[ad_1] نرگس جوزدانی متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره روند پاکسازی بدن پس از ترک سیگار اظهار کرد: به طور تقریبی ۱۲ ساعت پس از ترک سیگار بدن خود را از گاز مونوکسید کربن پاکسازی میکند؛ بیشتری و بدترین سمی که در سیگار […]
[ad_1]
او بیان کرد: استعمال سیگار پایانههای عصبی را تخریب میکند، بنابراین افراد مزهها و بوها را نسبت به دیگران کمتر احساس میکنند؛ حدود دو روز پس از ترک سیگار پایانههای عصبی به حالت طبیعی خود برمیگردند، بنابراین اشخاص مزهها را بهتر احساس کرده و بوها را قویتر استشمام میکنند.
جوزدانی افزود: سه روز پس از ترک سیگار افراد اغلب به بی قراری، سردرد شدید و گرسنگی مداوم دچار میشوند. حدود یک ماه پس از ترک سیگار عملکرد ریهها شروع به بهبود کرده و تا ۹ ماه این روند ادامه دارد؛ ریهها مهمترین اندامهایی هستند که تحت تاثیر آثار استعمال سیگار قرار میگیرند. به طور تقریبی با گذشت یک سال از ترک سیگار احتمال سکته قلبی در فرد کاهش پیدا میکند. استعمال سیگار فشار خون، تپش قلب و احتمال بروز بیماریهای قلبی و عروقی را افزایش میدهد.
مناسبترین میوهها و سبزیها برای پاکسازی بدن از سموم سیگار
او تصریح کرد: به طور کلی اشخاص پس از ترک سیگار باید از رژیمهای غذایی کم چرب و سرشار از میوهها و سبزیها استفاده کنند. مصرف چربیها به ویژه چربیهای اشباع (روغنهای جامد حیوانی و گیاهی) در پایداری سموم در بدن نقش دارد؛ وقتی فردی چربیها به ویژه چربیهای جامد را بیش از حد استفاده میکند، این چربیها به محل نگهداری انواع سموم تبدیل میشوند به عبارتی چربیها جذب کننده سموم هستند.
جوزدانی یادآوری کرد: افراد پس از ترک سیگار باید در رژیم غذایی روزانه خود دو واحد سبزی (یک لیوان سبزی پخته یا دو لیوان سبزی خام) و سه واحد میوه (سه عدد میوه متوسط) را بگنجانند.
[ad_2]
Source link