[ad_1] خبرگزاری دانشجو:هماهنگیها برای مصاحبه با آقای سخنگوی سابق زیاد زمان برد. دفتری نقلی در حوالی شریعتی؛ شخصاً به استقبال مان آمد و در را باز کرد. برخوردی گرم و صمیمی داشت. اتاقی با رنگبندی آلبالوئی، عکسی از مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) در گوشه دیوار خودنمایی میکرد. وتابلوئی با این مضمون که […]
[ad_1]
خبرگزاری دانشجو:هماهنگیها برای مصاحبه با آقای سخنگوی سابق زیاد زمان برد. دفتری نقلی در حوالی شریعتی؛ شخصاً به استقبال مان آمد و در را باز کرد. برخوردی گرم و صمیمی داشت. اتاقی با رنگبندی آلبالوئی، عکسی از مقام معظم رهبری و امام خمینی (ره) در گوشه دیوار خودنمایی میکرد. وتابلوئی با این مضمون که «خداوند تورا آزاد آفرید، پس بنده کسی نباش!»
حمیدرضا آصفی متولد سال ۱۳۳۱ در تهران است و مدرک دکترای شیمی دارد. هنوز سه سالی از ماموریت وی در فرانسه نگذشته بود که به کشور بازگشت تا در کنار کمال خرازی، وزیر امور خارجه دولت محمد خاتمی فعالیت تازهای را آغاز کند. این حس علاقه به آقا کمال کاملاً در سخنان وی مشهود بود. تحول درپست سخنگوی وزارتخارجه را بی تردید میتوان مرهون نوآوری و خلاقیت آقای آصفی دانست هرچند در زمان علی اکبر ولایتی هم وزارتخارجه سخنگو داشت، اما با روی کار آمدن سخنگوی جدید جلسات سخنگوی وزارت خانه از ماهی یکبار به هفتهای یک جلسه رسید.
سیاستمدار خبره و کهنهکاری که در ۸ سال دولت اصلاحات سخنگویی وزارت خارجه را بر عهده داشت و پس از پایان وزارت کمال خرازی (وزیر خارجه دولت اصلاحات) و با روی کار آمدن منوچهر متکی (وزیر امور خارجه دولت محمود احمدینژاد) مدتی دیگر نیز به سخنگویی در وزارت امور خارجه ادامه و بعد به عنوان سفیر راهی امارات متحده عربی شد. حالا هم سیاستمدار استقلالی از تاریخ ۲۲ خرداد ۹۵ با با حکم مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، به عنوان مشاور بینالملل فدراسیون مشغول فعالیت است.
با سخنگوی استقلالی وزارتخارجه دولت اصلاحات از سفر وزیر خارجه فرانسه به ایران و بدعهدی امریکائیها در برجام و پایان داعش در منطقه گفتیم و درآخر هم به بحث حضور ایران در جام جهانی، احتمال صعود ایران از گروه فعلی و سفررئیس فیفا به ایران و مشکلات فوتبالی ایران و عربستان رسیدیم؛ مشروح این گفتگو را در ادامه میخوانید:
کشتاربی سابقه در یمن و انزوای رژیم صهیونیستی به ترتیب بدترین و بهترین اتفاق در سال گذشته بود
بهترین و بدترین اتفاقات در منطقه و جهان در سال گذشته چه بود؟
آصفی: بدترین تحولات در منطقه به نظرم قتل عام مردم مظلوم و بی دفاع سوریه و یمن است که توسط رژیم سعودی و آمریکا به ویژه کشتارهایی که اخیرا صورت گرفت در سوریه و یمن تلخترین حوادث در منطقه ما بود. کشتن انسانهای بی دفاع و بی سلاحی که گناهی نداشتند. خوبترین اتفاق هم به نظرم انزوای روز افزون رژیم صهیونیستی در منطقه و افشای ماهیت پلید این رژیم بود.
