راهکار طلایی برای خرید و مصرف گوشت قرمز و گوشت مرغ در روز‌های کرونایی
راهکار طلایی برای خرید و مصرف گوشت قرمز و گوشت مرغ در روز‌های کرونایی

[ad_1]  شواهد نشان می‌دهد، احتمال ابتلا از طریق گوشت و یا شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد. تاکنون گزارشی در دنیا از ابتلای دام‌های پرورشی به ویروس کرونا اعلام نشده است. به باور کارشناسان ابتلا می‌تواند از طریق گوشت، درصورتی‌که در معرض ترشحات آلوده به ویروس فرد بیمار قرار گیرد، […]

[ad_1]

 شواهد نشان می‌دهد، احتمال ابتلا از طریق گوشت و یا شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد. تاکنون گزارشی در دنیا از ابتلای دام‌های پرورشی به ویروس کرونا اعلام نشده است.

به باور کارشناسان ابتلا می‌تواند از طریق گوشت، درصورتی‌که در معرض ترشحات آلوده به ویروس فرد بیمار قرار گیرد، با تماس فرد سالم به گوشت آلوده و سپس دست زدن وی به بینی، چشم و دهان خود، ایجاد شود. یک احتمال آلودگی گوشت، آلوده شدن آن توسط قصاب یا فرد مبتلا به کرونا است که با گوشت کار کند و در این صورت گوشت خام می‌تواند آلوده شود. ویروس کرونای موجود در گوشت آلوده‌شده با ویروس، پس از پخت در دمای بالای ۷۰ درجه سانتی‌گراد و بالاتر از بین می‌رود و دیگر خطر بیماری‌زایی ندارد. نکته مهم این است که خانواده ویروس‌های کرونا نسبت به سرما و انجماد قوی هستند و حتی در دمای منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد باقی می‌مانند.

با رعایت نکات زیر در هنگام فرآوری و طبخ گوشت، خطری برای ابتلا به کرونا از طریق گوشت وجود ندارد:

شستن کامل دست‌ها با آب و صابون، استفاده از دستکش و ضدعفونی کردن تمامی سطوح (نظیر تخته‌گوشت، چاقو و سطوح آشپزخانه) قبل و بعد از فرآوری گوشت (پاک کردن، شستن، خرد کردن و بسته‌بندی).

جداسازی محل قرار دادن گوشت‌های خام و غذا‌های پخته و استفاده از ظروف دربسته برای نگهداری هر یک از مواد.

پخت گوشت (نه کباب کردن) در دمای ۷۰ درجه و بالاتر به صورتی که گوشت کامل مغزپخت شود (پیشنهاد می‌شود از دماسنج استفاده شود).

عدم استفاده از گوشت حیوانات بیمار و یا مشکوک به بیماری و یا حیواناتی که مرده‌اند.

عدم استفاده از گوشت‌های خام و نیم‌پز.

نحوه دور نگه‌داشتن مواد غذایی گوشتی از کرونا

یک متخصص تغذیه گفت: در پخت مواد غذایی گوشتی که به‌عنوان منابع حیوانی و راه احتمالی ورود ویروس به بدن انسان تلقی می‌شود، باید دقت و توجه فراوانی شود تا بتوان شیوع ویروس را کنترل کرد.

خدیجه رحمانی، بابیان این مطلب که همه مواد غذایی‌ها عامل انتقال کرونا نیستند، افزود: هیچ منبع علمی وجود ندارد که اذعان کند کرونا از مواد غذایی منتقل می‌شود یعنی مواد غذایی عامل انتقال کرونا نیستند و این ویروس برای رشد خود نیاز به بدن انسان و حیوان به‌عنوان میزبان دارد.

وی توضیح داد: مواد غذایی به‌تن‌هایی ناقل ویروس نیستند و فقط انتقال ثانویه از این مواد امکان دارد که این انتقال ثانویه باید پیشگیری شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تأکید بر این‌که بیشترین عامل انتقال ویروس، انسان و حیوان است، یادآور شد: منابع غذایی دامی مانند انواع گوشت‌ها، تخم‌مرغ، ماهی‌ها و … تنها مواد غذایی هستند که عامل انتقال این ویروس به انسان محسوب می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس تأکید می‌شود یک متخصص تغذیه گفت: در پخت مواد غذایی گوشتی که به‌عنوان منابع حیوانی و راه احتمالی ورود ویروس به بدن انسان تلقی می‌شود، باید دقت و توجه فراوانی شود تا بتوان شیوع ویروس را کنترل کرد.

