آش خزانه‌داری آمریکا برای ایران؛ بازگشت همه تحریم‌ها
آش خزانه‌داری آمریکا برای ایران؛ بازگشت همه تحریم‌ها

[ad_1] خبرگزاری تسنیم:در حالی که ترامپ تهدید به خروج آمریکا از توافق هست‌های ایران کرده است، بازیگران هم در داخل و هم در خارج دولت آمریکا در حال برنامه ریزی برای اتفاقاتی هستند که یک روز پس از خروج آمریکا از این توافق رخ خواهد داد. مقام‌های رسمی و نمایندگان آمریکایی درباره این مساله اتفاق […]

[ad_1]

خبرگزاری تسنیم:در حالی که ترامپ تهدید به خروج آمریکا از توافق هست‌های ایران کرده است، بازیگران هم در داخل و هم در خارج دولت آمریکا در حال برنامه ریزی برای اتفاقاتی هستند که یک روز پس از خروج آمریکا از این توافق رخ خواهد داد.

مقام‌های رسمی و نمایندگان آمریکایی درباره این مساله اتفاق نظر دارند که اگر آمریکا و اروپا نتوانند بر سر تغییرات مربوط به برجام به توافق نهایی دست یابند، ترامپ به وعده خود عمل خواهد کرد و از توافق هسته‌ای خارج می‌شود.

باب کورکر نماینده جمهوریخواه و رئیس کمیته روابط خارجی سنا روز یکشنبه به این مساله اشاره کرده است که فرصت بعدی رئیس جمهور آمریکا ۱۲ ماه می‌خواهد بود. اگر او حاضر به تمدید معافیت تحریم‌های ایران نشود، این اقدام به معنای نقض توافق هسته‌ای از سوی ایالات متحده خواهد بود. در این صورت، ترامپ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای را اعلام خواهد کرد و این اقدام می‌تواند موجب واکنش‌های زیادی از سوی سایر کشور‌های جهان شود.

برایان هوک مدیر برنامه ریزی وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته به اروپا سفر کرد و با مقام‌های رسمی بریتانیا، فرانسه و آلمان دیدار کرده تا معیار‌های مورد نظر ترامپ برای اصلاح برجام را با آن‌ها در میان بگذارد. انتظارات نسبت به موفقیت این رایزنی‌ها بسیار پایین است. کارشناسان بر این باورند که اگر ترامپ توافق هسته‌ای را لغو کند، ایالات متحده باید برای به حداقل رساندن تبعات منفی این اقدام و بهینه سازی موضع مذاکراتی آمریکا برای ماه‌ها و سال‌های آینده اماده باشد.

یک مقام ارشد دولت آمریکا در این باره گفت: این محتمل است که ما یک توافقنامه مکمل را با بریتانیا فرانسه و آلمان امضا کنیم، ولی باید برای این احتمال نیز برنامه ریزی کنیم که شاید به چنین توافقی دست پیدا نکنیم و این هدف اصلی از طرح و برنامه احتمالی است.

وزارت خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا طراحی یک راهبرد دیپلماتیک، اقتصادی و ارتباطات استراتژیک را برای خروج از برجام آغاز کرده اند، راهبردی که شامل اعمال مجدد تحریم‌ها و برخورد با واکنش‌های احتمالی از سوی اروپا، روسیه، چین و ایران است.

مقام‌های رسمی بر این باورند که این تلاش‌ها با هدف تاثیرگذاری بر تصمیم ترامپ نیست بلکه با این هدف است که به رئیس جمهور گزینه‌های مختلفی داده شود تا از هر اقدام احتمالی وی حمایت و پشتیبانی نماید. دولت ترامپ پیش از این معیار‌های خود برای دستیابی به یک توافق مکمل با ایران را اعلام کرده است. این فهرست شامل محدودیت‌های جدید علیه برنامه موشک بالستیک ایران، بازرسی‌های فراگیرتر از برنامه هسته‌ای ایران و حذف محدودیت زمانی توافق هسته‌ای و فعالیت‌های هسته‌ای تهران است. گرچه مقام‌های رسمی در خصوص دو مورد نخست به پیشرفت‌هایی دست یافته اند، ولی اروپایی‌ها تمایلی برای تمدید مهلت اعتبار توافق هسته‌ای با ایران ندارند.

تصور این است که اگر مذاکرات آمریکا با اروپا موفق باشد، ایران محدودیت‌های جدید را با اکراه خواهد پذیرفت.

این مقام آمریکایی افزود: ایران انگیزه‌های اقتصادی زیادی دارد تا همچنان در توافق هسته‌ای باقی بماند و ارزیابی ما این است که اگر اروپایی‌ها و آمریکا بر سر یک قرارداد مکمل به توافق برسند، ایرانی‌ها همچنان در توافق هسته‌ای باقی می‌مانند. ولی اگر توافقی بین آمریکا و اروپا حاصل نشود و اگر ترامپ معافیت‌های تحریمی را تمدید نکند، اوضاع به سرعت پیچیده خواهد شد.

یک مقام ارشد وزارت خزانه داری آمریکا گفته است که خزانه داری آمریکا در حال کار بر روی تدارکات و مقدمات لازم برای بازگشت خودکار تحریم‌های مختلف علیه ایران و از جمله احیای فرمان‌های اجرایی رفع‌شده به موجب برجام است. وی افزود: خزانه داری آمریکا آماده است تا هر گونه تصمیم رئیس جمهور را اجرا کند.

در چنین صورتی هیچ قطعیتی وجود ندارد که واکنش سایر قدرت‌های جهانی چه خواهد بود.

این روزنامه آمریکایی افزود: وزارت دفاع آمریکا باید برای واکنش نشان دادن به هرگونه پاسخ ایران که ممکن است متحدان آمریکا در منطقه را هدف قرار دهد، اماده باشد. البته باید طرحی برای تنش زدایی وجود داشته باشد، اگر ایران بخواهد پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، مذاکره کند.

[ad_2]

Source link