بهترین روش های مبارزه با ریزش مو و طاسی
بهترین روش های مبارزه با ریزش مو و طاسی

[ad_1] بهترین روش های مبارزه با ریزش مو و طاسی ریزش مو طاسی و ریزش مو آندروژنتیک در مردان و زنان بطور شایعی وجود دارد. در مردان از حدود سن 18 سالگی شروع شده و بتدریج موهای ناحیه دو طرف جلوی سر کاهش می یابد و گاهی به سمت طاسی پیش می رود در زنان […]

[ad_1]

بهترین روش های مبارزه با ریزش مو و طاسی

ریزش مو

طاسی و ریزش مو آندروژنتیک در مردان و زنان بطور شایعی وجود دارد.

در مردان از حدود سن 18 سالگی شروع شده و بتدریج موهای ناحیه دو طرف جلوی سر کاهش می یابد و گاهی به سمت طاسی پیش می رود در زنان در سنین بالاتر رخ داده و ناحیه فرق سر را گرفتار کرده و موها نازک شده و کاهش می یابد.

علت این نوع ریزش مو توارث و هورمونهای مردانه می باشد. در حقیقت هورمونهای مردانه گیرنده هایی در روی موها دارند که با اثر بر روی آنها باعث کاهش ضخامت مو می شوند و پاسخدهی این گیرنده ها را توارث تعیین می کند.

این نوع ریزش مو آنقدر شایع است که دیگر نمی توان مگر در موارد شدید آن را بیماری محسوب نمود و در حقیقت یک نوع پروسه طبیعی در موها می باشد.

البته این نوع ریزش مو را باید از انواع دیگر ریزش مو که علت خاصی دارند مثل ریزش موی بعلت کم کاری تیرویید، کمخونی ها و مشکلات تغذیه ای افتراق داد چرا که درمان آنها متفاوت می باشد.

در درمان ریزش موی آندروژنتیک می توان از داروهای موضعی محرک رویش مو مانند ماینوکسیدیل سود برد و یا در موارد شدیدتر از داروهای ضد هورمون مردانه تحت نظر پزشک متخصص استفاده کرد.

البته روند پاسخ به درمانها کند بوده و درمانها تنها شدت ریزش را کاهش داده و می توانند سرعت پیشرفت به سمت طاسی آقایان را کند کنند.

در خانمها پاسخ به درمانها کمتر بوده و وضعیت هورمونی آنها نیز می تواند در پاسخدهی به درمانها موثر باشد. لذا بررسی هورمونی در خانمها بیشتر توصیه شده و گاهی لازم است از همکاری متخصص غدد نیز بهره برد.

امروزه بسیاری از درمانها جهت ریزش مو توصیه می شود و گاهی این توصیه ها از طرف افراد غیر متخصص میباشد.

برای مثال انواع شامپوها جهت ریزش مو توصیه می شود درصورتی که کمترین اثری در این زمینه نداشته و یا محلولها و آمپولهای موضعی بسیاری تبلیغ می شود که شاید درصد کمی از آنها موثر باشد.

و باید توجه نمود که حتما” در استفاده از این نوع درمانها باید با متخصص پوست مورد اعتماد خود مشورت نماییم و درصورت تایید از آنها استفاده کنیم و به تبلیغات بسیاری که درمورد این نوع داروها می شود توجه نکنیم.

آلوپسی آره اتا ( طاسی منطقه ای )

در بیماری آلوپسی آره اتا یا طاسی منطقه ای یا طاسی سکه ای موهای منطقه ای از مناطق مو دار بدن بطور ناگهانی کاملا” میریزد. این منطقه می تواند در ناحیه سر، ریش، ابرو، مژه و یا هرجای دیگر بدن باشد.

در موارد شدید بیماری تمام موهای سر می ریزد که به آن آلوپسی توتالیس میگویند و یا حتی موهای تمام بدن می ریزد که آن را آلوپسی یونیورسالیس می نامند.

علت این بیماری به نظرمی رسد که فعالیت سیستم ایمنی برعلیه موهای فرد مبتلا باشد. گاهی همراه با ریزش موی منطقه ای، تغییرات ناخنی خاصی نیز رخ میدهد که در تشخیص بیماری کمک کننده است.

بیماری در هر سنی می تواند شروع گردد و شدت بیماری نیز می تواند کاملا” متفاوت باشد.

البته برخی عوامل در تعیین شدت بیماری موثرند، مثلا” اگر شروع بیماری در کودکی باشد و یا تمام سر را دربربگیرد و یا همراه با حساسیت پوستی سرشتی باشد و یا منطقه حاشیه ای پشت سر و بالای گوش را درگیر کند شدت بیماری بیشتر و مدت ابتلا طولانی تر می شود.

مدت طول کشیدن این بیماری متفاوت است در موارد محدود اکثرا” در عرض چند ماه موها مجددا” رویش می کند. در ابتدا موهای رویش کرده به رنگ سفید می تواند باشد که کم کم به رنگ عادی باز می گردد.

برخی افراد بطور مکرر دچار این نوع ریزش مو میشوند که گاه ممکن است بطور وسیع تمام سر یا کل بدن رانیز مبتلا کند. و البته گاه نیز فردی فقط یکبار دچار این بیماری می شود و در عرض چند ماه نیز بهبودی یافته و هیچگاه نیز دوباره دچار این بیماری نمی شود.

در این بیماری موها به یکباره ریزش می کند و فرد درعرض یکی دو روز متوجه ریزش موی خود می شود. خیلی از افراد نیز توسط آرایشگر خود از ریزش موی منطقه ای خود آگاه می شوند.

یکی از عواملی که در ایجاد بیماری گفته می شود که نقش دارد اضطراب می باشد که البته بطور کاملا” علمی این مطلب ثابت نشده است.

اما چون خیلی از بیماریهای پوستی می تواند با استرس تشدید شود احتمال تشدید این بیماری نیز با استرس وجود دارد و آرامش بیمار و واکنش غیراحساسی او نسبت به بیماری خود می تواند دردرمان نیز موثر باشد.

درمان بیماری در اوایل شروع ریزش مو خیلی موثر نیست و سیر بیماری باید به طرف ثبات برود و قطر مناطق ریزش مو ثابت بماند تا درمان نیز موثر واقع شود.

درمانهای موضعی رایج شامل استفاده از استروییدها و محرکهای ریزش مو مانند ماینوکسیدیل میباشد.

داروهایی نیز وجود دارد که می توانند با ایجاد حساسیت جلدی باعث بهبودی بیماری شوند که این داروها توسط متخصص پوست می تواند تجویز و استفاده شود.

درمانهای خوراکی مانند استرویید خوراکی با مقادیر بالا و داروهایی مانند متوترکسات نیز در درمان استفاده می شود اما بعلت ازمان بیماری و عوارض دارویی بهتر است جز در موارد خاص از این داروها استفاده نشود.

نوشته بهترین روش های مبارزه با ریزش مو و طاسی اولین بار در ایران ناز. پدیدار شد.

[ad_2]