[ad_1] بسیاری از والدین شاهد این هستند که کودکشان وقتی غذایی را دوست ندارد، از خورد آن اجتناب میکند. ولی اکثر موارد این کودکان بعد از چند ساعت که گرسنه شدند به سوی ظرف غذا میروند و آن را میخورند. گاهی کودکان اعتراضات خود را با غذا نخوردن نشان میدهند؛ که بعضی از والدین با […]
[ad_1]
بی نظمی در غذا خوردن، بیش از اندازه پر کردن غذا ریختن در ظرف کودک، نبودن تنوع غذایی، عادتهای غذایی غلط خانواده، خوردن شیرینی و شکلات در زمانهای نامناسب باعث بی اشتهایی کودک میشوند.
کودکان معمولا هر چند ساعت گرسنه میشوند. اینکه کودکان در حال رشد مدت طولانی در روز را از غذا خوردن امتناع کنند و گرسنه بمانند باید به پزشک کودکان مراجعه کنید. دلیلهای بسیاری وجود دارد که باعث میشوند کودک اشتهای خود را از دست بدهد. با چند دلیل بی اشتهایی کودک آشنا شوید:
یبوست: یبوست باعث میشود که کودک دست از خوردن بردارد.
ویروس: کودکی که اشتهای خوبی دارد، ولی ناگهان اشتهای خود را از دست میدهد و از خوردن غذا امتناع میکند احتمال دارد یک مشکل معده به پایین باشد که باید سریع مشخص شود.
بی اشتهای عصبی: بیشتر مردم فکر میکنند نوجوانان دچار این مشکل میشوند، اما بی اشتهایی عصبی در کودکان شش یا هفت سال هم رخ میدهد. اگر متوجه کم خوابیدن و کم غذا خوردن کودک خود شدید، احتمال دارد کودک شما دچار استرس شده باشد، که اول باید علت استرس را بررسی کنید و بعد برای رفع آن اقدام کنید.
کم خونی و فقر آهن: کم خونی و فقر آهن یکی از مهمترین دلایل کم اشتهایی کودکان است.
کرم روده: کرم روده ممکن است با اسهال و تهوع همراه باشد، که باعث بی اشتهایی کودکان میشود.
دلایل دیگری وجود دارد که باعث بی اشتهایی کودکان میشوند: واکسیناسیون، خستگی، گرمازدگی، تحرک بسیار کم، دندان درد، حساسیت، بعضی از داروها، مزانشوئید ائوزینوفیلی و درد در بعضی نقاط بدن.
علائم و نشانههای رایج بی اشتهایی کودکان:
از امتحان غذاهای جدید امتناع میکند.
فقط در یک ظرف و با یک قاشق و یا یک چنگال باید غذا بخورد.
از دست رفتن علاقه شان نسبت به غذایی که خیلی دوست داشتند.
چند غذای محدود را دوست دارند و جز آنها چیز دیگری نمیخورند.
امتناع از خوردن غذا به دلیل رنگ یا بافت آن
چگونگی از بین رفتن مشکلات تغذیه و بی اشتهایی کوک توسط والدین:
درمان بدغذایی و کم اشتهایی کودکان کار ساده ایی است، ولی معمولا زمان بر است و والدین باید انرژی خود را صرف این کار کنند.
تنوع غذایی: غذاهایی که برای کودک تهیه میشود باید شامل هر چهار گروه غذایی باشد. بهتر است کودک را از سنین پایین با غذا ها، مزه ها، چاشنیهای مختلف عادت دهید، تا با غذا نخوردن و لجبازیهای او در سنین بالاتر کمتر مواجه شوید. اجازه دهید کودک انواع غذاها را امتحان کند و غذاهای مورد علاقه خود را پیدا کند.
تغذیه همراه با بازی: در زمان آشپزی میتوانید کودک راهم شریک کنید تا او در زمان آشپزی لذت ببرد و بازی کند برای او وقت بگذارید.
غذاهای جذاب: میتوانید با تزیین کردن و شکل دادن به غذای کودک و همچنین استفاده از ظرف رنگی غذا خوردن را برایش جذاب کنید.
درمان روان شناختی والدین: کودکان از والدین الگو برداری میکنند، این بسیار مهم است که والدین از سلامت روان برخوردار باشند. والدین باید به سلامت روان و رفتاریهای خود اهمیت دهند و نسبت به درمان مشکلات روانشناختی اقدام کنند.
گوش دادن به حرفهای کودک: گاهی کودک با غذا نخوردن یا حتی در بین غذا خوردن میخواهد حرف بزند و از مشکلات و دغدغه هایش به شما بگوید بهتر است اول به حرفهای او گوش دهید و به آنها توجه کنید و کمکش کنید تا آن را رفع کند.
عادات غذایی سالم خانواده: عادات غذایی خانواده نقش بسیار مهمی در تغذیه کودک دارد. اگر خانواده به جای مواد مضر مثل فست فود ها، شیرینی، تنقلات و نوشابه از مواد سالم مثل میوه و سبزیجات پخته و حبوبات استفاده کنند کودک نیز به این نوع تغذیه عادت میکند.
مراجعه به پزشک متخصص: اگر رفتار صحیح شما نتوانست کودک را مجاب به غذا خوردن کند باید به پزشک متخصص مراجعه کنید.
نکاتی که در غذا دادن به کودکان کم اشتها و بد غذا باید رعایت شود:
در غذا دادن به کودک صبور باشید.
در هنگام غذا دادن به کودک باید با او صحبت کنید و به غذا خوردن تشویق کنید.
هنگامی که کودک با علاقه غذا میخورد از او تعریف کنید.
اینکه انتظار داشته باشید کودک باید طبق خواسته شما تمیز و مرتب غذا بخورد اشتباه است.
هنگام غذا خوردن کودک نباید خیلی گرسنه یا خیلی خسته باشد.
از انجام معاملات بپرهیزید. در صورتی که به کودک قول جایزه بدهید او یاد میگیرد برای چیزهای دیگر هم پاداش بگیرد.
ساعت برنامه غذایی کودک نباید جابجا شود.
فاصله زمانی بین مصرف میان وعده را با وعده اصلی رعایت کنید.
برای غذا خوردن کودک باید احساس گرسنگی کند. پس بهتر است کودک قبل از غذا خوردن فعالیت داشته باشد و شیرینی و مایعات شیرین مصرف نکند.
منبع:نمکستان
[ad_2]
Source link