فواید ویتامین K. برای بدن + مواد غذایی حاوی ویتامین K.
فواید ویتامین K. برای بدن + مواد غذایی حاوی ویتامین K.

[ad_1] ویتامین K. به بسیاری از کارکرد‌های مهم در بدن کمک می‌کند و همچنین به بدن شما کمک می‌کند تا زخم هت را بهبود بخشد، رگ‌های خونی خود را حفظ کرده و استخوان‌های شما را سالم نگه دارد. ویتامین K. همچنین می‌تواند در جلوگیری از پوکی استخوان به ویژه در دوران یائسگی زنان کمک کند. […]

[ad_1]

ویتامین K. به بسیاری از کارکرد‌های مهم در بدن کمک می‌کند و همچنین به بدن شما کمک می‌کند تا زخم هت را بهبود بخشد، رگ‌های خونی خود را حفظ کرده و استخوان‌های شما را سالم نگه دارد.

ویتامین K. همچنین می‌تواند در جلوگیری از پوکی استخوان به ویژه در دوران یائسگی زنان کمک کند. ما بیشترین ویتامین K. را از طریق مواد غذایی دریافت می‌کنیم. سبزیجاتی که برگ سبز تیره دارند مانند اسفناج و کلم بهترین منابع ویتامین K. محسوب می‌شوند. روغن‌های گیاهی مانند کلزا و روغن سویا نیز منابع خوبی برای ویتامین K. هستند.

ویتامین K. محلول در چربی است. این بدان معناست که بدن ما می‌تواند آن را زمانی که با چربی خورده می‌شود، بهتر جذب کند. تهیه غذا‌های سرشار از این ویتامین با مقدار کمی چربی یا روغن بهترین راه برای جذب این ماده مغذی است.

آیا به مکمل‌های ویتامین K. نیاز داریم؟

خیر، بیشتر افراد به میزان کافی ویتامین K. از طریق مواد غذایی دریافت می‌کنند. اما افرادی که در رژیم غذایی خود از سبزیجات برگ سبز استفاده نمی‌کنند، می‌توانند از مکمل‌ها استفاده کنند. از آنجا که مقدار ویتامین K. موجود در مکمل‌ها بسیار بیشتر از مقادیر موجود در مواد غذایی است، قبل از مصرف مکمل‌ها با پزشک مشورت کنید. زیرا مقدار زیاد این ویتامین می‌تواند مضر باشد.

ویتامین K. و تداخل دارویی

وارفارین که با نام کوادادین نیز شناخته می‌شود. دارویی است که برای جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون استفاده می‌شود. این دارو به عنوان یک رقیق کننده خون عمل می‌کند. ویتامین K. می‌تواند تاثیرات وارفارین را متوقف کند. در صورت مصرف این دارو حتما لازم نیست که از منابع غذایی ویتامین K. خودداری کنید، بلکه بهتر است برای اینکه این دارو به خوبی کار کند، میزان مصرف این ویتامین را تا حد امکان ثابت نگه دارید.

مواد غذایی حاوی ویتامین K. ناتو

این غذای سنتی ژاپنی که از سویای تخمیر شده تهیه می‌شود، طعم عام پسندی ندارد، اما یک غذای بسیار مغذی می‌باشد. این غذا حاوی مقدار زیادی ویتامین K. می‌باشد. زنان در دوران یائسگی مستعد پوکی استخوان هستند و نیاز به افزایش دریافت ویتامین K. دارند. یک فنجان ناتو تقریبا نیمی ار نیاز بدن به ویتامین K. را تامین می‌کند، و انرژی معادل ۲۰۰۰ کالری ارائه می‌دهد.

این خوراکی پروتئین و مواد معدنی قابل توجهی از جمله منگنز، آهن، مس، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، روی و فسفر دارد؛ و همچنین حاوی ویتامین‌های B۶ و C. و فولات ریبوفلاوین و تیامین است.

جوانه بروکسل

این سبزی بسیار مغذی ذارای کالری بسیار کمی می‌باشد. در مقایسه با سایر سبزیجات نیز به طرز شگفت آوری سرشار از پرونئین است. فقط نیمی از لیوان جوانه بروکسل به طور متوسط نیاز روزانه‌ی شما به ویتامین K. و C. را تامین می‌کند.

بروکلی

یک فنجان کلم بروکلی خام و خرده شده حاوی میزان قابل توجهی ویتامین K. می‌باشد. این ماده غذایی بسیار مغذی دارای ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری زیادی از جمله ویتامین‌های A. و C، فولات، پتاسیم و منگنز است. برای بدست آوردن بیشترین مواد مغذی از کلم برکلی، آن را خام یا به صورت بخارپز میل کنید.

کلم

یکی دیگر از سبزیجات حاوی ویتامین K، کلم است. تحقیقات نشان می‌دهد کلم عامل مهمی در کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌باشد. فلاونوئید‌ها و فنل‌های زیادی در کلم وجود دارد، که فواید آنتی اکسیدانی دارند و ممکن است خطر بیماری‌های قلبی عروقی را نیز کاهش دهند.

مواد غذایی حاوی ویتامین K. لبنیات تخمیر شده

قاعده کلی در مورد لبنیات این است که هرچه میزان چربی بیشتر باشد، میزان ویتامین K. در آن بیشتر خواهد بود. مطالعات نشان می‌دهد که لبنیات پر چرب حاوی مقادیر زیادی ویتامین K۲ هستند که ۹۰ درصد کل ویتامین K. را در غذا‌های لبنی تشکیل می‌دهد. محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی مانند ماست یونانی، ماست، پنیر و پنیر چدار ۲۰ درصد کم‌تر از محصولات لبنی پر چرب مانند پنیر آبی، پنیر تازه، پنیر نرم حاوی ویتامین K. هستند.

مارچوبه

مارچوبه منبع عالی ویتامین K. است. چهار عدد مارچوبه حدود ۳۵ از نیاز روزانه بدن به ویتامین K. را تامین می‌کند. مارچوبه همچنین حاوی مقدار زیادی فولات و ویتامین‌های گروه B. است. مارچوبه سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدان است که به تقویت عملکرد شناختی و سالم نگه داشتن مجاری ادراری کمک می‌کند. این خوراکی بسیار مغدی همچنین حاوی فیبر زیادی است که می‌تواند با طولانی‌تر شدن احساس سیری در کاهش وزن به شما کمک کند.

ریحان تازه یا خشک

دو قاشق غذا خوری ریحان خرده شده تازه حاوی ۲۷ درصد ویتامین K. است و فقط یک قاشق غذا خوری گیاه خشک شده ۹۶ در آن را ارائه می‌دهد. سایر گیاهان حاوی ویتامین K. عبارتند از: مریم گلی، آویشن، جعفری تازه و سیلان خشک شده.

سویا

یک فنجان سویا حاوی ۵۲ درصد ویتامین K. نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. سویای تازه همچنین حاوی فولات، ویتامین C، تیامین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، مس و منگنز است. مواد معدنی موجود در سویا باعث تعادل سطح الکرولیت در بدن شده و به سلامت قلب و هضم غذا کمک می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که سویا می‌تواند به کاهش کلسترول خون، کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و پروستات و کاهش علایم یائسگی و پوکی استخوان کمک کند.

 

 

 

 

 

منبع:نمکستان

[ad_2]

Source link