[ad_1] عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:: روزه داران با داشتن برنامه ریزی مناسب غذایی و پرهیز از پرخوری در زمان افطار و سحر میتوانند بین ۴ تا ۸ کیلو از ورن خود را کاهش دهند. دکتر سعید حسینی در گفتگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: رعایت برنامه ریزی صحیح تغذیه در ایام […]
[ad_1]
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:: روزه داران با داشتن برنامه ریزی مناسب غذایی و پرهیز از پرخوری در زمان افطار و سحر میتوانند بین ۴ تا ۸ کیلو از ورن خود را کاهش دهند.
وی با اشاره به اینکه زیاده خوردن به بدن انسان آسیب میرساند ادامه داد: از نظر علمی زیاده روی کردن در خوردن انواع غذاها، چربیها و قندها مشکلات و بیماریهایی از قبیل: فشار خون، دیابت، قلبی و عروقی آتروز، و حتی ریسک سرطان را افزایش میدهد.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه موج چاقی در دنیا به راه افتاده است اظهار داشت: ماه مبارک رمضان تمرینی است برای کم خوری و دوری از پرخوری است و با رعایت مقدار مصرف و تامین نیازهای غذایی در حد قابل قبول در این ماه میتوان از زیانهای ناشی از کمبود غذایی در امان بود.
حسینی تصریح کرد: اغلب افراد جامعه پس از ماه رمضان دچار اضافه وزن میشوند در حالی که یک روزه دار با برنامه ریزی تغذیهای میتواند معادل غذای مورد نیاز روزانه خود را به جای چند وعده، در دو وعده افطار و سحری دریافت کند و از این رو در اکثر موارد کاهش وزن اتفاق میافتد و این کاهش وزن به علت سوزاندن مقداری از چربیهای ذخیرهای بدن است.
وی در مورد نوجوانان روزه دار و در حال رشد توصیه کرد نوجوانان برنامه غذایی ایام روزه داری را به گونهای انتخاب کنند که میزان کالری و پروتئین توصیه شده روزانه را در دو وعده افطار و سحری دریافت نمایند و از خوردن غذاهای پُرحجم، کم کالری و بسیار آبکی در افطار خودداری کنند و حتما برای صرف سحری از خواب برخیزند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: نوجوانان باید سبزیجات تازه، میوه و مقدار کافی آب و نوشیدنیها مثل چای کم رنگ، آب میوه را در فاصله افطار تا سحر مصرف کنند. نوشیدن آب فراوان در وسط غذا یا بلافاصله پس از مصرف غذا، نیز موجب رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم غذا میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به ساعات طولانی روزه داری در فصل تابستان اضافه کرد: لازم است حداقل در ساعات روزه داری از فعالیتهای سنگین ورزشی که موجب تشنگی آنها میشود و نیازهای غذایی آنها را به شدت افزایش میدهد، خودداری کنند.
حسینی گفت:: غذای افطاری برای اعضای خانواده میتواند مجموعهای از صبحانه مانند چای شیرین و شیر ولرم و مصرف مقداری کمی نان و پنیر به همراه سوپ و با سپس با فاصله یک تا ۲ ساعت شام با اندکی تغییر و کاهش حجم باشد به آرامی، اما در یک وعده میل کنند.
به گفته وی در فاصله افطار تا سحر از خوردن تنقلات خودداری کنند تا معده آنها به هنگام صرف سحری به طور کامل خالی و آماده غذای سحر باشد.
این متخصص تغذیه به مصرف میوه و سبزی در وعدههای سحر و افطار تاکید کرد و میوهها و سبزیجات، به دلیل ماندگاری بیشتری که در بدن دارد، ضمن اینکه سیری طولانی تری را ایجاد میکند حاوی مقدار زیادی آب است که با تامین آب مورد نیاز بدن از بروز تشنگی جلوگیری میکند.
این متخصص تغذیه افزود:مصرف مواد پروتیین دار مثل گوشت، لبنیات و به خصوص ماست در وعده سحری ضمن ایجاد سیری طولانیتر، مانع از بروز تشنگی میشود.
حسینی با اشاره به اینکه مصرف مواد چرب و نمک توصیه نمیشود، گفت: مصرف مواد پر چرب هر چند انرژی بیشتری میدهد، اما باعث تشنگی بیشتری هم میشود علاوه بر این کربوهیدراتها و مواد قندی نیز ایجاد تشنگی بیشتری میکند و مصرف آنها در وعده سحری توصیه نمیشود.
وی خاطر نشان کرد:مواد قندی به لحاظ اینکه زودتر از معده عبور میکند و زودتر هضم میشود زودتر هم ایجاد گرسنگی میکند و بهتر است مصرف این گونه مواد بیشتر در وعده افطار در حد مجاز استفاده شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه مصرف نوشیدنیهای گازدار به هیچ وجه در ماه رمضان توصیه نمیشود، گفت: نوشیدنیهای گازدار ادرار آور است و این عامل باعث میشود نه تنها خوردن آنها آب مورد نیاز بدن را تامین نمیکند، بلکه با مصرف آنها، آب بدن به میزان بیشتری دفع شود.
منبع:ایران ناز
[ad_2]
Source link