[ad_1] توصیههای اینچنینی هر سال تغییر میکنند و خیلی از چیزهایی که خوردن آنها قبلاً برای خانمهای باردار اشکالی نداشت الان در لیست موادغذایی ممنوعه برای آنها قرار گرفته است. در اینجا عنوان میکنیم که در ۹ ماهه دوران بارداری از مصرف چه موادغذایی اجتناب کنید. کافئین سالهای زیادی است که گفته میشود مصرف مقدار […]
[ad_1]
کافئین
سالهای زیادی است که گفته میشود مصرف مقدار زیاد کافئین در روز—چه از طریق قهوه، چای، نوشابه، شکلات یا نوشابههای انرژیزا– در طول دوران بارداری با خطر سقطجنین همراه است و تحقیقی که در سال ۲۰۰۸ انجام گرفت، آن را تایید میکند. در این تحقیق مشخص شد، زنانی که ۲۰۰ میلیگرم یا بیشتر در روز کافئین مصرف کردند (به اندازه ۲ فنجان یا بیشتر قهوه یا ۵ قوطی نوشابه) تا دوبرابر بیشتر از زنانی که اصلاً کافئین مصرف ننمودند، دچار سقطجنین شدند. خیلی خوب است که در این دوران از نوشیدنیهای بدون کافئین استفاده کنید، بهویژه در سه ماهه اول بارداری که خطر سقطجنین بیشتر است.
پنیر نرم
بهتر است از مصرف پنیرهایی مثل پنیر فتا، پنیر بز و سایر پنیرهای نرم خودداری کنید. اما چرا؟ چون ممکن است پاستوریزه نباشند و آلوده به لیتریا باشند باکتری که میتواند موجب مسمومیت غذایی شود. این پنیرهای نرم به این علت خطرناک هستند که مثل پنیرهای چدار و پارمزان با فراوری باکتریهایشان به طور طبیعی کشته نشده است. و، چون زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض بیماریهای مربوط به موادغذایی قرار دارند که اگر در سه ماهه اول بارداری اتفاق بیفتد ممکن است موجب سقطجنین یا زایمان زودرس شود.
گوشت
موقع خرید گوشت باید خیلی دقت کنید. خرید محصولات فریزشده و منجمد ممکن است آلوده به لیستریا باشند. به همین دلیل، گوشتها را در آب جوش انداخته و بجوشانید تا باکتریهای آن کشته شود؛ و موقع پخت حتماً انواع گوشت را تا متوسط و کامل بپزید. این گوشتها ممکن است آلوده به تاکسوپلاسما باشند که انگلی است که موجب یک نوع عفونت میشود و بااینکه نادر است، اما ممکن است موجب مرده به دنیا آمدن نوزاد یا یک مشکل حاد برای سلامتی شود.
ماهی را امتحان کنید
احتمالاً میدانید که جیوه که در بسیاری از ماهیها وجود دارد برای بچه خطرناک است. جیوه یک نوروتاکسین است که رشد مغز جنین را مختل میکند. زمانیکه جیوه از آلودگی وارد آب دریا میشود، زنجیره غذایی خود را از گیاهان، به ماهیهای کوچک و بعد به ماهیهای بزرگ طی میکند و آنها را آلوده میسازد. ماهیهایی که بیشتری مقدار جیوه را دارند باید در لیست غذاهای ممنوعه شما قرار گیرند، ماهیهایی مثل: کوسه، شمشیرماهی، ماهی تن آلباکور و شاهماهی خالمخالی. اما همه انواع ماهیهای تن بد نیستند. اگر عاشق ساندویچ ماهیتن هستید.
بهتر است از ماهیتنهای کنسروی استفاده کنید که مقدار جیوه آن بسیار کم است و آن را به حداکثر یک یا دو بار در هفته محدود کنید. اشتباهی که بسیاری زنان باردار مرتکب میشوند این است که به کلی از خوردن ماهی خودداری میکنند. بعنوان مثال ماهی سالمون یا ماهی آزاد حاوی جیوه نیست و منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا ۳ به حساب میآید که در طول بارداری نیاز دارید. اما صرفنظر از نوع ماهی که میخورید، بهترین راهکار این است که از خوردن هر چیز خام و نپخته خودداری کنید.
منبع:ایران ناز
[ad_2]
Source link