انواع رنگ خون در دوران پریودی نشانه چیست؟
انواع رنگ خون در دوران پریودی نشانه چیست؟

[ad_1] رنگ خون پریود شخص می‌تواند اطلاعات حیاتی سلامتی را منتقل کند. به عنوان مثال، خون نارنجی یا خاکستری بعضی اوقات می‌تواند نشان دهنده عفونت واژن باشد. در دوران قاعدگی، بدن از طریق رحم بافت و خون را از رحم می‌ریزد. این ترشحات خونین بسته به اینکه چند ساله است، از قرمز روشن تا قهوه‌ای […]

[ad_1]

رنگ خون پریود شخص می‌تواند اطلاعات حیاتی سلامتی را منتقل کند. به عنوان مثال، خون نارنجی یا خاکستری بعضی اوقات می‌تواند نشان دهنده عفونت واژن باشد.

در دوران قاعدگی، بدن از طریق رحم بافت و خون را از رحم می‌ریزد. این ترشحات خونین بسته به اینکه چند ساله است، از قرمز روشن تا قهوه‌ای تیره یا سیاه متفاوت است.

خونی که به مدت طولانی در رحم بماند با اکسیژن واکنش نشان می‌دهد (اکسید می‌شود) خونی که اکسید می‌شود تیره به نظر می‌رسد. تغییرات هورمونی و شرایط سلامتی نیز می‌تواند بر رنگ و بافت خون پریود تأثیر بگذارد.

در این مقاله، یک نمودار خون در دوران پریودی ارائه می‌دهیم و بحث می‌کنیم که رنگ‌های مختلف خون پریود چه معنی می‌تواند بدهد. ما همچنین معنی تغییرات رنگ را در یک دوره، لخته‌ها و زمان مراجعه به پزشک را برای شما توضیح می‌دهیم.

رنگ خون سیاه در دوران پریودی:

خون سیاه می‌تواند در آغاز یا پایان دوره شخص ظاهر شود. این رنگ به طور معمول نشانه خون قدیمی یا خونی است که مدت زیادی طول کشیده تا از رحم خارج شود و مدت زمان اکسید شده که ابتدا به رنگ قهوه‌ای یا قرمز تیره است و سپس در نهایت سیاه می‌شود.

خون سیاه گاهی اوقات می‌تواند نشان دهنده انسداد داخل واژن فرد باشد. علائم دیگر انسداد واژن می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

– ترشحات بدبو

– تب

– مشکل در ادرار کردن

– خارش یا تورم در داخل واژن یا اطراف آن

رنگ خون قهوه‌ای یا قرمز تیره در دوران پریودی:

خون قهوه‌ای یا قرمز تیره مانند خون سیاه، نشانه خون قدیمی است و ممکن است در آغاز یا پایان یک دوره ظاهر شود. خون قهوه‌ای یا قرمز تیره به اندازه طولانی اکسیده نشده است و می‌تواند در سایه‌های مختلف ظاهر شود.

بارداری:

خون قهوه‌ای یا لکه بینی گاهی نیز می‌تواند نشانه اولیه بارداری باشد که پزشکان از آن به عنوان خونریزی کاشت استفاده می‌کنند. ترشح قهوه‌ای یا لکه بینی در دوران بارداری می‌تواند نشانگر سقط جنین یا حاملگی خارج رحمی باشد، یعنی زمانی که تخمک‌های لقاح یافته در لوله فالوپی به جای رحم کاشته می‌شوند.

برای خانم‌هایی که در دوران بارداری لکه بینی یا خونریزی واژن را تجربه می‌کنند باید با پزشک یا متخصص زنان صحبت کنند.

لوشیا:

ترشحات قهوه‌ای رنگ واژن که بعد از زایمان رخ می‌دهد، لوشیا یا خونریزی بعد از زایمان نامیده می‌شود. لوشیا دلیلی برای نگرانی نیست و راه بدن برای بیرون راندن خون و بافت اضافی از رحم است.

لوشیا به طور معمول با خون قرمز روشن شروع می‌شود و با کاهش جریان، به رنگ تیره‌تر انتقال می‌یابد. با گذشت زمان، ترشحات از نظر رنگ و هم از نظر مقدار کم‌تر می‌شوند.

