تائید نامه وزرای دولت به رهبر انقلاب درباره لوایح چهارگانه FATF
تائید نامه وزرای دولت به رهبر انقلاب درباره لوایح چهارگانه FATF

[ad_1] تاخیر در تصویب لوایح چهارگانه FATF ممکن است تبعاتی برای کشور داشته باشد وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تقدیم نامه برخی از وزیران به رهبر انقلاب درباره لوایح مرتبط با FATF را تایید کرد و گفت: مفاد این نامه تقاضا از ایشان برای تسریع در رسیدگی این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام […]

[ad_1]

تاخیر در تصویب لوایح چهارگانه FATF ممکن است تبعاتی برای کشور داشته باشد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تقدیم نامه برخی از وزیران به رهبر انقلاب درباره لوایح مرتبط با FATF را تایید کرد و گفت: مفاد این نامه تقاضا از ایشان برای تسریع در رسیدگی این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

آفتاب‌‌نیوز :

صبح روز گذشته یکی از اعضای هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی نامه چندتن از وزرا به رهبر انقلاب درباره FATF را تایید کرد. تایید نامه وزیران به رهبر انقلاب درباره لوایح چهارگانه  FATF | کدام وزرا نامه را امضا کردند؟

به گزارش آفتاب‎نیوز؛ چندی پیش بود که جمعی از کانال‌های تلگرامی نزدیک به جریان اصولگرا در مطالبی از نامه وزرا به رهبرانقلاب خبر می‌دادند. صبح روز گذشته (دوشنبه) علیرضا رحیمی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر نامه وزرا به رهبر انقلاب درباره لوایح CFT و پالرمو را تایید کرد.

او با رد اظهارات پیشین جواد کریمی قدوسی، نماینده اصولگرای مردم مشهد و عضو کمیسیون امنیت ملی، تاکید کرد که این نامه درخواست صدور دستور از جانب رهبری برای تسریع در روند تصویب لوایح الحاق به کنوانسیون‌های بین‌المللی مقابله با جرائم سازمان‌یافته فراملی و مقابله با تامین مالی تروریسم در مجمع تشخیص مصلحت نظام بوده است.

بعد از تایید این نامه از سوی دبیر هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی، سوال اینجاست که کدام یک از وزرای دولت برای جلوگیری از آنچه سیدعباس عراقچی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه «خودتحریمی» خوانده، دست به کار شده است.

یک عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی که نخواست نامش فاش شود، به پانا گفت 8 نفر از وزرای دولت نامه درخواست تسریع در روند تصویب پالرمو (الحاق به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با جرایم سازمان یافته فراملی) و CFT (لایحه الحاق به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم) به رهبری را امضا کرده‌اند.

در همین زمینه یک منبع موثق در وزارت امور خارجه امضای محمد جواد ظریف،‌ وزیر امور خارجه، را تأیید کرد. همچنین برخی منابع دولتی نیز امضای فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد، را تایید کردند.

به گفته عضو هیات رئیسه مجلس علاوه بر این دو وزیر، بیژن نامدار زنگنه، وزیر نفت، رضا رحمانی، وزیر صنعت، معدن و تجارت، رضا اردکانیان، وزیر نیرو، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی نیز این نامه را امضا کرده‌اند.

شنیده‌ها حاکی از آن است که نامه درخواست وزرا برای تسریع در روند تصویب پالرمو و CFT به رهبری حدود سه ماه پیش تهیه و ارسال شده است.

لایحه الحاق به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم موسوم به CFT روز یکشنبه دوباره با اصرار نمایندگان برای تعیین تکلیف نهایی به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شد.

لایحه الحاق به کنوانسیون پالرمو نیز هم اکنون در انتظار بررسی و تصمیم اعضا مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

مهلت 121 روزه گروه ویژه اقدام مالی به ایران 28 بهمن ماه یعنی 26 روز دیگر پایان می‌یابد و ایران برای خروج از لیست سیاه این گروه، بر اساس اظهارات وزرای امور خارجه و اقتصاد نیازمند تصویب این 2 لایحه است.‎

 شریعتمداری نامه وزیران به رهبر انقلاب برای لوایح FATF را تایید کرد

همچنین وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تقدیم نامه برخی از وزیران به رهبر انقلاب درباره لوایح مرتبط با FATF را تایید کرد و گفت: مفاد این نامه تقاضا از ایشان برای تسریع در رسیدگی این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام است.

«محمد شریعتمداری» روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا به برخی شروط و تحفظ های جمهوری اسلامی ایران در مورد کنوانسیون های مختلف و عضویت در سازمان های بین المللی اشاره کرد و افزود: فکر می کنم دو یا سه اظهارنظر مکتوب رهبر معظم انقلاب ذیل نظر شورای عالی هماهنگی سه قوه – هم منفردا در مورد هر کدام از این لوایح به صورت جداگانه و هم مجتمعا اخذ شده است؛ یعنی کاملا پیداست که متناسب با روند طبیعی قانونی کار، رهبر معظم انقلاب با تحقق این شرایط موافقت فرموده اند.

وی با یادآوری شرایط پیش روی کشور و تحولات بین المللی تصریح کرد: تاخیر در تصویب، ممکن است تبعاتی برای کشور در عرصه های گوناگون داشته باشد و انتقالات مالی را با مشکل مواجه کند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: از این جهت موضوع لوایح چهارگانه مرتبط با FATF برای دولت از حساسیت ویژه ای برخودار بوده و دولت علاقه مند است تا در این فرصت محدود این اقدام به نتیجه برسد.

شریعتمداری همچنین اظهار داشت: هیات عالی نظارت مجمع برخی تحفظ ها درباره این لوایح دارد. امیدواریم این لوایح در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی شود و به تصویب برسد تا ما شاهد آثار زیانبار عدم تصویب آن در کشور نباشیم.

شریعتمداری در عین حال گفت که او جزو امضاکنندگان این نامه نیست.

[ad_2]

Source link