خطر ضدعفونی‌کردن بی‌رویه دست‌ها
خطر ضدعفونی‌کردن بی‌رویه دست‌ها

[ad_1] ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ – ۱۷:۵۳ همانطور که با سوءمصرف آنتی بیوتیک‌ها، سبب ایجاد مشکلاتی در سلامت انسان‌ها می‌شود، استفاده بیش از حد از مواد تمیز‌کننده و ضد‌عفونی کننده دست هم می‌تواند منجر به مقاوم شدن باکتری‌ها شود. از زمان شیوع ویروس جدید کرونا، دانشمندان درمورد بهینه‌ترین روش‌های بهداشتی برای محافظت از خود، از جمله […]

[ad_1]

۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۹ – ۱۷:۵۳

همانطور که با سوءمصرف آنتی بیوتیک‌ها، سبب ایجاد مشکلاتی در سلامت انسان‌ها می‌شود، استفاده بیش از حد از مواد تمیز‌کننده و ضد‌عفونی کننده دست هم می‌تواند منجر به مقاوم شدن باکتری‌ها شود.

از زمان شیوع ویروس جدید کرونا، دانشمندان درمورد بهینه‌ترین روش‌های بهداشتی برای محافظت از خود، از جمله اطمینان از پاکیزه‌شدن دست‌ها را توصیه کرده‌اند.

این توصیه‌ها سبب افزایشی قابل توجه در فروش و استفاده از محصولات تمیز‌کننده و ضد‌عفونی کننده دست شده است. اکنون مشخص شده است که زیاده‌روی در مصرف این مواد می‌تواند عواقب ناگواری داشته باشد.

همانطور که با سوءمصرف آنتی بیوتیک‌ها، سبب ایجاد مشکلاتی در سلامت انسان‌ها می‌شود، استفاده بیش از حد از مواد تمیز‌کننده و ضد‌عفونی کننده دست هم می‌تواند منجر به مقاوم شدن باکتری‌ها شود.

دانشمندان می‌گویند در نتیجه مصرف بی‌رویه و گسترده از این مواد در حین همه‌گیری کرونا در جهان، پتانسیل بروز بیماری‌های جدید را در آینده افزایش خواهد یافت. این رخداد دز نتیجه افزایش شمار باکتری‌های مقاوم در برابر مواد آنتی‌باکتریال و مساعد شدن شرایط برای رشد آن‌ها می‌تواند به وقوع بپیوندند.

ضد میکروب‌های مختلف از جمله آنتی بیوتیک‌ها، دارو‌های ضد ویروسی و ضد قارچ و سایر موارد برای سلامتی ما مهم هستند، زیرا به بدن انسان برای مبارزه با عفونت کمک می‌کنند، با این حال برخی ارگانیسم‌ها مانند باکتری‌ها می‌توانند بعد از قرار گرفتن در معرض آنتی‌بیوتیک‌ها دچار جهش و تغییر شوند.

این تغییرات می‌تواند سبب شود تا آن‌ها بتوانند در برابر دارو‌های طراحی‌شده برای از بین بردنشان مقاومت کنند. در چند دهه گذشته، استفاده بی‌رویه و نادرست از ضد میکروب‌ها سبب رسد تعداد سویه‌های مقاوم باکتری شده است. در نتیجه عفونت‌هایی که به راحتی درمان می‌شدند، اکنون به خطری برای زندگی انسان‌ها بدل شده‌اند.

به گفته متخصصان، فرایند‌هایی که منجر به مقاومت ضد‌میکروبی می‌شوند بسیار متنوع هستند از جمله «جهش» که در نتیجه تغییرات در DNA باکتری‌ها اتفاق می‌افتد.

 

 

 

 

منبع:بهداشت نیوز

[ad_2]

Source link