[ad_1] در ماههای اخیر، در میان تمام تأثیرات فیزیکی و روانشناختی این همه گیری جهانی، حجم انبوهی از اطلاعات مختلف بر سر انسانها آوار شده است. این روزها بیشتر ما نمیتوانیم برای مدتی کوتاه سر از گوشی و رایانه و تلویزیون برداریم. همه ما تلاش میکنیم به آمار جدید دست یابیم، درباره تئوریهای جدید بدانیم، […]
[ad_1]
در پس این تشنگی سیری ناپذیر برای کسب اطلاعات و اخبار، چه مکانیسمی نهفته است؟
در ادامه با پرسش از دکتر تالی شاروت، متخصص علوم اعصاب، میکوشیم تا به بررسی علمی این موضوع بپردازیم. با ما همراه باشید.
چرا انسانها به کسب اطلاعات اصرار میورزند؟
تحقیقات ما نشان میدهد که ۳ انگیزه اصلی برای جستجوی اطلاعات توسط انسان وجود دارد. انگیزه اول سودمندی اخبار و اطلاعات است. آیا کسب اطلاعات و اخبار میتواند به من کمک کند؟ با شیوع و همه گیری بیماری کرونا، ممکن است با خود فکر کنید: «اگر اطلاعات بیشتری به دست آروم، بهتر میتوانم برای حفاظت از خودم برنامه ریزی کنم.»
دومین انگیزه افزایش آگاهی و شناخت است. آیا این اطلاعات و اخبار میتوانند کمک کنند تا جهان پیرامونم را بهتر بشناسم؟ در شرایط موجود افزایش آگاهی شاید یکی از اساسیترین کاربردهای کسب اطلاعات باشد. در حال حاضر سؤالهای زیادی ذهن ما انسانها را مشغول کرده و کسب اطلاعات میتواند تا اندازهای از ابهام ما بکاهد. هر چند با وضعیتی که من میبینم، کسب انبوه اطلاعات از مجاری مختلف، نه تنها کمکی به ما نمیکند که در بسیاری از مواقع بر سردرگمی ما خواهد افزود. به عنوان مثال، در این روزها هر کس برای پیشگیری و درمان کرونا نسخهای ارائه میدهد؛ بنابراین چه بسا اطلاعات، تأثیری منفی بر شناخت ما داشته باشند.
سومین انگیزه، انگیزه هیجانی است. آیا این اطلاعات میتوانند موجب شوند از لحاظ هیجانی اوضاع بهتری داشته باشیم؟ مثلاً ممکن است چشم به اخبار بدوزید، به امید اینکه خبری خوب، مانند خبری در مورد ساخت واکسن و یا داروی درمان کرونا، بشنوید. هر چه خبر بد بشنویم، ولی باز هم به امید شنیدن اخبار خوب، خبرها را دنبال میکنیم.
چه مکانسیمهایی در مغز جستجوی اطلاعات را هدایت میکنند؟
آیا همیشه دانستن بهتر از ندانستن است؟
ارتباط نوع جستجوی اطلاعات با سلامت روان چگونه است؟
سؤالی که مطرح میشود این است که آیا سلامت روان ما بر نوع و میزان جستجویمان تأثیر میگذارد و یا بالعکس؟ به نظر ما این رابطه کاملاً دوسویه است. یعنی نوع و شیوه جستجوی ما برای اطلاعات میتواند برخی مشکلات روانی ما را بدتر کرده و یا ما را از برخی مشکلات مرتبط با سلامت روان حفظ کند. البته اگر هم اکنون از یک مشکل روانی رنج میبرید، احتمالاً این موضوع بر الگوی شما در پیگیری اخبار، تأثیر میگذارد. در هر حال بین این دو متغیر همبستگی وجود دارد، هر چند که هنوز در مورد ارتباط علی و معلولی، اطلاعات کافی نداریم.
چرا بسیاری از ما نسبت به تعصب خوش بینی گرایش داریم؟
همچنین تعصب خوشبینی انگیزه ما را افزایش خواهد داد. اگر فکر کنید تلاشتان نتیجه میدهد، قطعاً برای تلاش انگیزه بیشتری خواهید داشت.
چگونه میتوانیم در شرایط دشوار خوشبین بمانیم؟
به نظر من پیشبینی و اقدام دو عنصر اساسی بهزیستی هستند. مهم است که برای خود آیندهای تصور کنید، خصوصاً در این شرایط که بسیاری از کارها تعطیل شده است. دوم اینکه سعی کنید اقدامی تازه نموده و شرایط کنونی را کنترل نمایید. شما میتوانید یک پرژوه جدید شروع کنید و یا حتی تصمیم بگیرید کمتر اخبار را پیگیری کنید. در مطالعهای دریافتیم که افراد عملگرا، خوشبینتر هستند. از سویی اقدام و خوشبینی، دو عنصر اساسی برای شاد بودن محسوب میشوند.
منبع:بهداشت نیوز
[ad_2]
Source link