یک سالگی دولت ترامپ را چه طور ارزیابی میکنید و به طور کلی چه دورنمایی برای برجام بدون آمریکا دارید؟
آصفی: ترامپ آدم غیرقابل پیش بینی است البته شاید برای خودش استراتژی داشته باشد، ولی نمایش بیرونی آن کمی غیر قابل پیش بینی است، اما در ذهن خود حتما استراتژی دارد و خیلی هم بدون طراحی عمل نمیکند، ولی خب برخی جاها هم بدون طراحی است که مجبور میشود سیاست هایش را تغییر دهد به هر حال آمریکا در عرصه جهانی و در یک سال گذشته بدترین وضعیت خود را داشته یعنی در خصوص سوریه و روابطش با اروپا، روسیه و همچنین همسایگان خود مثل مکزیک و … شرایط بدی داشته است.
در سازمانهای بین المللی نیز چه در نیویورک و چه در ژنو ترامپ اوضاع خوبی ندارد و سیاستهای عجیب او باعث شده آمریکا بعد از دوران جنگ سرد در افول کامل به سر ببرد حتی شورای امنیت که تشکیل جلسه میدهد نتیجه این جلسه علیه خودشان میشود. برجام که فعلا با یکی به نعل و یکی به میخ زدن آمریکا وجود دارد، اما اگر آمریکا از برجام بیرون بیاید دیگر برجامی وجود نخواهد داشت، چون در برجام یا همه باید باشند یا هیچ کس نباشد.
اختلاف اروپا و آمریکا بر سر برجام و لغو سفر مکرون به بهانه ناآرامیها در ایران را چه طور ارزیابی میکنید؟
آصفی: سفر مکرون به ایران لغو نشد، چون تفاهم کلی شده بود به ایران بیاید هنوز هم آن تفاهم کلی وجود دارد و طرفین یعنی ایران و فرانسه باید روی یک تاریخ به تفاهم برسند. در ادامه این روند شاهد سفر لودریان، وزیر خارجه فرانسه به ایران بودیم البته قبل از سفر به ایران علائمی هم از طرف فرانسوی به ایران رسید که چندان خوشایند مردم و مسئولان ایران نبود. اگر رسانهها را تبلور افکار عمومی بدانیم این اقدامات در رسانهها تبلور خوبی نداشت و اظهاراتی که لودریان راجع به موضوعات داخلی ایران و وضعیت موشکها کرد راضی کننده نبود، اما به طور کلی سفر وی به ایران خوب بود از این جهت که طرفین دیدگاههای یکدیگر را شنیدند و جمهوری اسلامی مواضع خود را صراحتا بیان کرد.
در همین راستا پس از سفر لودریان به تهران یک گزارش از نشریهای فرانسوی خواندم که میگفت: دیدار لودریان و شمخانی مثل یک مسابقه بوکس بود. این نشان میدهد ایران مواضع خود را صریح گفته و عقب نشینی هم نکرده است و فرانسویها هم دیدگاههای ما را میشنوند و شاهد آن هستند که جمهوری اسلامی از نظرات خود پا پس نمیکشد و موضوع توان دفاعی ایران موضوعی قابل مذاکره نیست.
فرانسه و اروپاییها پیام ایران را دریافت کردند، چون به طور کلی روش اروپاییها این است که وقتی سفری انجام میدهند همتایان و شرکای اروپایی خود را در جریان روند و نتایج آن سفر قرار میدهند و لودریان هم شرکای خود را در جریان سفر به ایران قرار داد و به غیر از این نتیجه کارش را برای آقای ترامپ نیز فرستاد. از این رو این سفر سبب شد اروپا و حتی آمریکا بیش از گذشته با مواضع جمهوری اسلامی آشنا شوند و از این جهت بسیار خوب بود.
آیاسیگنالهای مثبتی از سفر لودریان به ایران دریافت کردید؟
آصفی: بله سیگنال مثبت این دیدار آن بود که طرفین به ادامه همکاری تاکید کردند و بر تقویت روابط دو جانبه اهتمام ورزیدند. لودریان راجع به مسائل بانکی و اقتصادی توضیحاتی داد و تلاش فرانسه را برای رفع و رجوع مشکلات مطرح کرد. خب همه اینها سیگنالهای مثبتی به حساب میآید. از طرف دیگر امکان همکاری فرانسه و ایران در حوزههای مختلف مورد توجه قرار گرفت. از سوی دیگر گرچه طرفین مواضع صریح خود را به اطلاع یکدیگر رساندند، اما بر همکاریهای دو جانبه نیز تاکید کردند.