مدت زمان لوشیا در افراد مختلف متفاوت است، اما معمولاً طی چند ماه اول پس از زایمان می‌گذرد. خانم‌هایی که خونریزی بسیار سنگین را بعد از زایمان تجربه می‌کنند، باید به پزشک مراجعه کنند.

همه زنان بعد از زایمان لکه‌های را تجربه می‌کنند. همچنین ممکن است زنان به دلیل تغییر در سطح هورمون، دوره‌های نامنظمی را پس از زایمان تجربه کنند.

رنگ خون قرمز روشن در دوران پریودی:

خون قرمز روشن نشانگر خون تازه و جریان پایدار است. یک دوره ممکن است با خونریزی قرمز روشن شروع شود و تا انتهای دوره تاریک شود. برخی افراد ممکن است دریابند که خون آن‌ها در تمام مدت دوره قرمز روشن باقی می‌ماند.

لکه بینی غیرمعمول یا خونریزی بین چرخه‌های قاعدگی ممکن است نشانه عفونت مقاربتی مانند کلامیدیا یا سوزاک باشد. رشد در لایه رحم به نام پولیپ یا فیبروم نیز می‌تواند باعث خونریزی غیرمعمول سنگین شود.

به ندرت، خونریزی قرمز روشن ممکن است نشانه‌ای از سرطان دهانه رحم باشد.

علائم دیگر سرطان دهانه رحم عبارتند از:

– دوره‌های سنگین‌تر

– دوره‌های طولانی‌تر از حد معمول

– خونریزی بعد از مقاربت

– ترشحات واژن بدبو

– درد در قسمت تحتانی کمر، لگن یا پا‌ها

– از دست دادن اشتها

– کاهش وزن غیر قابل توضیح

رنگ خون صورتی در دوران پریودی:

هنگامی که خون با مایع گردن رحم مخلوط شود، خون صورتی یا لکه بینی ایجاد می‌شود.

استفاده از قرص‌های ضدبارداری هنگام تولد می‌تواند سطح استروژن را در بدن پایین بیاورد، که می‌تواند در طی دوره‌ها منجر به ایجاد جریان کمتری با رنگ صورتی شود.

مقاربت جنسی می‌تواند شکاف‌های کوچک در واژن یا دهانه رحم ایجاد کند. خون ناشی از این پارگی‌ها می‌تواند با مایعات واژن مخلوط شده و به عنوان ترشحات صورتی از بدن فرد خارج شود.

سایر دلایل خون صورتی پریود می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

– کاهش وزن قابل توجه

– رژیم ناسالم

– کم خونی

– بارداری

در دوران بارداری، ترشحات صورتی که حاوی بافت است و در کنار گرفتگی وجود دارد، ممکن است نشانگر سقط جنین باشد. برای زنانی که در هنگام بارداری خونریزی واژن را تجربه می‌کنند بسیار مهم است که پزشک یا متخصص زنان خود را ببینند.

رنگ خون نارنجی در دوران پریودی:

خونی که با مایع گردن رحم مخلوط می‌شود نیز می‌تواند نارنجی به نظر برسد.

خون یا ترشحات نارنجی اغلب نشان دهنده عفونت مانند واژینوز باکتریال یا تریکومونیازیس است. افرادی که خون نارنجی دارند باید علائم دیگر سوزش مانند خارش واژن، ناراحتی و ترشحات ناخوشایند را بررسی کنند.

اگرچه خون یا ترشحات نارنجی همیشه نشان دهنده عفونت نیست، اما برای شخص مناسب است که برای ارزیابی به پزشک یا متخصص زنان مراجعه کند.

رنگ خون خاکستری در دوران پریودی:

ترشحات خاکستری معمولاً نشانه واژینوز باکتریایی است، شرایطی که به دلیل عدم تعادل بین باکتری‌های مفید و مضر در مهبل اتفاق می‌افتد.

علائم دیگر واژینوز باکتریایی عبارتند از:

– خارش داخل و اطراف واژن

– بوی بد واژن

– سوزش یا ادرار دردناک

افرادی که علائم واژینوز باکتریایی دارند باید به پزشک یا متخصص زنان مراجعه کنند. پزشکان معمولاً برای درمان واژینوز باکتریایی آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند.

