موج جدید سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار
موج جدید سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: اجرای ۳۰۰طرح سرمایه گذاری از سال گذشته در این منطقه آغاز شده که تا کنون ۱۶۰طرح ۸۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. به گزارش اخبار آزاد مناطق، عبدالرحیم کردی اظهار داشت: چابهار هم اینک شرایط لازم برای پیشرفت را به دست […]


رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در جنوب سیستان و بلوچستان گفت: اجرای ۳۰۰طرح سرمایه گذاری از سال گذشته در این منطقه آغاز شده که تا کنون ۱۶۰طرح ۸۰درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

به گزارش اخبار آزاد مناطق، عبدالرحیم کردی اظهار داشت: چابهار هم اینک شرایط لازم برای پیشرفت را به دست آورده و در مسیر توسعه قرار گرفته است.

وی بیان کرد: توجه خاص رهبر معظم انقلاب و دولت تدبیر و امید به سواحل مکران و چابهار زنجیره‌ای از فعالیت های سازندگی را در این منطقه تشکیل داده که می توان از این زمان به عنوان نقطه عطف تاریخی آن یاد کرد.

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار افزود: زیرساخت های مورد نیاز توسعه این شهرستان از قبیل راه آهن، گاز، بندر و فرودگاه در حال توسعه و پیشرفت مطلوبی هستند.

وی تصریح کرد: ۷۰ کیلومتر از ۲۴۰ کیلومتر خط لوله گاز این شهرستان تکمیل شده و تا سه سال آینده مسیر گاز چابهار بطور کامل به بهره برداری خواهد شد.

ترمینال چابهار

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات گردشگران برای سفر از چابهار ترمینال مسافربری فعلی است که مناسب مسافران و منطقه نیست.

وی بیان کرد: به منظور رفع این مشکل هم اینک ترمینال مسافربری موقت در چابهار راه اندازی شده و برنامه ریزی به گونه ای است که تا سه ماه آینده ترمینال قبلی بطور کامل بازسازی می شود.

کردی اظهار داشت: برنامه ریزی شده است تا در آینده نزدیک ترمینال مسافربری مجهزی در چابهار ایجاد شود.

توسعه محدوده منطقه آزاد

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار گفت: توسعه محدوده منطقه آزاد یکی از اقدامات مهم در سال قبل بود که بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به این محدوده الحاق شدند.

وی ادامه داد: هم اینک با کلیات الحاق بخش های دیگری از چابهار به منطقه آزاد نیز موافقت شده است.

کردی افزود: توسعه محدوده این منطقه و الحاق بنادر و شهر چابهار به آن سبب توسعه جنوب شرق کشور و تحول اقتصادی منطقه می شود.

وی تصریح: در واقع از سالها پیش موضوع الحاق بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری به منطقه آزاد چابهار مطرح بوده است.

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار ادامه داد: در زمینه الحاق یا عدم الحاق این بنادر به منطقه آزاد چابهار کار کارشناسی زیادی انجام شده و مزایا و معایب آن مورد بررسی قرار گرفته است.

ایجاد منطقه آزاد سیستان در کنار چابهار سبب توسعه سیستان و بلوچستان میشود

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار بیان کرد: ایجاد منطقه آزاد در سیستان رخ داد بسیار مطلوبی برای اقتصاد سیستان و بلوچستان محسوب می شود که در صورت تائید می تواند اقتصاد را در این استان متحول کند.

وی خاطرنشان کرد: پیوند منطقه آزاد سیستان و چابهار می تواند تاثیر ژرفی بر اقتصاد با استفاده از ظرفیت های اقتصادی موجود در افغانستان ایجاد کند.

کردی بیان کرد: ایجاد منطقه آزاد در سیستان می تواند ظرفیت های اقتصادی از افغانستان را که تا کنون نتوانسته ایم از آن بهره بگیریم را شکوفا کند.