آیا فرانسه در این سفر نماینده آمریکا بود و بنا بود پیامی به آمریکاییها منتقل کند؟
آصفی: خیر. اشتباه است که فکر کنید فرانسه نماینده آمریکاست، اما این هست که اروپاییها خواستار حفظ برجام هستند لذا نظر آمریکاییها را میگیرند نظرات ما را هم میگیرند و میخواهند ببینند چه طور میشود با داشتن نظرات طرفین فاصله زیادی که بین دیدگاه ما و طرف مقابل وجود دارد را میتوان پر کرد و برجام را حفظ نمود.
جمهوری اسلامی هم البته به فرانسویها گفته است که امتیاز دادن پشت سر هم از سوی اروپا به آمریکا به بهانه حفظ برجام به مصلحت نیست و یک راه بن بست محسوب میشود. شما برای حفظ برجام نیازی نیست که در سایر حوزهها به آمریکاییها امتیاز دهید. قطعا فرانسه نماینده آمریکا نبوده، اما اینکه اروپا و از جمله فرانسه به عنوان یک کشور مهم اروپایی برای حفظ برجام تلاش میکند و میخواهد نظرات ما و آمریکاییها را بشنود تا به واسطه آن برجام را حفظ کند غیر قابل انکار است.
آیا در سفر لودریان به ایران وی اشارهای به فعالیتهای موشکی ایران هم داشت؟
آصفی: بله. راجع به مسائل موشکی هم صحبت کردند و جمهوری اسلامی نیز مطابق همیشه نظرات خود را صراحتا عنوان کرد.
در خصوص سوریه و پایان داعش، به نظر میرسد آمریکا به سادگی حاضر نیست منطقه را به حال خود رها کند نظر شما در این خصوص چیست؟
آصفی: آمریکاییها به دنبال بالکانیزه کردن سوریه هستند. الان داعش در یک بخش محدودی از سوریه مستقر است که این با حمایت آمریکا اتفاق افتاده است به طور کلی آمریکا تلاش میکند سوریه را به گونهای جلو ببرد که هم امنیت رژیم صهیونیستی حفظ شود و هم بشار اسد با مشکل و درگیری و اشتغالات ذهنی مواجه باشد و از سوی دیگر مناطق متفاوت تحت نفوذ را به وجود آورند. براین اساس گروههای تروریستی از غوطه شرقی دمشق را هدف قرار میدهند و طبیعی است که در این اثنا دولت اسد نیز ساکت نباشد. البته نمیتوان گفت: داعش در منطقه کاملا از بین رفته؛ بلکه داعش شکست خورده، اما از بین نرفته است.
از سوی دیگر متاسفانه اقدامی که ترکیه در تعرض به تمامیت ارضی سوریه داشت شرایط را پیچیدهتر کرد و تماسهای ما با ترکها در سطوح بالای سیاسی وجود داشته است که بالاخره باید تمامیت ارضی سوریه را حفظ کند. براساس این روند ترکها تلاش دارند که کردهای سوریه به کردهای ترکیه ملحق نشوند با استدلالهایی که خودشان دارند و البته این استدلالها از نظر ما قابل قبول نیست، چون به اعتقاد ما خاک سوریه، خاک سوریه است لذا اینها شرایط را سخت کرده و علی رغم تمام مداخلات مثبت جمهوری اسلامی با جمهوری فدرال روسیه همچنان سوریه گرفتار جنگ و منازعه است.
