانی همراه باشید تا پاسخ پرسشهای خود را بیابید.
دلایل چاقی در ماه رمضان
۱- چاقی در ماه رمضان؛ قند زیاد میخورید
اگر هر چند وقت یک بار از این نوع غذاها میخورید ایرادی ندارد، اما اگر برای طولانی مدت رژیم غذایی تان سرشار از غذاهای قندی است، سطح انسولین از تعادل خارج و بدن به انسولین مقاوم میشود. اگر هدف کاهش وزن است باید درباره وعده افطار خود تجدید نظر کنید. حتی خرما هم با اینکه سرشار از مواد مغذی است، قند بالایی دارد. پس هنگام افطار تنها با یک خرما روزه خود را باز کنید. بسیاری از افراد فکر میکنند، چون برای ساعتهای طولانی غذایی نخوردند در وعده افطار آزاد هستند؛ بنابراین مقدار زیادی کربوهیدرات را وارد بدن خود میکنند بدن نیز با ترشح انسولین انرژی اضافی را تبدیل به چربی میکند.
۲- چاقی در ماه رمضان؛ نوشیدنی قندی میخورید
بسیاری از مردم این را میدانند که نوشابه و دیگر نوشیدنیهای گازدار ضرر دارند. یک قوطی نوشابه به تنهایی دارای ۳۸ گرم قند است و این مقدار حتی بیشتر از میزان توصیه شده برای استفاده روزانه است. اگر در طول ماه رمضان روزی یک قوطی نوشابه استفاده کنید باید کاهش وزن را به کلی فراموش کنید. خوشبختانه چنین اخباری دیگر کسی را شگفت زده نمیکند، اما چیزی که بیشتر مردم نمیدانند این است که آب میوه (بله حتی آب میوه صد در صد طبیعی) هم مقدار بسیار زیادی قند در خود دارد. وقتی میوه کامل میخوریم قند طبیعی درون آن با فیبر ترکیب میشود، اما وقتی آب میوه میخوریم در واقع قند را مستقیم به بدن خود تزریق میکنیم. اگر میخواهید وزن کم کنید آب میوه نخورید.
۳- چاقی در ماه رمضان؛ غذاهای قندی میخورید
کربوهیدراتهای تصفیه شده از مضرترین موارد در رژیم غذایی افراد است. اگر نان، برنج، غلات و … میخورید به جای سوزاندن چربی در حال ذخیره آن هستید، چون انسولین را بالا میبرد. اگر هدف کاهش وزن است باید مصرف کربوهیدراتهای ساده را کاهش دهید و از مواردی مانند نان سبوس دار یا برنج قهوهای استفاده کنید که فیبر بالایی دارند؛ بنابراین حواستان به آنچه در وعده سحر و افطار میخورید باشد، چون مقدار غذای دریافتی در این وعدهها نسبت به روزهای عادی بیشتر است.
۴- چاقی در ماه رمضان؛ به اندازه پروبیوتیک نمیخورید
دو هزار سال پیش بقراط گفت: تمام بیماریها از روده شروع میشود و اکنون دانشمندان این گفته را اثبات کردند. باکتریهایی درون و بیرون بدن از کل سلولهای بدن بیشتر هستند. تیریلیونها باکتری موجود در معده کمک میکنند غذا را هضم کنید. همچنین در مقابل باکتریهای مضر، قارچها و ویروسها از بدن محافظت میکنند. این ویروسها عمیقا در گرایش یک فرد به افزایش وزن نفوذ دارند.
پژوهشها نشان دادند موشهایی که باکتریهای روده شان نامتعادل است حتی با خوردن غذاهای یک موش با باکتریهای معده سالم باز هم وزن اضافه میکنند. جالب اینجاست وقتی باکتریهای روده موشهای سالم را در بدن موشهایی که باکتریهای نامتعادل داشتند قرار دادند متوجه شدند بدون تغییر در رژیم وزنشان کاهش یافت. پژوهشها هنوز در این مورد ادامه دارد. اما چطور فردی روده سالم داشته باشد؟ برای شروع باید بگویم بدترین کار این است که از رژیمی سرشار از قند و کربوهیدرات استفاده کنید.
برخی از بهترین غذاها برای داشتن روده سالم عبارتند از:
گیاهان، ادویه جات، چایها (زردچوبه، ریحان، پونه کوهی، آویشن، چای سبز، قهوه)
غذاهای دارای پروبیوتیک (ماست، کفیر، کیمچی، کامبوچا، کلم ترش)
سیر، پیاز
سرکه سیب
روغن نارگیل
عصاره استخوان
از ماه رمضان شروع کنید و به جای اینکه در وعدههای سحر و افطار معده خود را بی هدف و با غذاهای مضر پر کنید از چنین غذاهایی استفاده کنید.
