[ad_1] بهترین روشهای نگهداری كردن از میوه ها نگه داری میوه ها: بعضی وقت ها بنا به دلایلی مانند ارزانی فصلی یا دور بودن مراکز خرید مواد غذایی بیشتر از نیاز خریداری می شود. این کار ممکن است موجب ماندن بخشی از این مواد در یخچال شود که بعد از چند روز تازگی خود را […]
[ad_1]
بهترین روشهای نگهداری كردن از میوه ها
نگه داری میوه ها: بعضی وقت ها بنا به دلایلی مانند ارزانی فصلی یا دور بودن مراکز خرید مواد غذایی بیشتر از نیاز خریداری می شود. این کار ممکن است موجب ماندن بخشی از این مواد در یخچال شود که بعد از چند روز تازگی خود را از دست میدهد مخصوصا در مورد میوه ها.
برای نگهداری میوه هایی که بیش تر از حد نیاز خریداری میشود راه هایی وجود دارد که به بعضی از آن اشاره میکنم.خیار بسیار حساس است و بعد از چند روز تازگی و طعم خود را از دست میدهد.
برای نگهداری خیار آن را از داخل کیسه ی پلاستیکی خارج کنید،شسته و بعد از خشک شدن در یک قابلمه ی در دار بریزید و در یخچال بگذارید.
انگور را برای نگهداری بیشتر نشسته درون کیسه نگهدارید. شستن انگور قبل از گذاشتن در یخچال موجب ترک خوردن دانه های آن می شود.
سبزی خوردن را بشویید و در یک کیسه ی پارچه ای نگهدارید. از آنجا که برگ های سبزی آب زیادی دارد کیسه ی پارچه ای باعث می شود سبزی سیاه و پلاسیده نشود.
موز را در صورتی که نرسیده باشد در روزنامه بپیچید وابتدا دو سه روز خارج از یخچال نگهدارید. این کار باعث شیرین شدن موز میشود. بعد از زرد شدن پوست موز آنرا در یجچال بگذارید.
در صورتی که با وجود همه ی مراقبتها باز هم میوه ها مانده و بد شکل شدند، و کسی حاضر به خوردن آن نشد، (قبل از پوسیدگی) میتوانید با پختن آنها هم باعث تنوع در تغذیه ی افراد خانواده شوید هم از اسراف اجتناب نمایید.
با افزودن کمی شکر و آب به سیب، گلابی، آلو یا هلو و پختن انها میتوانید کمپوت درست کنید.
موزهایی که پوستشان سیاه شده اند ولی هنوز سالم هستند، برای درست کردن پوره ی موز، شیر موز، و کیک مناسب هستند.
انگورهای مانده را میتوان سرکه کرد. برای این کار آنها را چند هفته در ظرفی در دار بریزید به صورتی که اصلا هوا نخورد و بعد صاف کنید.
و بهترین راه برای تازه ماندن میوه ها و جلو گیری از خراب شدنشان خرید به اندازه ی نیاز است.
ایده آل ترین مکان برای نگهداری میوه ها شاید به نظر شما ایده آل ترین مکان برای نگهداری میوه ها یخچال باشد، در حالی که همیشه این طور نیست.
یک مکان مناسب برای نگهداری و ذخیره میوه مکانی خشک، خنک و به دور از نور آفتاب است. این فضا می تواند کشوی مخصوص میوه در یخچال یا یک سبد در زیر زمین شما باشد.
توجه به این نکته ضروری است که برخی میوهها نسبت به سرما حساس اند و در این دما خراب می شوند.
از جمله میوه های حساس به سرما می توان به میوه های مناطق گرمسیری مثل موز، آناناس، انبه، خربزه و برخی مرکبات اشاره کرد. بهترین مکان برای نگهداری این نوع از میوه ها فضایی در آشپزخانه، اتاق نشیمن یا ظرفی روی میز ناهارخوری است.
برعکس میوه هایی مثل توت فرنگی، انگور و هلو را باید در فضای خنک یخچال نگه داشت. به این جدول نگاهی بیندازید. میوه های مقاوم برای عید بخرید.
برخی میوه ها خیلی سریع خراب و فاسد می شوند.
به همین دلیل یا باید آنها را طی 3 تا 4 روز مصرف کرد یا فورا آنها را به شکل مربا درآورد یا فریز کرد. از جمله این میوه ها می توان به هلو، توت فرنگی و انگور اشاره کرد.