بارداری:

در مراحل بعدی بارداری، ترشحات خاکستری حاوی لخته‌ها می‌تواند سقط جنین را نشان دهد. زنانی که در دوران بارداری دچار خونریزی می‌شوند باید به پزشک یا متخصص زنان مراجعه کنند.

تغییر رنگ در طی یک دوره:

خون از ماه به ماه یا حتی در طی یک دوره واحد می‌تواند در رنگ و بافت تغییر کند.

تغییرات هورمونی و همچنین رژیم غذایی فرد، شیوه زندگی، سن و محیط، همگی می‌توانند باعث ایجاد تغییرات خون در پریود شوند.

خون پریود با توجه به تغییر جریان می‌تواند از قرمز روشن تا قهوه‌ای تیره متفاوت باشد. عفونت ها، حاملگی و در موارد نادر سرطان دهانه رحم می‌تواند باعث رنگ غیرمعمول خون یا خونریزی نامنظم شود.

افرادی که دوره‌های طولانی یا سنگین غیرمعمول را تجربه می‌کنند ممکن است نیاز به ملاقات با پزشک داشته باشند.

لخته‌های خون در پریود:

اگر خونریزی داشته باشید که بعد از کمتر از ۲ ساعت به تغییر تامپون یا پد نیاز داشته باشید، فرد باید به پزشک مراجعه کند. خون پریودی سالم می‌تواند حاوی تکه‌های قابل مشاهده‌ای از لایه رحم باشد. این تکه‌های کوچک از بافت یا لخته‌ها در خون باعث نگرانی نمی‌شود.

با این حال، خونریزی بسیار سنگین یا لخته‌های بزرگ می‌تواند نشانه‌ای از یائسگی باشد. طبق مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، یائسگی زمانی است که فرد دچار خونریزی قاعدگی غیرمعمول یا سنگین یا دوره‌هایی شود که بیش از ۷ روز ادامه دارد.

CDC توصیه می‌کند در صورت داشتن موارد زیر به پزشک مراجعه کند:

– خونریزی که فرد را مجبور به تغییر تامپون یا پد کمتر از ۲ ساعت کند.

– خون با لخته‌هایی که اندازه یک چهارم یا بزرگتر است.

CDC همچنین موارد زیر را به عنوان علل یائسگی ذکر کرده است:

– تومور روی رحم، مانند فیبروم‌های رحمی یا پولیپ‌ها

– عدم تعادل هورمونی

– بیماری التهابی لگن

– دستگاه کنترل زایمان داخل رحمی (IUD)

– اختلالات خونریزی، مانند بیماری فون ویلبراند

برخی دارو‌های خاص مانند آسپرین و ضد انعقاد‌ها

سرطان دهانه رحم یا سرطان رحم

بدون درمان، خونریزی شدید می‌تواند منجر به عوارضی مانند کم خونی یا خستگی مزمن شود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنید؟

توصیه می‌شود افراد برای هر یک از علائم زیر با پزشک یا متخصص زنان مشورت کنند:

– ترشحات واژن جدید یا غیرمعمول

– دوره‌های نامنظم که طول آن تغییر می‌کنند.

– خونریزی بعد از یائسگی

– از دست رفته سه یا چند دوره

– بوی بد واژن

– ترشحات واژن ضخیم خاکستری یا سفید

– خارش داخل یا اطراف واژن

– تب

هرکسی که باردار باشد و متوجه خونریزی یا ترشحات غیر معمول واژن شود، باید با پزشک یا متخصص زنان صحبت کند.

خلاصه:

رنگ و قوام خون پریود می‌تواند اطلاعات مفیدی درمورد سلامت کلی فرد داشته باشد.

با این حال، پریود هرکسی متفاوت است و خون می‌تواند در هر دوره و هر ماه تغییر رنگ و قوام دهد؛ بنابراین لازم است مردم بدانند که چه چیزی برای آن‌ها عادی است.

خون پریود سالم به طور معمول از قرمز روشن تا قهوه‌ای تیره یا سیاه متغیر است. خون یا ترشحات نارنجی یا خاکستری ممکن است نشان دهنده عفونت باشد. زنانی که در دوران بارداری دچار خونریزی می‌شوند، برای ارزیابی باید به پزشک یا متخصص زنان مراجعه کنند.

[ad_2]

Source link