کلکسیون گردشگری ایران در قلب زاگرس/ راز و رمز سرزمین هزاره‌ها – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
کلکسیون گردشگری ایران در قلب زاگرس/ راز و رمز سرزمین هزاره‌ها – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان

[ad_1] خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: سرزمین هزاره‌ها و تفرجگاهی بی‌نظیر و چهارفصل است؛ کرمانشاهی که امروز در گذر زمان به کلکسیونی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بدل شده و هزاران مهمان و گردشگر را در ایام مختلف سال پذیرا است. اگر مهد تاریخ و تمدن بنامندش سخنی به‌گزاف نگفته‌اند؛ دیاری که از اولین زیستگاه‌های […]

[ad_1]

خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: سرزمین هزاره‌ها و تفرجگاهی بی‌نظیر و چهارفصل است؛ کرمانشاهی که امروز در گذر زمان به کلکسیونی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بدل شده و هزاران مهمان و گردشگر را در ایام مختلف سال پذیرا است.

اگر مهد تاریخ و تمدن بنامندش سخنی به‌گزاف نگفته‌اند؛ دیاری که از اولین زیستگاه‌های انسان‌های اولیه است و بیش از ۴۰۰۰ یادگار تاریخی را در سینه کوه‌ها و پهنه دشت‌هایش دارد.

استانی باستانی که در کنار جاذبه‌های تاریخی با طبیعت چهارفصلش جاذبه‌های طبیعی بسیاری دارد؛ از سراب و تالاب‌ها گرفته تا کوه‌های سربه‌فلک‌کشیده و رودهای همیشه خروشانش؛ از غارهای بی‌نظیر تا دشت‌های لاله‌های واژگونش که هر مسافری را به وجد می‌آورد.

کوه افسانه‌ای «بیستون» در شهر عاشقانه ایران

دنیا کرمانشاه را با «بیستون» می‌شناسد؛ کوهی محکم و استوار با هیبتی باشکوه و خیره‌کننده که بزرگ‌ترین کتیبه سنگی جهان را در کمرکش کوهش حک کرده‌اند.

کوهی رازآلود و افسانه‌ای که علاوه بر داشتن بزرگ‌ترین سنگ نبشته دنیا با نام و آوازه‌ دیگری هم به خاطر داستان شیرین و فرهادش بر سر زبان‌ها افتاده است و در ادبیات ایران هم در شعر شاعران بزرگی متبلور شده است.

بزرگ‌ترین کتیبه سنگی جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو هم به ثبت رسیده و تنها اثر ثبت جهانی شده استان کرمانشاه محسوب می‌شود؛ در دامنه این کوه افسانه‌ای یادگارانی از دوره‌های مختلف تاریخ مشاهده می‌شود که آن را به کلکسیونی از آثار تاریخی دوران تاریخی تبدیل کرده است.

بزرگ‌ترین انیمیشن سنگی دنیا در قلب «طاق‌بستان»

محال است کسی به کرمانشاه بیاید و سری به طاق‌بستان نزند حتی اگر برای سفر کاری هم آمده باشد؛ طاق‌های کوچک و بزرگی که در دل کوه فرخشاد شکوه تاریخ ایران را روایت می‌کند.

گواه بزرگی و عظمت ملت ایران در دوران گذشته را در سنگ‌نگاره‌هایی حک کرده‌اند که صحنه‌های شکار و نواختن چنگ و تاج‌گذاری خسروپرویز، تاج‌گذاری اردشیر دوم، تاج‌گذاری شاهپور دوم و سوم را نشان می‌دهد.

محوطه زیبای اطراف این طاق‌ها در کنار چشمه‌سار همیشه خروشانی که از دل کوه فرخشاد می‌جوشد خاطره خوشی را از این اثر تاریخی برای مهمانان کرمانشاه رقم می‌زند؛ اطراف این محوطه را رستوران‌های سنتی احاطه کرده‌اند و با دنده کباب اصیل کرمانشاهی از مهمانان پذیرایی می‌کنند.

پرونده ثبت جهانی این اثر باشکوه ساسانی هنوز باز است و متولیان فرهنگی این دیار هنوز نتوانسته‌اند آن را بعد از ۱۰ سال به سرانجام برسانند و ساماندهی محوطه اطراف این مجموعه یکی از شروط اصلی برای ثبت جهانی بوده که در حال اجراست.

