دستکش‌های یکبار مصرف؛ «احساس امنیت فریبنده» در مقابل کرونا
دستکش‌های یکبار مصرف؛ «احساس امنیت فریبنده» در مقابل کرونا

[ad_1] به گفته کارشناسان دستکش‌های یکبار مصرف راهی مؤثر برای حفاظت از ابتلا به ویروس جدید کرونا نیست، بلکه این دستکش‌ها می‌توانند ویروس را پخش کرده یا حتی خطر ابتلا را افزایش دهند. این روز‌ها در فروشگاه‌ها، مراکز خرید یا بازار‌های هفتگی برخی علاوه بر ماسک‌هایی که دهان و بینی را می‌پوشانند، از دستکش‌های یکبار […]

[ad_1]

به گفته کارشناسان دستکش‌های یکبار مصرف راهی مؤثر برای حفاظت از ابتلا به ویروس جدید کرونا نیست، بلکه این دستکش‌ها می‌توانند ویروس را پخش کرده یا حتی خطر ابتلا را افزایش دهند.

این روز‌ها در فروشگاه‌ها، مراکز خرید یا بازار‌های هفتگی برخی علاوه بر ماسک‌هایی که دهان و بینی را می‌پوشانند، از دستکش‌های یکبار مصرف نیز برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ استفاده می‌کنند. این دستکش‌ها هفته‌هاست که به کالایی نایاب در بسیاری از داروخانه‌ها در سراسر جهان بدل شده‌اند.
اما آیا می‌توان پوشیدن دستکش‌های یکبار مصرف را اقدامی مؤثر برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری تلقی کرد؟ درست است که پزشکان و کادر درمانی از دستکش استفاده می‌کنند، اما این دستکش‌ها در اصل محافظی در مقابل آلودگی‌های کلی مثل خون یا مایعات دیگر بدن هستند و قادرند از دست‌ها فقط برای مدت کوتاهی در برابر آلودگی باکتریایی یا ویروسی محافظت کنند. ماده تشکیل‌دهنده این دستکش‌ها متخلخل (پرمنفذ) است و هر چه مدت زمان طولانی‌تری از آن‌ها استفاده شود، عوامل بیماری‌زا آسانتر می‌توانند از این منفذ‌ها روی سطح پوست نفوذ کنند. به همین دلیل نیز پزشکان و کادر درمانی بعد از استفاده از دستکش‌های یکبار مصرف، دست‌ها را مجددا به دقت شسته و ضدعفونی می‌کنند. پوشیدن دستکش‌های یکبار مصرف به هیچ‌وجه بدین معنا نیست که می‌توان قوانین بهداشتی را نادیده گرفت.

“احساس فریبنده امنیت”

دستکش‌های یکبار مصرف تولید شده از لاتکس، وینیل یا نیتریل هر چند احساس استریل بودن را منتقل می‌کنند، اما در حقیقت این احساس داشتن امنیت بسیار فریبنده است. بسیاری از کسانی که با دستکش یکبار مصرف به خرید می‌روند، هر چند تلاش می‌کنند تا به صورت‌شان دست نزنند، اما این اتفاق اغلب در عمل رخ می‌دهد و آن‌ها به طور ناخواسته بیش از پیش دست‌شان را به سمت صورت می‌برند. باید به این نکته توجه داشت که وقتی با دستکش یکبار مصرف دستتان را در جیب شلوارتان فرو می‌کنید یا به تلفن همراهتان دست می‌زنید، می‌توانید عوامل بیماری‌زا را بدون اینکه متوجه شوید، در سطحی وسیع‌تر پخش کنید. برای ویروس هم فرقی نمی‌کند که به واسطه دست بدون دستکش از طریق صورت به درون بدن راه یابد، یا از روی دستکش یکبار مصرف.

دستکش‌های یکبار مصرف همچنین می‌توانند بر خلاف باور عمومی، احتمال ابتلا به ویروس را نیز افزایش دهند. پوست دست زیر دستکش سریعا عرق می‌کند. محیط گرم و مرطوب نیز شرایطی ایده‌آل برای باکتری‌ها و ویروس‌ها ایجاد می‌کند. دکتر ینس متیوس، متخصص ریه، در گفت‌وگویی با شبکه رادیویی “اس و ار” (SWR) آلمان از دستکش‌های یکبار مصرف به عنوان “ویروس پخش‌کن” یاد کرده و می‌گوید یک جفت دستکش در مدت زمان کوتاه، باکتری‌های بیشتری را در مقایسه با دست‌هایی که تازه شسته شده باشند، روی سطح خود جذب می‌کند. پرفسور دکتر اوجان اسدیان، رییس انجمن بهداشت بیمارستان‌ها در اتریش، سال‌هاست که در محافل پزشکی و مصاحبه‌های خود با رسانه‌ها نسبت به استفاده نادرست از دستکش‌های یکبار مصرف هشدار می‌دهد.

او در گفتگویی با مجله تخصصی pflegen-online می‌گوید: «به کسانی که آموزش‌های پزشکی ندیده‌اند، توصیه می‌کنم از پوشیدن دستکش‌های یکبار مصرف برای انجام کار‌های روزمره خودداری کنند. درآوردن این دستکش‌ها به دانش و تمرین خاصی نیاز دارد. به طوری‌که هر گونه میکروارگانیسمی که روی این دستکش‌ها چسبیده، همانجا روی دستکش‌ها باقی بمانند و شخصی که دستکش را از دستش درمی‌آورد، دست، مچ دست یا آستین‌های لباسش را به واسطه اشتباه درآوردن دستکش‌ها، به این میکروارگانیسم‌ها آغشته نکند.» به توصیه کارشناسان در این روز‌ها اگر می‌خواهید از خود و دیگران در مقابل ویروس جدید کرونا محافظت کنید، بهتر است تا اقدامات بهداشتی و محافظتی را با جدیت به کار ببندید؛ یعنی دست‌ها را به دقت به مدت ۲۰ تا ۳۰ ثانیه با آب و صابون بشویید، فاصله فیزیکی خود با دیگران را حفظ کنید و تا حد امکان از منزل خارج نشوید. اگر هم بر خلاف توصیه‌ها همچنان مایل به استفاده از دستکش‌های یکبار مصرف هستید، توجه داشته باشید که این دستکش‌ها را پس از استفاده درون یک کیسه دربسته گذاشته و در سطل زباله بیاندازید و از انداختن آن روی میز، صندلی، جاگذاشتن عمدی آن در چرخ‌های خرید یا در فضا‌های عمومی خودداری کنید.

 

 

 

 

منبع:بهارنیوز

[ad_2]

Source link