[ad_1] سالاد، ماست، شوری، ترشی یا سبزی خوردن؟ شما عادت به خوردن کدام یک از این خوراکیها با غذاهای اصلیتان دارید؟ آیا میدانید که در مورد هریک از این مواد غذایی، بایدها و نبایدهایی مطرح است و شما نمیتوانید بدون محدودیت، هرچقدر که دلتان خواست، آنها را در کنار غذای خود داشته باشید؟ در این […]
[ad_1]
در این مطلب به بررسی خوبی و بدی این چاشنیها یا کنار بشقابیها میپردازیم:
شوری و ترشی
از طرف دیگر، شورها حاوی نمک بالایی هستند و مصرفشان به افراد مبتلا به فشارخون، بیماران قلبی و برخی از بیماران کلیوی و آنهایی که پزشک معالجشان برایشان محدودیتهایی در مصرف نمک در نظر گرفته است هم توصیه نمیشود. ضمن اینکه پیشنهاد مصرف ترشی همراه غذا هم برای افراد مبتلا به زخمهای گوارشی چندان مطرح نیست، چون احتمال تشدید بیماری با مصرف ترشیهای حاوی سرکه یا آبغوره برای چنین بیمارانی، وجود خواهد داشت. هرگز فراموش نکنید حتی افراد سالم هم باید حجم مناسب و متعادلی از شوروترشی را با وعدههای غذایی خود مصرف کنند. این حجم متعادل میتواند برابر با حدود ۲ تا ۳ قاشق مرباخوری باشد. زیادهروی در مصرف شورها باعث وارد شدن حجم بالایی از نمک به بدن و کمآبی بدن میشود.
ماست
افرادی که مبتلا به چاقی و اضافهوزن هستند، میتوانند سالاد یا ماست و خیار خود را بهجای همراه غذا، قبل از غذا مصرف کنند. این کار باعث پرشدن حجمی از معده میشود و از آنجا که یکی از واکنشهای سیری، پرشدن حجم معده است، بنابراین اشتهای این افراد برای صرف وعده اصلی غذایی کاهش پیدا میکند و آنها غذای کمتری میخورند. البته، بهتر است این را هم بدانید که انواع ماستها مانند سایر لبنیات، حاوی پروتئینهای خاصی هستند که روی جذب آهن موجود در گوشتها تاثیر منفی میگذارند. این نوع پروتئینها حتی در جذب آهن «هِم»، اختلال ایجاد میکنند. از اینرو، افراد مبتلا به کمخونی، خانمها و دخترخانمها میتوانند ماست یا ماستوخیار خود را با فاصلهای از غذای اصلی خود میل کنند و این خوراکی را درست، همراه با غذا نخورند.
سبزی و سالاد
نکته مهمی که در مورد این سالاد وجود دارد، این است که با چاشنیهای ترش طعمدار میشود و مصرف آن میتواند برای افراد مبتلا به مشکلهای گوارشی مانند زخم یا التهاب معده، مشکلساز بشود. از طرف دیگر، به افراد مبتلا به ناراحتیهای گوارشی توصیه میشود رژیم غذایی کمفیبر هم داشته باشند. با این حساب، مصرف انواع سالاد (سالاد کاهو یا سالاد صیفیها)، ماست و خیار و حتی سبزی خوردن باید برای آنها با محدودیتهایی همراه باشد. متاسفانه برخی افراد عادت به مصرف سالاد کاهو یا حتی سالاد شیرازی با سس مایونز فراوان دارند.
این عادت اشتباه میتواند بهمرور زمان، باعث ابتلا به اضافهوزن و چاقی یا بالارفتن چربی خون بشود. افرادی که مشکل گوارشی یا اضافهوزن ندارند، میتوانند سالاد کاهو را با مقداری آبلیمو یا آب نارنج تازه و مقدار کمی روغن زیتون یا کنجد، طعمدار کنند.
نظر طب سنتی درباره مصرف سالاد با غذا
وی تاکید داشت که دو غذای سرد، گرم، لزج، نفاخ و قابض نباید همزمان باهم مصرف شوند. به عقیده این متخصص طب سنتی، تداخل غذاها با یکدیگر باعث هضم ناقص، ایجاد اختلال در هضم و در نهایت اثرهای سوء بر دستگاه گوارش میشود. از اینرو، باید با مدیریت در مصرف غذا، شرایط ابتلا به ناراحتیهای گوارشی و عوارض ناشی از آن را برای خودمان ایجاد نکنیم.
منبع:سیمرغ
[ad_2]
Source link