اگر موافق باشید قدری از سوالات سیاسی فاصله بگیریم و به فراخور نزدیکی به نوروز در خصوص حال و هوای عید صحبت کنیم. حال و هوای نوروز در سایر کشورهایی که شما به عنوان سفیر در آنها حضور داشتید چه طور بود؟
آصفی: ماموریتهای من بیشتر در کشورهایی بود که آنجا نوروز خیلی موضوعیت نداشت کشورهایی مثل آلمان و فرانسه. البته نوروزی که در امارات بودم ایرانیها جشن برگزار میکردند و آنجا حال و هوای خوبی داشت و در این جشن هم ایرانیهای اماراتی حضور داشتند و هم اماراتیهای ایرانی الاصل و حتی خود اماراتیها هم نوروز باستانی را گرامی میداشتند. ضمن اینکه فرصت را مغتنم میدانم و به این وسیله نوروز را به همه ایرانیان در سراسر جهان تبریک میگویم.
برنامه تان برای نوروز چیست؟
آصفی: برای نوروز برنامه خاصی ندارم برای من نوروز به معنی این نیست که یک برنامه مشخص و از پیش تعیین شده داشته باشم. نوروز اگر سفری هم بروم داخلی خواهد بود و کلا آدم سفرهای داخلی هستم و خارج تقریبا نمیروم خیلی کم مثلا سالی یکبار آن هم اگر مورد کاری پیش بیاید، اما مفتخرم که بگویم همه ایران را دیده ام و جایی نیست که در ایران اسلامی از آن دیدن نکرده باشم و در این زمینه مدعی هستم و توصیه ام به هم وطنان این است که اگر میخواهند سفر کنند با ایرانگردی شروع کنند.
اگر بخواهید یک منطقه از ایران را به مخاطبان ما معرفی کنید به کدام نقطه جغرافیایی اشاره میکنید؟
آصفی: به اعتقاد من زابل جای دیدنی است به زابل بروند اطراف بندر لنگه هم ییلاقات خوبی است و نزدیک کوه و بسیار خنک است. با اینکه خود بندر لنگه بسیار گرم است، اما این از جذابیت طبیعت ایران است که این منطقه بسیار خنک است. به هر حال فکر میکنم دولتها و نظام ما باید زیرساختها را طوری طراحی کنند تا گردشگری توسعه بیشتری یابد و ایرانی ایران را ببیند حیف است مردم ما کشور خودشان را نبینند حتی خارجیها هم بیشتر به کشورهای اطراف سفر میکنند و آمار توریست ما نسبت به ظرفیتی که در کشور داریم بسیار نازل است و الان کشورهایی مثل گرجستان، امارات، ارمنستان و … در زمینه جذب توریست فعالتر از ما عمل میکنند.
آصفی: عیدی به چه معنا؟ اگر به معنای هزار تومان دو هزار تومان باشد که خب میدهیم.
بیشتر به چه کسانی عیدی میدهید؟
آصفی: هر کس به منزل ما بیاید عیدی میگیرد البته من چندان اهل عیدی دادن بزرگ نیستم نهایت عیدی که میدهیم پنج -شش هزار تومان آن هم به نیت تبرک و از لای قرآن است.
عیدی هم میگیرید؟
آصفی: خیلی وقت است که عیدی نگرفته ام (با خنده) دیگر کسی به ما عیدی نمیدهد من پدرم خدا بیامرز خیلی اهل عیدی دادن نبود. ما هم از او یاد گرفتیم.
هدف تان برای سال آینده چیست؟
آصفی: مطالعه بیشتر و ادامه کار تحقیقی و تکمیل خاطراتم.