«معبد آناهیتا» دومین بنای عظیم سنگی ایران

دومین بنای سنگی ایران بعد از تخت جمشید است و نیایشگاه «الهه آب‌ها»؛ «آناهیتا» یا همان فرشته نگهبان چشمه‌ها و باران، قلب کنگاور است و عروس آثار میراث فرهنگی کرمانشاه.

معبد شگفت‌انگیز و بی‌نظیر آناهیتا، نیایشگاه ایرانیان باستان بود و نزد آن‌ها قداست داشت؛ دهم آبان‌ماه جشن آبانگان یا آناهیتا را برپا و برایش پای‌کوبی می‌کردند.

گردشگرانی که برای نخستین بار شکوه و جذبه‌اش را درک می‌کنند، در برابر این‌همه عظمت به وجد می‌آیند و آن را بی‌نظیر می‌دانند.

«قوری قلعه»؛ طولانی‌ترین غار آبی آسیا به قدمت ۶۵ میلیون سال

در ۱۰۸ کیلومتری کرمانشاه و به فاصله ۲ ساعت طی راه می‌توان به طولانی‌ترین غار آبی آسیا رسید؛ غار «قوری‌قلعه» در نزدیکی روانسر قرار داشته و قدمتی ۶۵ میلیون ساله دارد.

یکی از مطرح‌ترین جاذبه‌های گردشگری استان کرمانشاه و غرب کشور محسوب می‌شود، طبق نظر کارشناسان بزرگ‌ترین غار آبی آسیا و طولانی‌ترین غار آبی ایران است.

۱۲ کیلومتر طول و ۳۰۰۰ متر عمق دارد و با قندیل و حوضچه‌های بی‌نظیرش چشم‌ها را خیره می‌کند؛ تالارهای مریم، عروس، بتهوون و… مطرح‌ترین تالارهای این غار زیباست که دمای آن در تابستان خنک‌تر از بیرون آن و در زمستان گرم‌تر از فضای بیرون است.

تکیه «معاون‌الملک»؛ یادگاری قجری که تاریخ مصور ایران است

تکیه معاون‌الملک بزرگ‌ترین تکیه مینیاتوری ایران است؛ کاشی‌کاری‌های زیبا و منحصربه‌فردش با اتاق‌های تودرتوی آن عجیب آدم را به گذشته‌ها می‌برد؛ آنجایی که خانه‌ها هم روح داشت.

در و دیوارش با آدم حرف می‌زند؛ همین تکیه زیبایی که با کاشی‌های جذابش تاریخ مصور ایران شده و روایتگر صحنه‌هایی از کربلا تا شاهان ایرانی است این یادگار قجری.

کارشناسان هم می‌گویند که نوع معماری و به‌ویژه کاشی‌کاری منحصربه‌فرد این اثر تاریخی و مذهبی در جهان بی‌نظیر است و تکیه معاون الملک این ظرفیت را دارد که با معرفی بیشتر جهانی شود زیرا سبک کاشی‌کاری به‌کاررفته در این بنا در هیچ کجای دنیا استفاده نشده است.

آبشار یخ‌زده «پریشان»

یکی از سردترین نقاط کرمانشاه دقیقاً جایی است که آبشار پریشان در آن قرار دارد؛ این آبشار زیبا در روستای چرمله علیا قرار دارد که یکی از روستاهای هدف گردشگری استان کرمانشاه است و از ارتفاعات پریشان در حوالی این روستا از توابع بخش مرکزی شهرستان سنقر، سرچشمه می‌گیرد.

تصور کنید که یک آبشار یخ‌زده را از نزدیک تماشا کنید، بدون اغراق منظره بسیار زیبایی انتظار شما را در فصل سرما می‌کشد.

تجربه گردشگری زمستانی در «سهیل» سنقر

گردشگری زمستانی، فرصتی بسیار طلایی برای جذب گردشگران است که معمولاً در کشور ما به آن توجه چندانی نمی‌شود. کوه‌های سهیل، شاهو، پرآو، ارتفاعات دالاخانی، بازی دراز، کوه نور و … از جمله نقاط مستعد استان کرمانشاه برای گردشگری زمستانی است.

