چند پیشنهاد از متخصص طب سنتی برای روزه گرفتن در روز‌های کرونایی
چند پیشنهاد از متخصص طب سنتی برای روزه گرفتن در روز‌های کرونایی

[ad_1] دکتر نفیسه حسینی یکتا، نائب رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران و معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در رابطه با “توصیه‌های طب سنتی برای روزه داری و تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام شیوع کرونا” صحبت کردند. خوب بخوابید تا سیستم ایمنی بدنتان در ماه رمضان ضعیف نشود! وقتی می‌خواهیم در […]

[ad_1]

دکتر نفیسه حسینی یکتا، نائب رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران و معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در رابطه با “توصیه‌های طب سنتی برای روزه داری و تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام شیوع کرونا” صحبت کردند.

خوب بخوابید تا سیستم ایمنی بدنتان در ماه رمضان ضعیف نشود!

وقتی می‌خواهیم در خصوص تفویت سیستم ایمنی صحبت کنیم تغذیه بخشی از مسأله است و در مجموع اصلاح سبک زندگی کمک می‌کند برای اینکه سیستم ایمنی تقویت شود.

ما در طب سنتی شش اصل خواب، تغذیه، ورزش، پاکسازی بدن از مواد زائد و نگهداری مواد خوب در بدن، هوای مطلوب و حالات روحی و روانی را برای حفظ سلامتی و سبک زندگی صحیح می‌شناسیم.

در ماه رمضان متأسفانه ساعات خواب خیلی خوب و مشخص نیست، ولی باید سعی کنیم که تا حد امکان ساعت کافی را برای خوابمان تنظیم کنیم تا کیفیت خواب خوبی را داشته باشیم، چون کم خوابی زیاد سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.

باید انواع گروه‌های غذایی را در رژیم غذایی خود در ماه رمضان قرار دهیم به ویژه در این ایام که با بیماری کرونا روبرو هستیم و لازم است سیستم ایمنی قوی تری هم داشته باشیم.

این سوپ و آش را در وعده افطار میل کنید تا بدنتات قوی شود

در رژیم غذایی ماه رمضان، غذاهایی، چون سوپ و آش را معمولا در افطار داریم، ولی توصیه می‌کنیم در سوپ و آش از سبزیجات فراوان، آلو و روغن زیتون استفاده شود تا علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، از بروز یبوست و مشکلات گوارشی جلوگیری کند. همچنین استفاده از به آب پز، شلغم آب پز و کدو حلوایی آب پز هم در ضعف هاضمه و یبوست در این ایام مفید هستند.

حسینی یکتا دو غذای مقوی هم برای وعده‌ی افطار به منظور تقویت سیستم ایمنی به روزه داران پیشنهاد داد: یک آشی را پیشنهاد می‌دهیم که ترکیبی از برنج، بلغور، پیاز، مقداری کاهو، اسفناج، جعفری، هویچ، گشنیز و مقدار مورد نیاز نمک و زردچوبه است. همچنین سوپ پیشنهادی ما برای این ایام هم ترکیبی از برنج، ماش، جو، هویچ، کدو، گشتیز، جعفری، آلو بخارا و مقداری گوشت مرغ است که به تقویت سیستم ایمنی می‌تواند کمک کند.

افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند با این شرایط می‌توانند روزه بگیرند؟

روزه داران از درهم خوری، سنگین خوری و پرخوری در ایام ماه مبارک خودداری و از غذا‌های دیرهضم را کمتر استفاده کنند، در خصوص افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، ولی می‌خواهند روزه بگیرند نیز توصیه می‌کنیم، تحت نظر و تأیید پزشک خود روزه بگیرند نه خودسرانه؛ بنابراین افرادی هستند که بیماری زمینه‌ای دارند، اما سیستم بدنی قوی‌ای دارند، بیماریشان کنترل شده و در نتیجه پزشکشان اجازه روزه داری را به آن‌ها می‌دهد، می‌توانند بر اساس توصیه‌های طب سنتی روزه داری خوبی داشته باشند.

چند پیشنهاد غذایی برای روزه داری افراد ریوی و دیابتی

مثلا به افرادی که سن بالاتری دارند و ضعیف ترند توصیه می‌کنیم در رژیم غذایی خود در ماه رمضان “نخودآب” را داشته باشند که ترکیبی از به، گوشت گوسفند و پیاز است.

کسانی که مشکلات ریوی دارند، استفاده از سوپ جویی که در آن نخود و مرزه ریخته شده باشد، بسیار کمک کننده است. همچنین در کسانی که دیابت دارند مصرف خورشت کدو، خورشت لوبیا سبز، خورشت بامیه و مصرف پیاز و سبزیجاتی، چون شوید و جعفری مفید و مؤثر است.

برای رفع تشنگی و خشکی گلو در طول روزه داری چه بخوریم؟

با توجه به اینکه خشکی گلو و تشنگی می‌تواند خطر ابتلا به کرونا را در افراد افزایش دهد، روزه داران می‌توانند به منظور رفع تشنگی در طول روزه داری، در زمان سحر به اندازه‌ی یک قاشق چایخوری از تخم خرفه‌ای که حداقل چهار تا پنج بار در دوغ خیسانده می‌شود و دوغ را جذب می‌کند، استفاده کنند.

روزه داران از مصرف غذا‌های سنگین، خمیری، دیر هضم مانند ماکارونی، لازانیا و پیتزا در زمان سحر پرهیز کنند، چون با مصرف این‌ها ایجاد تشنگی بیشتری نسبت به سایر غذا‌ها در طول روز خواهند داشت.

در ماه رمضان هم مانند روز‌های دیگر از مردم می‌خواهیم تمام توصیه‌های وزارت بهداشت مانند شستشوی مکرر دست ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم حضور در تجمعات و اماکن شلوغ را جدی بگیرند. امیدواریم با رعایت نکات بهداشت شخصی و اجتماعی فشار را از روی دوش کادر درمان برداریم و شاهد کم شدن تعداد بیماران کرونایی باشیم.

 

 

 

 

 

 

منبع:سیمرغ

[ad_2]

Source link