[ad_1] سرطان بیماری است که طی آن رشد یک یا مجموعهای از سلولهای بدن از کنترل بدن خارج شده و توده یاخته (سلولهای سرطانی) یا تومور شکل میگیرد، سرطان خون، به مجموعه بیماریهایی گفته میشود که سلولهای نافرمان، جزو مجموعه دستگاه گردش خون بدن انسان هستند.چندین مدل سرطان به سلولهای سازنده خون هجوم میآورند. علائم […]
[ad_1]
اما چند نشانه برای شناسایی انواع متداول سرطان خون وجود دارد، در ادامه چند نوع سرطان خونِ شایع و علائم و نشانههای آنها را بررسی میکنیم.
سرطان بافت خونساز بدن یا لوسمی
در شرایط عادی، گلبولهای سفید خون به مصاف عوامل بیماریزا میروند، این سلولها به طور عادی رشد میکنند و به طور منظم و برنامهریزی شده و به مقدار نیاز بدن، تقسیم میشوند، در لوسمی این فرایند به هم میریزد.
در لوسمی، مغز استخوان مقدار زیادی گلبول سفید غیرعادی تولید میکند، آنها از گلبولهای سفید عادی متفاوت به نظر میرسند و وظیفهشان را به درستی انجام نمیدهند. سرانجام، این سلولهای نارس از تولید گلبولهای سفید عادی جلوگیری میکنند و در نتیجه توانایی بدن در رویارویی با عوامل بیماریزا کاهش مییابد.
چند نوع سرطان خون وجود دارد؟
کم خونی: هنگامی که بدن به مقدار کافی گلبول قرمز تولید نمیکند و یا گلبولهای قرمز وظیفهشان را به خوبی انجام نمیدهند. برخی نشانهها شامل موارد زیر است:
• احساس خستگی و ضعف
• تنگی نفس
• سرگیجه
• پوست رنگ پریده
• درد قفسه سینه
اختلال در لخته شدن خون، نشانه سرطان است؟
سلولهای سرطانی میتوانند در غدد لنفاوی، لوزهها، کبد و طحال بهوجود بیایند و باعث متورم شدن آنها گردند. احتمالا تودههایی را در گردن یا زیر بغل مبتلایان نیز دیده میشود و یا ممکن است بعد از خوردن مقدار کمی غذا، احساس سیری کنند.کاهش وزن زیاد آن هم بهصورت غیر ارادی از دیگر علائم سرطان خون یا لوسمی است، گاهی اوقات نیز رشد سلولهای سرطانی در مغز استخوان سبب دردهای استخوانی میشود.
سرطان سیستم لنفاوی یا لنفوم
در اکثر موارد اولین علامت لنفوم بزرگی و تورم یک یا چند غدهی لنفاوی است. این غدد متورم ممکن است از زیر پوست قابل لمس باشند و اغلب بدون درد هستند؛ این علامت بیشتر در غدد لنفاوی گردن، کشالهی ران، زیر بغل یا معده دیده میشود.غدد لنفاوی عمقیتر بدن نیز ممکن است متورم شده و سبب ایجاد علائمی شوند برای مثال: تورم غدد لنفاوی اطراف ریهها میتواند سبب سرفه یا اختلالات تنفسی شود.برخی از علائم شایع دیگر لنفوم عبارتند از تب، تعریق شبانه، احساس خستگی، کاهش وزن ناگهانی و خارش پوست.
سرطان سلولهای پلاسما یا مولتیپل میلوما چیست؟
این بیماری میتواند به استخوانها، سیستم ایمنی بدن، کلیهها و تعداد گلبولهای قرمز خون آسیب برساند همچنین مواد شیمیایی موجود در خون را آزاد میکند که میتواند به اندامها و بافتهای بدن آسیب برساند.
نشانههای سرطان سلولهای پلاسما
آسیب دیدگی استخوانهای ستون فقرات میتواند بر اعصاب بدن فشار آورده و باعث ایجاد درد یا ضعف در پاها، سوزن سوزن شدن دستها و از دست رفتن کنترل روده یا مثانه شود.
هایپرکلسمی: مولتیپل میلوما باعث بالا رفتن کلسیم در خون میشود که این میتواند منجر به حالت تهوع و درد معده، تشنگی و ادرار بیش از حد، یبوست، از دست دادن اشتها، ضعف و گیجی شود. وجود کلسیم اضافی در خون و نیز پروتئینهای خاصی که توسط سلولهای سرطانی تولید میشوند هم میتوانند سبب آسیب رسیدن به کلیهها شوند؛ علائم هایپر کلسمی شامل ورم مچ پا، تنگی نفس و خارش پوست است.
سایر علائم سرطان سلولهای پلاسما
پروتئینهایی که سلولهای سرطانی آزاد میکنند میتوانند به اعصاب آسیب وارد کنند که میتواند باعث ضعف، بی حسی و درد در دستها و پاها شود.سلولهای مولتیپل میلوما همچنین سلولهای سالم موجود در خون شما را جمع میکنند که میتواند باعث مشکلات خونریزی شود و باعث کم خونی و احتمال ابتلا به عفونت شود.
منبع:بهداشت نیوز
[ad_2]
Source link