قله سهیل که در زبان محلی به نام «سی ویل» معروف است، بلندترین قله کوهستان دالاخانی در جنوب شرقی شهرستان سنقر و کلیایی قرار داشته و ۳۳۵۰ متر از سطح ارتفاع دارد.  کوه سهیل به دلیل ویژگی‌های خاصی که دارد، یکی از مناسب‌ترین کوه‌های غرب کشور برای کوهنوردی است.

تالاب «هشیلان» فرودگاه پرندگان مهاجر

اینجا سوءتفاهم طبیعت رخ‌داده و تالابی صد جزیره در قلب زاگرس پهن شده است؛ تالابی که در این عرض جغرافیایی زمین ایجاد نمی‌شود و به همین خاطر به آن سوءتفاهم طبیعت می‌گویند.

تالابی بسیار زیبا که زیستگاه حیوانات و جانوران نادر است و در فصل سرد سال مأمنی برای پرندگان مهاجر می‌شود تا در این تالاب فرود بیایند و استراحتی چندروزه داشته باشند.

در این تالاب بی‌نظیر قرار است یک سایت پرنده‌نگری هم برای دوستداران طبیعت احداث شود تا به‌جای شکار آن‌ها را از دریچه لنز دوربین‌ها به تماشا بنشینند و لذت ببرند.

«جوجار» عمیق‌ترین عمودی غار ایران

همه ما قطعاً از غار تصوری یک غار افقی را در ذهن داریم؛ کمتر کسی به این فکر کرده که غارهای عمودی هم باشند، ولی اینجا در کرمانشاه و قله پرآو عمیق‌ترین غار عمودی ایران را می‌توانید ببینید.

عنوان عمیق‌ترین غار ایران که تا چند سال پیش مختص به «پرآو» بود با کشف «جوجار» به این غار تازه کشف شده رسید؛ جوجار ۲۲۰۰ متر طول و ۸۱۰ متر عمق دارد.

غارنوردان بسیاری از اقصا نقاط ایران و حتی خارج از کشور برای سفر به این غارهای شگفت‌انگیز به کرمانشاه سفر می‌کنند و خود را به این قله می‌رسانند تا از نزدیک آن را ببینند و سرکی به داخل آن بکشند.

۱۴ دهکده‌ای که روستاهای هدف گردشگری هستند

طبیعت زیبای زاگرس با درختان سربه‌فلک‌کشیده و کوهستان‌های زیبا و جاده‌های پرپیچ‌وخمش جلوه‌های بصری بی‌نظیری را از روستاهای پلکانی ایجاد کرده که مسافران را مجذوب خود می‌کند و آن‌ها را وامی‌دارد تا دمی در این روستاها بیاسایند و از این‌همه زیبایی طبیعت بکر لذت ببرند.

روستاهایی همچون هجیج، شمشیر، خانقاه، شالان، گلین، هرسم، کندوله، حریر، فش، سرخه‌دیزه، ورمقان، چرمله علیا، نوژی‌وران و پیران ۱۴ روستای هدف گردشگری استان کرمانشاه هستند.

این روستاها که در نوع خود کم‌نظیر بوده در طول سال پذیرای مسافران بسیاری هستند و مردم روستا از آن‌ها با غذاهای محلی استقبال می‌کنند.

«پیران»؛ بلندترین آبشار ایران

آبشار ریژآو یا آبشار پیران یکی از بلندترین آبشارهای ایران است که از ارتفاع ۱۸۰ متری به پایین می‌ریزد و زیبایی بی‌نظیری دارد.

این آبشار از فراز صخره‌ای بسیار عظیم به پایین سرازیر می‌شود؛ در نزدیکی آبشار پیران، ویرانه‌های قصر یزدگرد قرار دارد که قدمت آن به دوران ساسانی می‏‌رسد.

از جمله جاذبه‌های این آبشار، فرود کوهنوردان از بالای صخره و ارتفاعات آبشار به پایین است، به‌طوری‌که هرسال تعداد زیادی کوهنورد به این منطقه زیبا سفر می‌کنند.

این‌ها تنها گوشه‌ای از کلکسیون گردشگری استان کرمانشاه بوده که هرساله پذیرای مهمانان ایرانی و خارجی است.

[ad_2]

Source link