[ad_1] زخم داخل دهان از قبیل گاز گرفتگی میان غذا خوردن و آفت دهان است. مورد اول در لحظه درد دارد و به زودی خوب میشود؛ اما اگر زخم دهان شما از مورد دوم یعنی آفت باشد به شدت طول چند روز ممکن است درد گیرد و حتی تا یک ماه هم درمان نشود. در ادامه […]
[ad_1]
زخم داخل دهان از قبیل گاز گرفتگی میان غذا خوردن و آفت دهان است. مورد اول در لحظه درد دارد و به زودی خوب میشود؛ اما اگر زخم دهان شما از مورد دوم یعنی آفت باشد به شدت طول چند روز ممکن است درد گیرد و حتی تا یک ماه هم درمان نشود. در ادامه چند مورد از درمانهای خانگی، علت به وجود آمدن و خطر زخمهای دهانی را بررسی میکنیم.
1. درمانهای خانگی: اگر لپ و زبان خود را گاز گرفتهاید نیازی به درمان ندارید؛ زیرا که سلولهای داخل دهان بیشترین درصد تکثیر را دارند و زخمی که بر اثر گاز گرفتگی باشد تا چند ساعت کاملا بهبود مییابد. اگر در لپ و زبان خود آفت زدهاید بهتر است از الگوهای زیر پیروی کنید:
الف) آب و نمک: استفاده از آب نمک تعادل اسمزی داخل دهان را بر هم میزند و باعث میشود آب آفت دهان کشیده شود و زخم زودتر بهبود یابد.
ب) زرد چوبه و جوش شیرین: این دو مادهی عفونت کش هستند که میتوان به صورت مجزا یا با ترکیب آب و نمک استفاده شود که در درمان آفت دهان بسیار موثر هستند.
ج) محلول دهانشویه یا قطره: میتوانید از داروخانهها دهانشویه و قطره برای درمان آفت تهیه کنید که این مورد نیز بسیار موثر است.
2. علت به وجود آمدن آفت دهان: هنوز علت مشخصی برای این بیماری کشف نشده است ولی خیلی از عوامل میتوانند باعث بروز آن شوند. آفت دهان ویروسی نیست و بیشتر شبیه به یک واکنش خود ایمنی بدن است. در این مورد دکتر جونز میگوید: «سلولهای سطحی دهان به شکل T در میآیند که نوعی ساختار شکنی در سطح سلولهای دهانی به وجود میآورد و موجب آفت دهان میشوند». این بیماری در زنها رایجتر است. اینا کرن، دندان پزشک شهر نیویورک، 4 مورد را دلیل اصلی بروز آفت دهان میداند که از قبیل:
الف) گاهی اوقات این عارضه به دلیل اسیدی بودن مواد غذایی به وجود میآید.
ب) ممکن است به علت حساسیت به مواد تشکیل دهندهی خمیر دندان جدید هم باشد.
ج)ترک یکدفعهای سیگار به بدن شوک وارد میکند که ممکن است به آفت دهانی منجر شود.
د)استرس و نگرانی نیز میتوانند دلیلی از این قبیل باشند.
3. آفت دهان، نشانهی بیماری: آفت دهان به هیج وجه مسری نیست و از فردی به فرد دیگر انتقال پیدا نمیکند. درست بر عکس تبخال که ریشهی ویروسی دارد و قابل انتقال است. در هر دو مورد بهتر است سیستم ایمنی بدن را بالا ببرید. از ویتامین سی و گروه ویتامین های بی در این زمینه استفاده کنید. آفت دهان نشانهی سیستم ایمنی پایین است و به ما این هشدار را میدهد که ممکن است خیلی راحت به بیماریهای ویروسی و عفونتهای دیگر نیز دچار شویم. پس بهتر است برای پیشگیری از این عارضه و دیگر بیماریهای ویروسی و خود ایمنی از انواع ویتامینها، پروتئینها و مواد معدنی استفاده کنیم.
[ad_2]
Source link