[ad_1] شاید شما هم چند بسته دستمال ضدعفونیکننده تهیه کردهاید تا هر وقت نیاز داشتید از آنها استفاده کنید، اما آیا این دستمالها واقعاً میتوانند ویروس کرونا را نابود کنند؟ در مورد سایر ویروسها و باکتریها چطور؟ آیا دستمالهای مختلف آنتی باکتریال با هم فرق میکنند؟ در این مطلب هر آنچه لازم است در مورد […]
[ad_1]
شاید شما هم چند بسته دستمال ضدعفونیکننده تهیه کردهاید تا هر وقت نیاز داشتید از آنها استفاده کنید، اما آیا این دستمالها واقعاً میتوانند ویروس کرونا را نابود کنند؟ در مورد سایر ویروسها و باکتریها چطور؟ آیا دستمالهای مختلف آنتی باکتریال با هم فرق میکنند؟
تمیز کردن، ضدعفونی کردن و سنیتایزر، همگی با هم متفاوتاند
تمیز کردن و سنیتایز کردن، دو کاری هستند که باید به طور مرتب انجام دهید تا محیط خانهتان بهطورکلی تمیز و بدون گرد و خاک و آلرژنها و آلودگیهای روزانه باشد؛ اما ضدعفونی کردن چیزی است که اگر فکر میکنید کووید-۱۹ یا ویروس دیگری وجود دارد، باید انجام دهید.
یک مادهی ضدعفونیکننده برای اینکه تائید شده و برای فروش پخش شود، باید تستهای دقیقی روی آن صورت بگیرد تا بیخطر بودن و مؤثر بودن آن ثابت شده و مواد و عناصر تشکیل دهندهی آن و اینکه مناسب چه کاربردهایی است روی محصول ذکر شود. وقتی محصول مورد نظر مجوز گرفت، یک شمارهی ثبت از EPA دریافت میکند که باید روی برچسب محصول آورده شود.
دستمالهای ضدعفونیکننده دقیقاً چه هستند؟
دستمالهای ضدعفونیکننده، دستمالهایی یکبارمصرف هستند که قبلاً به محلولی که حاوی یک عنصر ضدعفونیکننده مانند کواترنر آمونیوم، هیدروژن پروکسید و سدیم هیپوکلراید است، آغشته شدهاند.
چطور از محصول ضدعفونیکننده بهترین استفاده را بکنیم؟
تفاوت اصلی میان نحوهی استفاده از انواع دستمالهای ضدعفونیکننده چیست؟ «مدت زمان تماس»؛ یعنی سطحی که آن را ضدعفونی میکنید، چه مدت باید در تماس با ضدعفونیکنندهی مورد نظر در تماس بماند تا تأثیر بگذارد.
پیش از پاندمی ویروس کرونا، شاید از این دستمالها بستهای در خانه داشتید و هر وقت لازم میشد، کانتر آشپزخانه، سینک یا هر سطح دیگری را فوراً تمیز میکردید و این هیچ مشکلی ندارد. اما یک دستمال فوری کشیدن روی سطوح، تمیز کردن تلقی میشود نه ضدعفونی کردن!
برای این که از خاصیت ضدعفونیکنندگی این دستمالها بهرهمند شوید، باید سطوح مورد نظرتان بیشتر مرطوب بمانند. مثلاً در دستورالعمل دستمالهای ضدعفونیکنندهی Lysol قید شده که سطح باید به مدت ۴ دقیقه بعد از به کار بردن دستمال مرطوب بماند تا به درستی ضدعفونی شود. یعنی برای تأثیرگذاری مطلوب، شما باید مثلاً کانتر آشپزخانه را دستمال ضدعفونیکننده بکشید و اگر دیدید سطح کانتر، زودتر از ۴ دقیقه شروع به خشک شدن کرد، لازم است دستمال دیگری برایش استفاده کنید.
دستورالعمل خیلی از دستمالهای ضدعفونیکننده میگویند هر سطحی که با غذا در تماس است، باید بعد از استفاده از محصول، با آب شسته شود، مخصوصاً اگر از این محصولات در آشپزخانه استفاده میکنید. دلیل این توصیه این است که ممکن است مقداری از ماده ضدعفونیکننده روی سطح باقی بماند. هرگز از محصولات ضدعفونیکننده روی مواد غذایی استفاده نکنید و سطح ضدعفونی شده را پیش از شروع به پخت و پز، کاملاً با آب بشویید.
در مورد دستمالهای آنتی باکتریال چطور؟
به طور کلی، دستمالهای ضدعفونیکننده برای سطوح سخت کاربرد دارند و دستمالهای آنتی باکتریال برای تمیز کردن پوست. عناصر معمول موجود در این دستمالها شامل الکل و بنزتونیوم کلراید و … میشوند. دستمالهای آنتی باکتریال مانند صابونهای آنتی باکتریال و سنیتایزرهای دست، تحت نظارت سازمان غذا و دارو تولید میشوند، زیرا جزو داروها محسوب میشوند.
و، اما در مورد کووید-۱۹، هنوز توافق نظری در مورد اینکه دستمالهای آنتی باکتریال اثری روی ویروس جدید کرونا دارند یا نه وجود ندارد. یک محصول آنتی باکتریال تنها از جهت تأثیرگذاریاش روی باکتریها تست شده است و ممکن است روی ویروسها مؤثر نباشد. یعنی شستن دستها با آب و صابون، توصیهای است که همچنان معتبرترین بوده و یکی از بهترین راههای نابود کردن ویروس کرونا تلقی میشود. در صورتی که شستن دستها با آب و صابون مقدور نیست، توصیه شده است از یک سنیتایزر دست با دستکم ۶۰ درصد الکل استفاده کنید.
منبع:تبیان
[ad_2]
Source link