وی افزود: هم اینک وقت آن رسیده که با ایجاد منطقه آزاد سیستان بنیان منطقه آزاد چابهار و اقتصاد سیستان و بلوچستان تقویت شود.

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار ادامه داد: حرکت هر کامیون از چابهار تا میلک سه شغل مستقیم و حداقل سه شغل غیر مستقیم ایجاد می کند.

صنعت پتروشیمی و فولاد چابهار

مدیرعامل منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: مجتمع پتروشیمی و فولاد برای نقش آفرینی موثر چابهار در سیستان و بلوچستان و شرق کشور ایجاد شده است.

وی خاطرنشان کرد: مجتمع پتروشیمی چابهار ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و هم اینک تجهیزات مورد نیاز آن خریداری و در منطقه قرار گرفته است.

کردی بیان کرد: مجتمع فولاد چابهار نیز ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و اعتباری معادل ۱۲۰ میلیون یورو در سالجاری برای آن در نظر گرفته شده است.

توجه به مسائل فرهنگی در جوامع محلی چابهار

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار اظهار داشت: برای نخستین بار سند مسئولیت اجتماعی این منطقه با کمک دانشگاه تهران تدوین شده است.

وی افزود: موضوعاتی از جمله آموزش، بهداشت، حمایت از بنیان خانواده و نیز توانمند سازی در این سند گنجانده شده است.

رئیس هیات مدیره منطقه آزاد چابهار ادامه داد: دانشگاه بین الملل، دریانوردی و مدرسه هنر که از مهرماه دانشجو می پذیرد به عنوان نهاد های آموزشی عالی در این شهرستان وجود دارند.

وی تصریح کرد: تمام وسایل آموزشی برای توانمندسازی افراد در چابهار توسط سازمان منطقه آزاد تهیه شده است.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار در زمینی به مساحت ۱۴ هزار هکتار و ۹ پیکره در اردیبهشت سال ۱۳۷۰ با مصوبه هیات وزیران رسمیت یافت و در ۲۲ بهمن سال ۱۳۷۱ همزمان با کیش و قشم توسط مرحوم آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری وقت رسما افتتاح شد.

منطقه آزاد تجاری – صنعتی چابهار، یکی از مناطق آزاد هفت گانه کشور است که در راستای اهداف اقتصادی کشور در مجاورت شهرستان چابهار و در حاشیه دریای عمان تاسیس شده است.

در آستانه اقتصاد و تجارت هزاره سوم، منطقه آزاد چابهار زیرساخت های لازم برای تبدیل شدن به یک منطقه آزاد پویا را در حد قابل قبولی فراهم کرده است.

این منطقه نه تنها در اقتصاد ملی نقشی موثر داشته بلکه در استان سیستان و بلوچستان نقطه اتکاء مهم و اساسی مردم و روزنه اصلی امید به زندگی اقتصادی و اجتماعی و سیاسی شده است.

منطقه مکران نیز از شرق هرمزگان تا شرق سیستان و بلوچستان گسترده است و شهرستان های سیریک، جاسک، کنارک و چابهار را شامل می شود.

سواحل مکران بهترین کرانه اقیانوسی کشور و از نظر آب و هوایی در معتدل ترین هوای جنوب کشور واقع شده است، این سواحل در زمینه اقتصادی به ویژه ترانزیت کالا، سرمایه گذاری های تجاری، صنعتی و گردشگری از جاذبه های منحصر بفردی برخوردار است.

از نظر ژئوپولتیکی نیز همجواری سواحل مکران با کشورهای پاکستان و افغانستان، ظرفیت های ارتباطی این سواحل به پهنه اقیانوس هند و امکان اتصال کشورهای آسیای مرکزی به دریاهای آزاد، بستر مناسبی را برای گسترش تعاملات منطقه ای و بین المللی فراهم کرده است.

نوشته موج جدید سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد چابهار اولین بار در رسانه مناطق آزاد. پدیدار شد.



Source link