عملکرد دولت روحانی و تیم سیاست خارجی وی را چه طور ارزیابی میکنید؟
آصفی: به نظرم عملکرد روحانی و تیم دیپلماسی وی مناسب بود و به نظرم نمره قابل قبولی میتوان به آنها داد. دستگاه دیپلماسی و هم خود رئیسجمهور عملکرد قابل قبولی داشتند البته در بعضی جاها کمبود و نقصان داریم که باید برطرف کنیم، اما من حیث المجموع توفیقات سیاست خارجی زیاد بوده ضمن اینکه دیپلماسی یک کشور توفیق پیدا نمیکند مگر اینکه پشتوانه داخلی داشته باشد؛ لذا اگر به دنبال این هستید که دولت در عرصه بین المللی موفق عمل کند باید پشتوانه داخلی را تقویت کنید، پشتوانه داخلی به معنای این است که اقتصاد ما بهتر شود، چسبندگی بین مردم، نظام و دولت بیشتر شود یعنی توانمندی نظامی و دفاعی بیشتر شود، ظرفیتهای فرهنگی به کار گرفته شود و ارتقا یابد به طور کلی دیپلماسی بدون تقویت و اقتدار داخلی معنی پیدا نمیکند. نمیتوانید بگویید یک کشور مقروض، عقب افتاده، ضعیف به لحاظ دفاعی نظامی و دیکتاتوری که مردم پشتوانه آن نباشند میتواند دیپلماسی موفقی داشته باشد. دیپلماسی چنین کشوری در حقیقت گدایی کردن است که فقط بتواند خود را حفظ کند. در حقیقت اسم آن دیپلماسی نیست بلکه دریوزگی است. کشور ما که دیپلماسی موفقی داشت قدری برنامههای دولت و وزارت امور خارجه بود، اما بخش عمده آن به توانمندی و اقتدار کشور در همه عرصهها به ویژه عرصههای داخلی برمی گشت.
البته به نظر من سال پیش رو سال پرچالشی برای دیپلماسی ایران خواهد بود، چون رژیم صهیونیستی عصبانی توطئهها را بیشتر میکند و سعودیهای شکست خورده نیز تلاشهای خود را علیه ایران افزایش میدهند و همه به دنبال این هستند که به جمهوری اسلامی ضربه بزنند؛ لذا سال آینده را سالی پرچالش برای دستگاه دیپلماسی کشور میدانم و فکر میکنم شکل گیری ائتلافها در منطقه بیشتر خواهد شد و تحرکات رژیم صهیونیستی و آمریکا نیز افزایش خواهد یافت. از سوی دیگر در اردیبهشت ماه ترامپ باید اعلام کند در برجام میماند یا نه؟ که خود این میتواند چالشی برای جمهوری اسلامی باشد از این رو همدلی و هم بستگی بین مردم و دولت در سال آینده بیش از هر زمان لازم است، چون سال آینده سال سختی برای دیپلماسی ایران محسوب میشود.
حمیدرضا آصفی از فوتبال تا سفارتخانه؛ اگر به عقب برگردید کدام تجربه را تکرار نخواهید کرد؟
آصفی: به نظرم هر دوی این اتفاقات را تکرار میکنم من شاید اگر به دستگاه دیپلماسی نمیرفتم به تدریسم در دانشگاه ادامه میدادم و وزارت نفت و تدریس دانشگاه را دنبال میکردم، چون رشته من (شیمی مرتبط با وزارت نفت است) اوایل پیروزی انقلاب نیز مدت کوتاهی در وزارت نفت مشغول بودم، اما بعد راهمان به خبرگزاری جمهوری اسلامی و همکاری با دکتر خرازی کشیده شد بعدهم صدا و سیما و دسته آخر هم از وزارت خارجه سردرآوردم.
به طور کلی شغل هایم را خودم انتخاب نکردم و فکر میکنم در رودرواسی و تعارف با دوستان هر شغل را به عهده گرفتم و جلو رفتم.
بعضی از افراد برای خود نقشه دارند مثلا میگویند میخواهم ظرف مدت چند سال وزیر فلان جا بشوم، اما من در زندگی این چنین نبودم به هر حال یکی از تجربههایی که حتما آن را تکرار میکردم «فوتبال» بود.
زمان فعالیتم در خبرگزاری جمهوری اسلامی دوران خیلی خوب و شیرینی بود. من در آن زمان در ستاد تبلیغات جنگ فعالیت میکردم و این روند به سال ۵۹ برمی گردد که خبرنگاران را به جبههها اعزام میکردیم و من مسئول اعزام تیمهای خبری به جبهههای جنگ بودم. بسیاری از خبرنگاران معروف امروزی در آن سالها با ما به جبهه میآمدند و به طور کلی مسئولیتم این بود که خبرنگاران داخلی و خارجی را به جبهههای جنوب و غرب میبردیم آن روزها تجربه جالبی بود و ستاد تبلیغات جنگ یک ستاد پویا و زنده و جدی بود البته خبرگزاری جمهوری اسلامی در آن زمان مثل امروز وسیع نبود و پرسنل مان کوچک و محدود بود البته به لحاظ مکانی جای آن تغییر نکرده، اما نام آن در آن سالها خبرگزاری پارس بود که الان به خبرگزاری جمهوری اسلامی تغییر کرده است.
