کدام درمان چاقی برای شما مناسب است؟
کدام درمان چاقی برای شما مناسب است؟

[ad_1] . در واقع ۳۰ سال قبل، میانسالان و افراد مسن، دچار چاقی بوده اند، اما در سال‌های اخیر، چاقی در جوانان، نوجوانان و حتی کودکان نیز دیده می‌شود. به طوری که ۳۰% از کودکان و نوجوانان کشور‌های پیشرفته چاق هستند. چرا چاقی خطرناک است؟ چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت، فشارخون، بالارفتن چربی […]

[ad_1]

. در واقع ۳۰ سال قبل، میانسالان و افراد مسن، دچار چاقی بوده اند، اما در سال‌های اخیر، چاقی در جوانان، نوجوانان و حتی کودکان نیز دیده می‌شود. به طوری که ۳۰% از کودکان و نوجوانان کشور‌های پیشرفته چاق هستند.

چرا چاقی خطرناک است؟

چاقی باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت، فشارخون، بالارفتن چربی خون، بیماری‌های قلبی – عروقی و سکته مغزی، سنگ کیسه صفرا، برخی سرطانها، تنگی نفس، استئو آرتریت، افسردگی و کمبود اعتماد به نفس می‌شود.

وزن ایده آل چقدر است؟

روش‌های متعددی برای محاسبه وزن ایده آل وجود دارد، ولی اندازه گیری شاخص توده بدن یا همان BMI روش کاربردی‌تر است. در این روش وزن (به Kg) را به مجذور قد (به متر) تقسیم کرده و نتیجه تعیین کننده میزان تناسب اندام یا چاقی فرد خواهد بود و بر اساس جدول زیر قابل تفسیر است:

BMI تفسیر
کمتر از ۱۸/۵ کمبود وزن
۱۸/۵ تا ۲۵ نرمال
۲۵ تا ۳۰ اضافه وزن
۳۰ تا ۳۵ چاقی متوسط
۳۵ تا ۴۰ چاقی شدید
بیشتر از ۴۰ چاقی مرضی

چگونه چاقی را درمان کنید؟

هدف از درمان چاقی، رسیدن به وزن مناسب است که سلامت فرد را به دنبال دارد و برای رسیدن به وزن مناسب باید رژیم غذایی و سبک زندگی را تغییر داد و بر فعالیت ورزشی و فیزیکی افزود. علاوه بر آن پزشک می‌تواند با تشخیص نوع چاقی با تجویز دارو‌های خاص و یا دستگاه‌های لاغری و یا عمل جراحی به فرد چاق کمک کند به وزن مناسب برسد و سالم زندگی کند.

برای انتخاب راحت‌تر روش درمانی، افراد را به چند گروه تقسیم می‌کنیم:

گروه اول = افرادی که BMI پایین‌تر از ۱۸/۵ داشته، این افراد دارای کمبود وزن بوده و پس از مشخص شدن علت لاغری، به درمان پرداخته می‌شود.

گروه دوم = افرادی که BMI بین ۱۸/۵ تا ۲۵ داشته، این افراد نرمال بوده و نیاز به اقدام خاصی ندارند و باید مواظب افزایش وزن خود باشند.

گروه سوم = افرادی که دارای BMI بین ۲۵ تا ۳۰ هستند، این افراد دارای اضافه وزن بوده و چاق محسوب نمی‌شوند. این گروه باید از رژیم‌های غذایی و ورزش استفاده کرده و برای چاقی‌های موضعی می‌توان از دستگاه‌های لاغری و لیزر لیپولیز استفاده کرد.

گروه چهارم = افردی که دارای BMI ۳۰ تا ۳۵ بوده، دچار چاقی نوع ۱ یا متوسط بوده و بهترین درمان این افراد، رژیم غذایی و ورزش و استفاده از دستگاه‌های لاغری و در صورت جواب ندادن به این روش می‌توان از بالون معده استفاده کرد.

گروه پنجم = افرادی که دارای BMI ۳۵ تا ۴۰ بوده، دچار چاقی نوع ۲ یا شدید بوده و بهترین درمان این گروه اسلیو معده می‌باشد.

گروه ششم = افرادی که BMI بالای ۴۰ دارند. این افراد دارای چاقی درجه‌ی ۳ یا چاقی مفرط و به عبارتی چاقی مرضی بوده که بهترین درمان بای پس معده می‌باشد.

 

 

 

 

 

منبع:ایران ناز

[ad_2]

Source link