شرایط پخت مواد غذایی

رحمانی درباره نحوه پخت مواد غذایی جهت پیشگیری از انتقال ویروس کرونا تصریح کرد: مطالعات علمی نشان داده که مواد غذایی اگر به مدت ۳۰ دقیقه در حرارت ۶۰ درجه پخته شود، ویروس کرونا و هر نوع ویروس دیگری کاملاً از بین رفته و قدرت انتقال خود را از دست می‌دهد. همچنین غذا‌های پخته‌ای که در یخچال نگهداری می‌شوند، ضمن تفکیک کامل از گوشت خام، برای مصرف دوباره باید به‌خوبی گرم شوند.

وی تأکید کرد: یکی از موضوعات مهم در هنگام پخت مواد غذایی گوشتی، درجه حرارت و پخت کامل آن است به همین دلیل در این روزها، مصرف غذا‌های کبابی و گریل شده که احتمال خام ماندن گوشت وجود دارد، اجتناب شود.

دور نگه‌داشتن بسته‌های مواد غذایی خریداری‌شده از فضای خانه

این متخصص تغذیه بابیان این مطلب که دست آلوده یا ترشحات حلق و بینی انسان‌ها، مواد غذایی را آلوده می‌کنند، یادآور شد: این انتقال ثانویه محسوب و تأکید می‌شود که به این امر توجه و رعایت شود یعنی همان اصولی که پار‌ها از رسانه‌ها بر آن تأکید می‌شود مانند شستن مکرر دست‌ها هنگام دست زدن به مواد غذایی، قبل از غذا خوردن، قبل و بعد از دستشویی رفتن و … چراکه شستن دست‌ها مهم‌ترین عامل پیشگیری است.

وی ادامه داد: از سویی دیگر توصیه می‌شود با مایع ظرف‌شویی وسایل آشپزخانه، چون تخته‌گوشت، کارد آشپزخانه و سایر ابزار‌ها که جهت قطعه‌قطعه کردن گوشت و مواد غذایی دامی، شست‌وشو داده شوند.

رحمانی با تأکید بر این‌که حتماً مواد غذایی را پخته مصرف کنند و از استفاده از مواد خام و نیمه‌پخته جلوگیری شود چراکه حرارت دادن قاتل ویروس است، اظهار داشت: به دلیل ماندگاری ویروس بر روی سطوح همانند پاکت پیتزا یا دسته‌های پلاستیکی که به‌عنوان روپوش مواد غذایی استفاده می‌شود، در مواردی که غذا از بیرون تهیه می‌شود، به‌محض خرید، از این بسته‌ها خارج و بلافاصله دور ریخته شوند تا ویروس منتقل نشود.

در روز‌های کرونایی چگونه گوشت مرغ بخریم

کارشناسان پزشکی و دامپزشکی در خصوص نگهداری و خرید گوشت مرغ هم توصیه‌هایی دارند که در روز‌های شیوع کرونا برای حفظ سلامتی باید به آن‌ها توجه ویژه کرد.

در شرایط کنونی برای جلوگیری از شیوع کرونا توصیه می‌شود خانواده‌ها از تکه‌تکه کردن مرغ در مرغ فروشی‌ها که به تقاضای مشتریان انجام می‌شود، صرف‌نظر کرده و خودشان در منزل و با رعایت نکات بهداشتی این کار را انجام دهند.

کارشناسان می‌گویند: مرغ‌ها آلوده به ویروس کرونا نیستند، اما این احتمال وجود دارد که فردی که اقدام به قطعه‌قطعه کردن مرغ می‌کند مبتلا بوده و یا وسایل مورداستفاده او مثل میز و چاقو و… آلوده به ویروس باشد که در این صورت احتمال انتقال بیماری وجود دارد پس بهتر است فعلاً کار قطعه‌قطعه کردن مرغ در منزل و آن‌هم با پوشیدن دستکش انجام شود.

همچنین درست‌تر آن است که گوشت و مرغ را از مراکز مجاز خریداری کرده و به‌هیچ‌عنوان از افرادی که در معابر اقدام به کشتار غیرمجاز دام و یا فروش مرغ زنده می‌کنند، خریداری نکنند.

[ad_2]

Source link