راهکار‌هایی برای تقویت روحیه سالمندان در قرنطینه
راهکار‌هایی برای تقویت روحیه سالمندان در قرنطینه

[ad_1] افراد در هر رده سنی ممکن است ویروس کرونا را تجربه کنند، اما افراد مسن و سالخورده و افرادی که دارای بیماری قلبی و ریوی هستند ممکن است در صورت ابتلا، دچار علائم شدیدتر و حتی کشنده‌تری شوند؛ به همین منظور، سازمان جهانی بهداشت به همه افراد در تمام رده‌های سنی توصیه می‌کند که […]

[ad_1]

افراد در هر رده سنی ممکن است ویروس کرونا را تجربه کنند، اما افراد مسن و سالخورده و افرادی که دارای بیماری قلبی و ریوی هستند ممکن است در صورت ابتلا، دچار علائم شدیدتر و حتی کشنده‌تری شوند؛ به همین منظور، سازمان جهانی بهداشت به همه افراد در تمام رده‌های سنی توصیه می‌کند که با رعایت اصول بهداشت و قرنطینگی، از خود در برابر ویروس محافظت کنند. تمام این‌ها در حالی است که قطع ارتباط اجتماعی، سالمندان را در معرض خطر افسردگی و اضطراب قرار می‌دهد؛ بنابراین در کنار ملزم کردن افراد سالخورده به در خانه ماندن، لازم است تا راه‌هایی برای تقویت روحیه و سلامت روان آن‌ها اتخاذ شود. به همین دلیل ما در این مطلب سرگرمی‌هایی موثر و علمی که می‌تواند به سلامت روح و روان سالمندان در قرنطینگی کمک کند، معرفی می‌کنیم:

آشنایی با نحوه استفاده از تلفن همراه و اینترنت

برای کمک به روحیه افراد مسن در دروان قرنطینگی و تنهایی:
– به آن‌ها نحوه چت و یا تماس تصویری با دیگران با استفاده از تلفن‌های هوشمند، لپ تاپ یا تبلت را آموزش دهید.
– سرگرمی‌های متنوع و بازی‌های فکری که به تقویت حافظه سالمندان کمک می‌کند را برایشان نصب کنید.
– برای تقویت روحیه سالمند، دوستان و خانواده خود را به تماس تلفنی و تصویری، نوشتن یادداشت یا ارسال فیلم و عکس خاطره‌انگیز ترغیب کنید.

نقاشی کشیدن

نقاشی یک فعالیت سرگرم کننده مناسب برای سالمندان است. این یک روش عالی برای بیان افکار و احساساتشان است.
تحقیقات نشان می‌دهد که بازی‌های پلتفرم سه بعدی مانند Super Mario می‌تواند برای افراد مسن مناسب باشد، زیرا نیاز به پاسخ سریع، برنامه‌ریزی رو به جلو و حافظه‌ای دارد

همچنین در بهبود هماهنگی بین چشم و دست و تقویت اعتماد به نفس آن‌ها کمک می‌کند. پژوهشگران دریافته‌اند که نقاشی کردن در سالمندان باعث تقویت حافظه می‌شود، زیرا نقاشی و تمرینات بصری مستلزم استفاده از مناطق مختلف مغز است و به بهبود اختلالات شناختی کمک شایانی می‌کند. استعداد داشتن یا نداشتن فرد سالمند در نقاشی کشیدن مهم نیست بلکه هدف از انجام این کار سرگرم شدن و تقویت روحیه او در دوران خانه‌نشینی و قرنطینه است؛ بنابراین ابزار مناسب نقاشی مثل بوم، قلمو، دفتر، آبرنگ، مداد رنگی و هر چیزی که بتوان بر روی آن‌ها نقاشی کشید را برایشان تهیه کنید.

حل کردن سودوکو

سودوکو یک بازی مناسب برای بهبود استدلال انتزاعی، مهارت حل مسئله و تقویت حافظه در سالمندان است. اگرچه این بازی از مجموعه‌های مختلفی از اعداد تشکیل شده، اما نیازی به مهارت ریاضی ندارد. فقط کافی است از بین شماره‌های گذاشته شده الگویی را پیدا کنید تا بتوانید مجموعه‌های درست اعداد را در جا‌های خالی پر کنید. شما می‌توانید این بازی را از مارکت‌هایی همچون کافه بازار، گوگل پلی و … بر روی گوشی فرد سالمند نصب کنید و یا از فروشگاه‌های آنلاین سفارش دهید.