۵- چاقی در ماه رمضان؛ فکر میکنید چربی بد است!
چربی به آرامی میسوزد و در روزه داریهای طولانی مدت کمک میکند کمتر احساس گرسنگی کنید. کره عالی و خوشمزه است. همه غذاهایی که کم چرب هستند را حذف کنید. این غذاها معمولا برای طعم گرفتن دست به دامان قند و شربت ذرت با فروکتوز بالا میشوند. یادتان باشد چربی بد نیست و سبب چاقی نمیشود بلکه قند چاق میکند.
۶- چاقی در ماه رمضان؛ استرس دارید
۷- چاقی در ماه رمضان؛ کم تحرک هستید
به جای ۲۳ ساعت یکجا نشینی، یک ساعت روی تردمیل بدوید و ورزش را در کل روز تقسیم کنید. تا سرکار پیاده بروید و یا اگر از اتوبوس و تاکسی استفاده میکنید مقداری از مسیر را پیاده روی کنید. سرکار با گوشی صحبت میکنید؟ در حال صحبت کردن راه بروید. تا فروشگاه پیاده روی کنید و یا برای مهمانی رفتن در افطار به خانه دوستتان پیاده بروید. برای کالری سوزاندن مجبور نیستید به شدت ورزش کنید. در طول روز خود را درگیر ورزشهای هوازی با شدت کم کنید این کار معجزه میکند.
روشهای کاهش وزن در ماه رمضان
البته بهترین زمان برای اندازه گیری وزن حالت ناشتا و پس از تخلیه مثانه و روده است. شاخص توده بدن از تقسیم وزن (برحسب کیلوگرم) بر مجذور قد (بر حسب متر) به دست میآید.
خیلیا فکر میکنن در ماه رمضان به خاطر روزه گرفتن وزن کم میکنن، اما به دلیل عادتهای غلط غذایی، بعد از ماه رمضان شما چاقتر میشید!
توی این کمپین هیچ غذایی حذف نمیشه و همهی خوراکیهای ماه رمضان وجود داره و در طول روز احساس گرسنگی نخواهید داشت
اگر به هر دلیلی روزه نمیگیرید برای شما هم برنامه چربی سوزون داریم.
۱- کاهش وزن در ماه رمضان؛ دفترچه یادداشت غذایی داشته باشید
۲- کاهش وزن در ماه رمضان؛ تشنگی خود را رفع کنید
۳- کاهش وزن در ماه رمضان؛ ورزش کنید
۴- کاهش وزن در ماه رمضان؛ غذای سالم بخورید
کاهش وزن در ماه رمضان؛ از این گیاهان و ادویه جات استفاده کنید
زردچوبه: این ادویه را هندیها زیاد در غذاهایشان استفاده میکنند، زردچوبه نشان داده که میتواند به کاهش التهاب کمک کند، التهاب یکی از دلایل چاقی و کندی کاهش وزن است.
دارچین: هر چقدر دوست دارید میتوانید از دارچین استفاده کنید، دارچین کمک میکند قند خون و انسلین کنترل شود، که در نتیجه از ابتلا به دیابت جلوگیری میکند.
پودر فلفل: مادهای به نام دی هیدروکپسیات در فلفل وجود دارد که مشخص شده اگر روزانه سه مرتبه استفاده شود میتواند توانایی چربی سوزی بدن را بالا ببرد.
زنجبیل: زنجبیل تازه یا به صورت پودر شده میتواند اشتها را کاهش دهد و از پرخوری جلوگیری کند.
فلفل سیاه: مادهای که در فلفل سیاه وجود دارد و به آن طعم تندش را میدهد، پی پرین نام دارد. مشخص شده است که پی پرین به بدن از طریق گرمازایی کمک میکند تا بیشتر کالری بسوزاند. پی پرین همچنین به بدن کمک میکند که از مواد مغذی بهتر استفاده کند.
گشنیز: یکی از سبزیجاتی که میتوانید برای کاهش وزن استفاده کنید گشنیز است. گشنیز عملکرد سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد و میتواند در کاهش وزن کمکتان کند.
زیره سبز: زیره سبز زمانی که با دیگر ادویه جات ترکیب میشود میتواند روی روند کاهش وزنتان کمک کند.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی دکترکرمانی
[ad_2]
Source link