ظرفیت بی‌بدیل ماکو برای تبدیل شدن به هاب تجارت منطقه‌ای
ظرفیت بی‌بدیل ماکو برای تبدیل شدن به هاب تجارت منطقه‌ای

[ad_1] منطقه آزاد ماکو با توجه به موقعیت استراتژیکی موجود، ظرفیت بی‌بدیلی برای تبدیل شدن به هاب تجارت منطقه‌ای دارد تا دروازه صادرات و ترانزیت کالا از ایران به کشورهای مختلف دنیا باشد. به گزارش اخبار آزاد مناطق، تلاش برای راه‌اندازی دهکده لجستیک و بندر خشک، توسعه راه‌های مواصلاتی و اتصال به کریدورهای شرق-‌غرب و […]

[ad_1]

منطقه آزاد ماکو با توجه به موقعیت استراتژیکی موجود، ظرفیت بی‌بدیلی برای تبدیل شدن به هاب تجارت منطقه‌ای دارد تا دروازه صادرات و ترانزیت کالا از ایران به کشورهای مختلف دنیا باشد.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، تلاش برای راه‌اندازی دهکده لجستیک و بندر خشک، توسعه راه‌های مواصلاتی و اتصال به کریدورهای شرق-‌غرب و شمال-‌جنوب، تلاش برای اتصال به شبکه ریلی کشور و توسعه پایانه صادراتی در تبدیل این منطقه به هاب تجارت منطقه‌ای تاثیرگذار خواهد بود.

راه‌اندازی دهکده لجستیکی در این منطقه نقش بسزایی در بهبود شرایط کسب و کار، رونق اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی ایفا خواهد کرد، زیرا بسیاری از دغدغه‌های تجارت منطقه‌ای همچون نگهداری و حمل و نقل کالا‌ و مواد، خدمات پشتیبانی نظیر استراحتگاه، رستوران، جایگاه تامین سوخت، بانک و بیمه در این منطقه رفع خواهد شد.

اتصال ماکو از طریق کریدور شمال-‌جنوب و شبکه ریلی به بنادر جنوبی کشور نیز ظرفیت قابل توجهی برای ایجاد بندر خشک در این منطقه و تبدیل آن به هاب تجارت منطقه‌ای به شمار می‌رود که در دستور کار مدیران این سازمان قرار گرفته است.

ظرفیت سه هزار میلیارد تومانی دهکده لجستیک ماکو برای سرمایه‌گذاری

مدیر شهرسازی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد ماکو با تاکید بر اینکه راه‌اندازی دهکده لجستیک نقش مهمی در تسهیل تجارت منطقه‌ای خواهد داشت، گفت: این دهکده دارای ظرفیت سه هزار میلیارد تومانی جهت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی است.

آرش صادقیان افزود: ارائه خدمات گمرکی، امکان تردد اتوبوسی در داخل دهکده، ایجاد محوطه‌های پارک خودرو، عرضه خدمات انبارداری و سردخانه‌ای، تخلیه و بارگیری، راه‌اندازی مراکز اقامتی و رستوران، امکان سوخت‌گیری و پمپ بنزین و گازوئیل، عرضه خدمات تعمیرگاهی و کارواش ازجمله مزیت‌های این دهکده خواهد بود.

صادقیان با بیان اینکه این دهکده در زمینی به مساحت ۷۰۰هکتار ایجاد می‌شود، اضافه کرد: برای آماده‌سازی این دهکده ۵۵۰میلیارد تومان اعتبار هزینه خواهد شد.

وی بیان کرد: ایجاد دهکده لجستیکی بر عهده منطقه آزاد ماکو است، اما تمامی مراحل تکمیل این دهکده که شامل ساخت و بهره‌برداری از قسمت‌های مختلف آن می‌باشد، توسط سرمایه‌گذاران بخش خصوصی انجام می‌شود تا علاوه بر شکوفایی منطقه، در ایجاد اشتغال و پویایی اقتصادی نیز گام‌های مناسبی برداشته شود.

مدیر شهرسازی و امور زیربنایی سازمان منطقه آزاد ماکو اضافه کرد: با ایجاد دهکده لجستیک ظرفیت انتقال بار در منطقه آزاد ماکو از چهار میلیون تُن به ۱۰میلیون تُن در روز و ظرفیت انبارداری نیز از ۲۰۰هزار تن به ۲میلیون تن در روز خواهد رسید.