شخص آقای کمال خرازی که در آن سالها در خبرگزاری جمهوری اسلامی فعالیت میکرد فرد خبری بسیار قوی بود مدیر توانمند به حساب میرفت و به طور کلی شخصیت وی منشا تحولات خیری در خبرگزاری جمهوری اسلامی و وزارت خارجه بود.
میزبانی از تیمهای سعودی یکی از پروندههای پیچیدهای بود که در اختیار شما قرار داشت عملکرد عربستان در این حوزه را چه طور میتوان ارزیابی کرد و به طور کلی کشاندن موضوعات سیاسی به مستطیل سبز فوتبال حکایت از چه چیز دارد؟
آصفی: آن پرونده در اختیار من نبود و زمانی که من به فدراسیون برای مشورت اضافه شدم مذاکرات در خصوص آن پرونده آغاز شده بود و، چون مذاکرات استارت خورده بود من دخالتی در آن نکردم، چون به طور کلی رویهای دارم که باید موضوعات را یا از اول خودم دست بگیرم یا اصلا دست نگیرم.
اما آنها که مذاکره میکردند تمام تلاش خود را انجام دادند تا مذاکرات را به نتایج درست و مناسب برسانند البته ذکر این نکته ضروری است که سعودیها زور میگویند و از دو اهرم استفاده میکنند: یکی دوستان عربی که در کنفدراسیون فوتبال دارند و دیگری لابی پول و اسپانسرهای عربی است که برای سعودیها بسیار زیاد است و برای ما اصلا وجود ندارد. به طور کلی تیمهای ایرانی اسپانسر بیرونی جدی ندارند و متاسفانه به دلیل اینکه حق پخشمان خیلی شکل نگرفته و ورزش از حقوق خود محروم است از این جهت اسپانسرهای جدی برای تیمهای ایرانی وجود ندارد از این منظر روند کار به این شکل است که اسپانسرها میتوانند با پول AFC را تحت فشار قرار دهند لذا این باعث میشود علی رغم این که حق با ماست و ابتدائا هم گفته بودند بازیها باید به ایران بیاید و به صورت رفت و برگشت باشد، اما عربستان عملا زیاده خواهی کرد و موضوع را از این چارچوب خارج کرد.
آیا میتوان به حل و فصل این موضوع امیدی داشت؟
آصفی: بله من امیدوارم اخیرا هم در این خصوص نامهای به AFC فرستادیم و اعلام کردیم این روش برای ما قابل قبول نیست و نمیتواند ادامه دار باشد به هر حال به اعتقاد من این موضوع حتما حل میشود، اما باید تلاش کنیم که زودتر به نتیجه برسد و حل و فصل شود.
سفر رئیس فدراسیون جهانی فوتبال به ایران را چه طور ارزیابی میکنید آیااین سفر اثرگذار هم بود؟
آصفی: حتما اثرگذار بوده بالاخره آقای اینفانتینو وقتی داخل کشور میآیند و میگویند صد هزار تماشاچی در استادیوم حضور دارند و بدون اینکه هیچ حادثهای رخ دهد بازی تمام میشو د. و تماشاگران ایرانی از خود ادب نشان میدهند میفهمد تبلیغات علیه ایران بیهوده بوده است. وقتی فرهنگ ایرانی ولو امکانات محدود ایران، علاقه و شور ایرانی را میبیند تحت تاثیر قرار میگیرداصلا زنده بودن وشور فوتبال آسیا یک پایه اش ایران و تماشاگر ایرانی است.
چون اصلا فوتبال با تماشاگر زنده است بهتر است بگویم ورزش با تماشاگر زنده است در اروپا و امریکا دو میدانی و شنا تماشاگر زیادی دارند یا مثلا کشتی ایران نیز هم با تماشاگر زنده است لذا آمدن وی به ایران و دیدن روحیه مردم حتما تاثیر مثبتی داشته است.