خواندن کتاب‌های داستان و بازگو کردن آن

خواندن، یک فعالیت همه جانبه است که علاوه بر تقویت مهارت‌های شناختی و تقویت واژگان، می‌تواند به کاهش احساس انزوا و تنهایی در سالمندان کمک کند. یک روش عالی دیگر برای تاثیرگذاری بیشتر خواندن، این است که از بزرگتر‌ها بخواهید پس از اتمام کتاب، داستان را به صورت مختصر برای شما تعریف کنند و یا خلاصه داستان را بر روی کاغذ بنویسند؛ این امر نه تنها جنبه اجتماعی و سرگرمی فعالیت را افزایش می‌دهد بلکه باعث تقویت مهارت‌های حافظه می‌شود.

انجام بازی‌های ویدیویی

بسیاری ممکن است فکر کنند که بازی‌های ویدیویی فقط مختص جوانان است، اما این بازی می‌تواند یک فعالیت عالی برای بزرگسالان و به ویژه سالمندان نیز باشد. تحقیقات نشان می‌دهد که بازی‌های پلتفرم سه بعدی مانند Super Mario می‌تواند برای افراد مسن مناسب باشد، زیرا نیاز به پاسخ سریع، برنامه‌ریزی رو به جلو و حافظه‌ای دارد. همچنین در بازی‌های رایانه‌ای، بازیکن باید مهارت‌های جدیدی را بیاموزد، چیزی که می‌تواند به تضمین سلامت شناختی طولانی مدت در افراد مسن کمک کرده و در آن‌ها احساس دستیابی به موفقیت ایجاد کند.

نگهداری از پرندگان

اگر دقت کنید می‌بینید که در روستاها، زنان و مردان با داشتن ۷۰-۸۰ سال سن همچنان سرزنده و شاداب پا به پای جوانان کار می‌کنند. علاوه بر آب و هوای خوب، سروکار داشتن آن‌ها با دام و طیور و پرندگان مختلف یکی دیگر از علت‌های روحیه بالای آنهاست. همچنین در ایران قدیم که اکثر خانه‌ها حیاط دار بود، کمتر خانه‌ای پیدا می‌شد که در آن مرغ و خروس وجود نداشته باشد.
این روز‌ها با توجه به اینکه در خانه‌های آپارتمان‌نشین امکان نگهداری حیواناتی همچون مرغ، خروس، گاو، گوسفند و … وجود ندارد، می‌توان از تأثیرات نگهداری پرندگان بهره‌مند شد. نگهداری از پرندگانی مثل طوطی، مرغ عشق، کاسکو، مینا و… می‌تواند به عنوان یک سرگرمی و همدم دوست‌داشتنی برای سالمندان باشد. مطالعه محققان و دانشمندان نشان داده است که نگهداری پرندگان باعث کاهش اضطراب و افزایش طول عمر در افراد به ویژه سالمندان می‌شود، زیرا سالمندان بیش از هر گروه سنی دیگری به همدم و هم‌صحبت نیاز دارند. زمانی که شما به پرنده‌ای غذا می‌دهید، او را نوازش می‌کنید و یا با او حرف می‌زنید، به نوعی به دنبال آرامش خود هستید و حیوان با ابراز شادی و حرکات خود، باعث آرامش شما می‌شود. البته لازم است در مورد بهداشت پرندگان به ویژه در شرایط کرونایی، حساس عمل کرد و محل نگهداری و شرایط بهداشتی پرندگان را مورد اهمیت قرار داد.

کاشتن گل و گیاه

باغبانی، نوعی ورزش کم تحرک است که می‌تواند تأثیر چشمگیری بر سلامت سالمندان داشته باشد. صرف چند ساعت در روز برای رسیدگی به گل و گیاهان می‌تواند باعث بهبود روحیه، کاهش افسردگی و تقویت استقامت بدن شود. وقتی برای چیدن علف‌های هرز و آب دادن به گلدان به جلو خم می‌شوید، ناخودآگاه ورزش اسکات پا را انجام می‌دهید. همچنین نگاه کردن به گل و گیاهان روییده شده، باعث اتصال عصبی مثبتی در مغز سالمند می‌شود. علاوه بر این، کاشتن برخی گیاهان آپارتمانی که قابلیت تصفیه هوا را دارند، می‌توانند برای سلامتی مفید باشند، زیرا این گیاهان دی اکسید کربن، میکروب‌ها و آلاینده‌های موجود در هوای پیرامون ما را گرفته و اکسیژن وارد محیط می‌کنند.

 

 

 

 

 

منبع:تبیان

[ad_2]

Source link