کلم بروکلی را چگونه مصرف کنیم؟
کلم بروکلی را چگونه مصرف کنیم؟

[ad_1] ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ – ۲۱:۱۳ کلم بروکلی جزو محبوب‌ترین سبزیجات است و اگر درست پخته شود، برای سلامتی‌مان مفید است. از روش‌های معمول آب پز کردن آن است. این روش ویتامین‌های محلول همچون C. و B. در سبزیجات را از بین می‌برد. ولی مساله به همین‌جا ختم نمی‌شود و محققان تازه شروع به انجام […]

[ad_1]

۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ – ۲۱:۱۳

کلم بروکلی جزو محبوب‌ترین سبزیجات است و اگر درست پخته شود، برای سلامتی‌مان مفید است. از روش‌های معمول آب پز کردن آن است. این روش ویتامین‌های محلول همچون C. و B. در سبزیجات را از بین می‌برد. ولی مساله به همین‌جا ختم نمی‌شود و محققان تازه شروع به انجام تحقیقاتی کرده‌اند. معلوم شده که مضرات آب‌پز کردن به از بین رفتن مواد مغذی محلول محدود نمی‌شود، بلکه مانعی‌ست برای جذب ترکیباتی مثل گلوکوزینولات. (گلوکوزینولات نقش موثری در کاهش احتمال ابتلا به سرطان ریه و روده بزرگ دارد.)

در مقاله‌ای از سال ۲۰۱۱، محققان سطح گلوکوزینولات ضد سرطان را در بدن افرادی که کلم بروکلی خورده‌اند را با اشخاصی که مکمل‌هایی از جوانه‌اش میخورند را مقایسه کردند. آن‌ها متوجه شدند که این سبزیجات پروتئینی کلیدی را شامل می‌شود که به بدن کمک می‌کند تا گلوکوزینولات را جذب کند و این درحالی‌ست که مکمل‌ها این خاصیت را ندارند. در واقع کسانی که از مکمل‌ها استفاده می‌کنند ۸ برابر گلوکوزینولات کمتری در خونشان نسبت به کسانی که کلم بروکلی خام خورده‌اند، دیده می‌شود.

علاوه بر این،  پختن بیش از حد، مثل آب‌پز کردن این آنزیم را به شدت در کلم بروکلی کم می‌کند. پس از کلم بروکلی آب‌پز همان مقدار مواد مغذی به دست می‌آید که از مکمل‌ها.  خوشبختانه، راهی برای مقابله با مضرات آب‌پز کردن بروکلی وجود دارد: آب به دست آمده از آب‌پز کردن را برای مصرف نگه دارید.

 

آب به دست آمده از کلم بروکلی مفهوم جدیدی نیست. در واقع در سال ۱۹۹۹ میلادی Harvard Medical School Family Health Guide پیشنهاد کرده بود که از آب کلم بروکلی در سوپ، سس و گریوی استفاده کنید.

بهترین روش مصرف کلم بروکلی بخارپز کردن آن است

 

به عقیده کروسبی استفاده از آب گرفته شده از کلم بروکلی غیر ارگانیک کمی مشکل است چرا که برخی از سم‌زدا‌ها در آب حل می‌شوند و فایده استفاده از مواد مغذی آن را کم می‌کنند.  در دراز مدت بهترین نتیجه را بخارپز کردن کلم بروکلی به ارمغان می‌آورد.

 

کروسبی و همکارش فابری Adriana D.T. Fabbri در هاروارد، در مقاله‌ای که در نوامبر گذشته چاپ شد به بررسی روش‌های مختلف پخت و پز و تاثیرشان بر سبزیجات اعم از کلم بروکلی، پرداختند. گفته شد که: بخارپز کردن کلم بروکلی، میزان گلوکوزینولات آن افزایش می‌یابد و بهترین روش برای بهره بردن از مواد مغذی آن است.  پس کلم بروکلی را بخارپز کنید تا بیشترین فایده را از آن ببرید.

 

منبع: سیمرغ

[ad_2]

Source link