اگر قصد دارید برای شب سال نو و چند روز دید و بازدید عید میوه تهیه کنید، توصیه می شود میوه های بادوامی مثل سیب، گلابی، خیار یا مرکبات بخرید یا اگر قصد مصرف دیگر انواع میوه را دارید آن را به مقدار زیاد خریداری نکرده و به اندازه مصرف 2 تا 3 روز از آن تهیه کنید.
برای نگهداری میوه ها آن ها را جدا بگذارید
میوه ها را جدا از هم بگذارید یکی از مسایلی که معمولا سبب رسیدن سریع تر میوه ها و فساد زودتر آنها می شود نگهداری انواع میوه در کنار هم است.
جالب است بدانید برخی میوه ها گازی به نام اتیلن آزاد می کنند که می تواند سبب رسیدن سریع میوه های دیگر و در نتیجه کاهش زمان نگهداری و مصرف آنها شود.
مثلا اگر کیوی را در کنار سیب بگذارید، به سرعت نرم می شود.
توصیه ما این است که میوه هایی مثل موز، هلو، گلابی، سیب، آلو، گوجه، شلیل و زردآلو را کنار کیوی، طالبی و خربزه قرار ندهید. ایده آل ترین مکان برای نگهداری کیوی کنار سیب زمینی می تواند باشد.
تماس میوه ها با هم مشکل آفرین است در صورتی که شما به اندازه کافی فضا در اختیار دارید توصیه می کنیم ابتدا پس از خرید، میوه ها را برحسب درجه رسیدگی و سفتی یا نرمی آنها دست چین کنید و بعد در ظرفی آنها را به کمک برگه های کاغذ جدا از هم بچینید.
این ترفند به آن علت است که اگر یک میوه دچار کپک یا پوسیدگی شود می تواند به راحتی فساد را به سایر میوه های همسایه خود انتقال دهد. حین دست چین کردن هم مواظب باشید میوه ها را با نوک انگشتان فشار ندهید تا آسیب نبینند.
حتما میوه را با کف دست گرفته و به آرامی از طرف دیگر انتقال دهید. هر میوه که لک مشکوکی دارد را نیز در دسترس بگذارید تا سریع تر مصرف شود.
محیط خشک، خنک و با تهویه الزامی است حتی میوه هایی مثل کیوی که نیاز به دمای خیلی خنک یخچال ندارند را باید در محیط های خشک، بدون رطوبت، دور از نور آفتاب و محیطی که هوا در آن جریان دارد نگهداری کرد تا گاز اتیلن بتواند جا به جا شده و تجمع آن در یک فضا سبب فساد میوه نشود.
نکاتی برای نگهداری بهتر مواد غذایی در یخچال
• بادمجان، کدو سبز و خیار را باید در یخچال و دور از گوجه فرنگی نگهداری کرد. در مقاله نگهداری طولانی مدت بادمجان روشهای دیگری ذکر شده که می توانید از آنها نیز استفاده کنید.
• گیاهان و سبزیجات بهتر است با یک حوله نازک یا کاغذ روزنامه پوشانده و سپس در یخچال نگهداری شوند.
• برای جلوگیری از سیاه شدن موز باید آن را دور از سیب و گلابی نگهداری کنید.
• زمان ذخیره سازی میوه یا سبزی به نوع آن بستگی دارد. همچنین بهتر است میوه یا سبزی برش خورده و نصفه یا قطع شده را همان روز مصرف کنید.
مدت زمان مجاز نگهداری میوه ها و سبزیجات
برخی میوه ها و سبزیجات را بیش از اندازه نمی توان در یخچال نگهداری و باید زودتر مصرف کرد در غیر این صورت ارزش غذایی آن به شدت کاهش می یابد.
• سبزیجات برگ دار را نباید بیش از یک یا 2 روز در یخچال نگهداری کرد.
• هویج و کلم بروکلی بیش از 3 تا 5 روز نگهداری نشوند. البته با یک سری از روشها می توان مدت ماندگاری را افزایش داد.
• خیار و گوجه فرنگی بیش از یک تا 2 هفته در یخچال نگهداری نشود.
نوشته بهترین روشهای نگهداری كردن از میوه ها اولین بار در ایران ناز. پدیدار شد.
[ad_2]