صادقیان با اشاره به درخواست‌های سرمایه‌گذاری در دهکده لجستیکی اضافه کرد: سه طرح سرمایه‌گذاری شامل پایانه صادراتی در زمینی به مساحت ۳۵هکتار، نوبت‌دهی امور گمرکی و خدمات رفاهی رانندگان ترانزیتی در زمینی به مساحت ۱۳هکتار و انبارداری در زمینی به مساحت ۱۵هکتار در حال اجراست.

وی بیان کرد: در زمینه انباشت و بسته‌بندی محصولات کشاورزی و پتروشیمی هم متقاضی سرمایه‌گذاری وجود دارد و توافق‌های اولیه با آنان نیز انجام شده است.

صادقیان با بیان اینکه دهکده لجستیکی ماکو با هدف ایجاد هاب تجارت منطقه شمالغرب کشور ایجاد می‌شود، اضافه کرد: مبادلات فعلی ایران و ترکیه در حدود ۱۵میلیارد دلار بوده و توافق دو طرف بر مبنای افزایش مبادلات به میزان ۳۰میلیارد دلار است؛ این دهکده لجستیکی نقش بسزایی در افزایش حجم مبالات دو کشور و صادرات و ترانزیت کالا از ایران به بازارهای اروپایی داشته باشد.

وی با اشاره به محدودیت‌های گمرکی در گمرک بازرگان برای تردد و ترخیص کالا نیز افزود: مسئولان گمرک فعالیت‌های انجام شده در دهکده لجستیکی را مشمول معافیت‌های تردد گمرکی نمی‌دانند در حالی که این منطقه محدود بوده و در حصار واقع شده است.

دهکده لجستیکی با گمرک ایران قراردادی ندارد

مدیرکل گمرک بازرگان با استقبال از ایجاد دهکده لجستیکی در منطقه آزاد ماکو گفت: اصلی‌ترین مشکل دهکده لجستیک ماکو، نداشتن قرارداد با گمرک ایران است تا مشمول معافیت‌های تردد گمرکی یا مجاز به انجام خدمات گمرکی باشد.

علی معصومی افزود: دهکده لجستیک کد ترانزیتی دارد ولی نمی‌تواند به صورت مستقل خدمات گمرکی ارائه دهد و باید قراردادی با سازمان گمرک ایران داشته باشند تا بتوان خدمات بهتری در این دهکده عرضه شود.

وی با تاکید بر اینکه همه برای تسهیل تجارت در این منطقه تلاش می‌کنند، اضافه کرد: روزانه بیش از ۸۰۰دستگاه خودرو ترانزیتی از طریق بازرگان تردد می‌کنند و وجود دهکده لجستیکی مزیتی برای شرکت‌های ترانزیتی و رانندگان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به صف‌های طویل خودرویی برای ورود و خروج از مرز نیز گفت: وجود دهکده لجستیک باعث کاهش این صف‌ها خواهد شد و از طرف دیگر اشتغال‌زایی خوبی در منطقه ایجاد می‌کند.

مدیرکل گمرک بازرگان اضافه کرد: مسافت سه کیلومتری از گمرک بازرگان هم از مشکلات دیگر در مسیر انجام خدمات گمرکی در دهکده لجستیک است، زیرا امکان دارد کالایی در این مسیر بدون ارزیابی گمرکی به کشور وارد یا از کشور خارج شود.

معصومی در پایان اظهار امیدواری کرد با توافق مسئولان سازمان منطقه آزاد ماکو و گمرک ایران بتوان خدمات بهتری در این منطقه به تجار و رانندگان خودروهای ترانزیتی برای عبور و مرور از بزرگترین گمرک زمینی کشور فراهم آورد.

بنا به این گزارش، اگرچه نگرانی‌هایی از کاهش نقش ایران در ترانزیت کالا وجود دارد، اما اتصال شبکه راه‌های کشور به مسیر حمل و نقل بین‌المللی با ایجاد ۱۰کریدور شمال‌-‌جنوب و شرق‌-غرب به طول ۲۱هزار کیلومتر از مهم‌ترین برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در طرح جامع حمل و نقل برای تقویت این نقش است.

مرز بازرگان که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار می‌رود، در فاصله یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو (در آذربایجان غربی) قرار دارد؛ این گمرک در سال‌۱۳۰۵ شمسی راه‌اندازی شد و تنها مرز ۲۴ساعته و بین‌المللی مابین ایران و ترکیه است.

نوشته ظرفیت بی‌بدیل ماکو برای تبدیل شدن به هاب تجارت منطقه‌ای اولین بار در رسانه مناطق آزاد. پدیدار شد.

[ad_2]

Source link