[ad_1] کفتان یا به عربی قفطان، یک رداء شبیه به تونیک است که در فرهنگهای متعدّدی پوشیده میشود. از زانو پایینتر است و آستینهای بلند دارد. جنس آن ممکن است از پشم، ترمه، ابریشم یا پنبه باشد. در زمانهای قدیم پوشش مخصوص مردان بود. در منطقه خاورمیانه مورد توجه قومیّتهای مختلف قرار گرفت و به […]
[ad_1]
کفتان یا به عربی قفطان، یک رداء شبیه به تونیک است که در فرهنگهای متعدّدی پوشیده میشود. از زانو پایینتر است و آستینهای بلند دارد. جنس آن ممکن است از پشم، ترمه، ابریشم یا پنبه باشد. در زمانهای قدیم پوشش مخصوص مردان بود. در منطقه خاورمیانه مورد توجه قومیّتهای مختلف قرار گرفت و به شهرت رسید.
مرد کردی در قفطان
گرهارد دورو میگوید کلمه قفطان از واژه کهن ترکی (Kap Tan) به معنی لباسپوشاننده گرفته شدهاست. شمار زیادی از سلاطین عثمانی در دوران امپراتوری عثمانی آن را برای زینت و زیبایی میپوشیدند و این نوع لباس در دوران امپراتوری عثمانی با رنگهای شاد و مدلهای مختلف، نوارهای بلند و دکمههای فراوان تولید میشد. در موزه توپکاپی استانبول مجموعه بزرگی از لباسهای عثمانی، قفطان و منسوجات وجود دارد.
سلطان سلیمان قانونی در لباس قفطان
در حال حاضر مردم در مراکش، الجزایر، تونس و همچنین بخشهایی از لیبی قفطان میپوشند. در مغرب این لباس تاریخی در ابتدا مختصّ سلاطین و ملوک بود اما با گذشت زمان از لباس ملوک به لباس عموم مردان تبدیل شد و سپس به یک لباس زنانه تغییر کارکرد داد و به رنگهای مختلف درآمد و زینتهای بسیاری بدان آویختند.
امروزه چهره های مختلفی آن را به تن میکنند. ملکه اردن یکی از علاقه مندان به پوشش قفطان است. او در مناسبتهای مختلف قفطانهای رنگارنگ و از جنسهای مختلف میپوشد. در این گزارش نمونههایی از آن را خواهید دید.
[ad_2]
Source link