آیا قول مساعدی برای حل مشکلات داد؟
آصفی: فیفا روی AFC به آن معنا تسلط ندارد روابط آنها بیشتر مشورتی و دوستانه است، اما قول دادند که اقداماتی انجام دهند، اما اینکه ضمانت اجرایی داشته باشد بحث دیگری است.
میتوان به بازگشت پولهای بلوکه شده ایران در FIFA امیدوار بود؟
آصفی: همه پولها تقریبا آمده یک مقدار کمی مانده که آن هم پول سعود به جام جهانی است و به زودی واریز خواهد شد ما الان مشکل پول نداریم به نظرم در این حوزه خوب عمل شد و پولها گرفته شده است.
مشکلاتی که با تیمهای عربستانی وجود دارد در سفررئیس فیفا به تهران مطرح شد؟
آصفی: بله هم آقای روحانی با ظرافت دیپلماتیک این موضوع را مطرح کردند و هم وزیر ورزش و هم آقای تاج این مسئله را مطرح و اینفانتینو قول پیگیری داد.
با وجود اینکه آقای کفاشیان در هیئت رئیسه AFC صاحب منصب است در اکثر موارد نفوذی در کنفدراسیون فوتبال آسیا نداریم دلیل این اتفاق چیست؟
آصفی: ایشان هم در حد بضاعتشان تلاش میکنند. من میخواهم بگویم ما اصولا نه در فوتبال بلکه در بسیاری از عرصهها نسبت به توانمندی هایمان در کرسیهای مختلف نفوذ لازم را نداریم وجود یک فرد خوب است، اما کافی نیست ما باید در کمیتههای مختلف افراد متعددی داشته باشیم آن وقت برآیند آنها کار را بهتر میکند به هر حال آقای کفاشیان هم تلاش خود را میکنند حالا شاید نفوذ دیگران بیشتر است (با لبخند)
برای تماشای بازیهای جام جهانی عازم مسکو خواهید شد؟
آصفی: خیلی تلاش میکنم این اتفاق نیفتد
چرا؟
آصفی: گفتم من بد سفرم.
علاقه شخصی ندارید؟
آصفی: فوتبال است اینکه بروم آنجا نگاه کنم چندان ضرورتی نمیبینم.
تصور بنده شاید این باشد که شما، چون از این موقعیت در فوتبال برخوردار هستید از آن استفاده میکنید و برای تماشای مستقیم جام جهانی به مسکو میروید
آصفی: ابدا تلاش میکنم به مسکو نروم، خبری نیست فوتبال است دیگر از تلویزیون هم میتوان دید!
برزیل هم نرفته اید؟
آصفی: در مورد برزیل دوستان وزارت خارجه محبت کردند و گفتند برویم یک سری کارهایی که مربوط به حاشیه بود را انجام دهیم و ارتباطی به فوتبال نداشت بنا بود رایزنیهایی با آقای سفیر انجام دهیم همان طور که گفتم بیشتر برای مسائل حاشیهای به این کشور رفتم تا فوتبال به نظر من در استادیوم نمیتوان فوتبال دید اینقدر هیجان زیاد و فضا ملتهب است که تمرکز کم میشود حداقل از تلویزیون یک گل را سه چهار مرتبه میبینی، اما در استادیوم نمیتوان این اتفاق را تکرار کرد.
به عنوان مثال من هنوز بازی پرسپولیس استقلال را در استادیوم ندیدم این دو تیم ۸۰ و چند دربی داشتند که ۲۰ الی ۳۰ تای آن در زمان ما بوده و من حتی یکی از آنها را نیز از نزدیک ندیده ام حقیقت را بخواهید اعصاب دیدن چنین بازیهایی را از نزدیک ندارم حتی مرحوم حجازی، پورحیدری و قلعه نوعی نیز از من برای دیدن بازی دعوت میکردند که هیچ گاه نپذیرفتم البته هر یک از بازیهای تیمهای استقلال و پرسپولیس را زیاد در استادیوم دیدم، اما بازی آنها با یکدیگر را هیچ گاه از نزدیک و در استادیوم ندیدم.
عملکرد برنامههای تدارکاتی تیم ملی برای آماده سازی در برابر حریف را چه طور ارزیابی میکنید؟
آصفی: به نظرم خوب است کادر فنی بازیهایی را مشخص کرده و فدراسیون آنها را تدارک دیده که فقط بازی با لیبی جابه جا شد و گرنه به نسبت امکانات موجود ۶ الی ۷ بازی تدارکاتی به نظرم خوب است.
پیش بینی شما از نتیجه بازیهای ایران در جام جهانی چیست؟
آصفی: نمیدانم (با لبخند)
پیش بینی تان از بازی ایران با مراکش چیست؟
آصفی: همه گروهها سخت است گروه ما هم سخت است، اما سختترین گروه نیستیم در گذشته هم در سختترین گروهها بوده ایم و نتایج خوبی کسب کرده ایم ان شالله امسال هم همین اتفاق میافتد.
پیش بینی تان از بازی ایران با پرتقال چیست؟
آصفی: با پرتقال یک بار بازی کرده ایم این بار دوم است البته این پرتقال از پرتقال گذشته پیرتر و ضعیفتر شده است امیدوارم این بار نتیجه بهتری بگیریم.
میتوان به صعود از این گروه امیدوار بود؟
آصفی: اصلا آدمی به امید زنده است، ولی فقط به امید زنده است (با لبخند) البته فوتبال بازی حادثه هاست مثلا در بازی تاتنهام و یوونتوس همه فکر میکردند تاتنهام بالا میآید گل اول را این تیم زد، اما بعد از مدتی دو گل خورد و بالا نرفت با این که روی کاغذ باید تاتنهام بالا میرفت فوتبال است دیگر به قول بکم بایر فوتبال بازی اشتباهات است تیمی میبرد که اشتباهش کمتر باشد.
این پتانسیل در تیم ایران وجود دارد که بتواند از این گروه سعود کند؟
آصفی: اگر بخواهیم منطقا حرف بزنیم؛ خیر، اما حوادث کناری و غیرت و تعصب بچهها و حمایت مردم و احیانا مسئولین میتواند احتمال پیروزی را بالا ببرد، اما منطق فوتبال چیز دیگری است.
اگر موافق باشید از سوالات فوتبالی فاصله بگیریم. به عنوان آخرین سوال چند کلمه را نام میبرم و شما نظر خود را در خصوص آنها بگویید.
کمال و صادق خرازی: دکتر کمال خرازی آدمی درون گرا، پرکار، جدی و بسیار دوست داشتنی است که بی ادعا کارهای بزرگی انجام داده است این خصوصیات را میتوان در مورد آقا صادق هم گفت: منتهی فرق آقا صادق این است که وی برون گراست، روابط عمومی بالایی دارد و رفیق باز و خوش مشرب است، اما سایر ویژگیهای آقا کمال را آقا صادق هم دارد.
علی اکبر ولایتی: سیاست مدار باهوش، پرکار و به نظرم آدمی توانمند در عرصه دیپلماتیک است که چالشهای جدی ما در زمان ۱۶ سال وزارت ایشان در وزارت خارجه اتفاق افتاد.
مرحوم هاشمی رفسنجانی: خدا رحمتش کند مرد همه فصول؛ کسی که درگیر حاشیه نمیشد و مسائل اصلی و فرعی را به خوبی از یکدیگر تفکیک میکرد البته در این بین صعه صدر زیادی هم داشت.
منوچهر متکی: از وزرای خارجه دیگر بگذریم ما با همه اینها رفیق هستیم.
محمد جواد ظریف: مذاکره کننده قوی
محمود احمدی نژاد: بهتر است راجع به آنها که نیستند حرف نزنیم احمدی نژاد دورهای داشت که تمام شده است.
از اینکه در این گفتگو شرکت کردید، سپاسگزارم.
آصفی:من هم از شما سپاسگزارم.
[ad_2]
Source link