[ad_1] جلوگیری كاكائو از بروز حملات قلبی طی مطالعاتی، تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی بررسی شد. محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی مرتبط است. تمامی گیاهان ، رنگدانه هایی دارند كه می توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در […]
[ad_1]
جلوگیری كاكائو از بروز حملات قلبی
طی مطالعاتی، تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی بررسی شد. محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی مرتبط است.
تمامی گیاهان ، رنگدانه هایی دارند كه می توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند.
مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم بروكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin) درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می كنند.
گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می شود.
آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه ی كاكائو، فلاوونوئید می باشد. مواد آنتی اكسیدانی شامل ویتامین C، ویتامین E، بتاكاروتن و… هستند كه می توانند مانع وقوع بیماری مثل سرطان وبیماریهای قلبی و عروقی شوند.
یك تحقیق نشان داد كه 2 ساعت بعد از خوردن كاكائو سطح فلاوونوئیدهای خون افزایش می یابد. تحقیق دیگری بیان كرد كه 6 ساعت بعد ازخوردن كاكائو، همان اثرات آسپرین در جلوگیری از لخته شدن خون درفرد به وجود می آید.
(گاهی آسپرین در بیماریهای قلبی، برای جلوگیری از لخته شدن خون توسط پزشك تجویز می شود)
هرگاه در بدن، LDL- كلسترول مضر (یكنوع چربی خون مضر) به LDL اكسیده ، تبدیل شود می تواند در سرخرگ ایجاد پلاكت و گرفتگی كند.
این مطالعات نشان داد كه فلاوونوئید موجود در دانه ی كاكائو، از تبدیل LDL كلسترول مضر به LDL اكسیده ممانعت و در نتیجه مانع گرفتگی رگ ها می شود.
همچنین یك سوم چربی كاكائو را، اسید چرب اولئیك تشكیل می دهد كه یك اسید چرب غیر اشباع است و در روغن زیتون نیز وجود دارد و برای بیماری قلبی- عروقی مفید می باشد.
فلاوونوئیدها غیر از كاكائو، در انواع توت، انواع فلفل، هویج، گوجه فرنگی و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت می شوند.
كاكائوی خالص و تصفیه نشده، تلخ مزه است كه تولید كنندگان برای تهیه شكلات كاكائویی و بهتر شدن طعم تلخ كاكائو، مقدار زیادی شكر و روغن به آن اضافه می كنند در نتیجه با خوردن شكلات كاكائویی مقدار زیادی انرژی اضافی دریافت می كنید كه برای بدن نیاز نیست و ممكن است شما را برای ابتلاء به بیماریهای قلبی مستعد كند.
همچنین شكر و روغن خواص آنتی اكسیدانی كاكائوی خالص را از بین می برد. بنابراین می توان گفت شكلات تهیه شده از كاكائو به دلیل انجام عمل فرآیند در كارخانه، خواص مفید دانه كاكائوی خالص را ندارد ولی كاكائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی اكسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی دارد.
مصرف كاكائو، به مرور عملكرد شناختي را افزايش مي دهد
مطالعات جديد محققان ايتاليايي نشان ميدهد مصرف روزانه كاكائو با كاهش انواع مختلف عملكرد شناختي مقابله ميكند و منجر به بهبود عملكرد حافظه، پردازش اطلاعات بصري، پردازش ذهني و تسلط كلامي ميشود.
به گزارش گروه علمي ايران ناز از پايگاه خبري ساينس، از دانه كاكائو براي توليد انواع شكلات استفاده ميشود و سال ها است كه خاصيت درماني تركيبات مختلف اين ماده از نظر علمي به تاييد رسيده است.
براي مثال، پليفنول موجود در شكلات تيره، در بهبود آرامش و خلق و خو نقش دارد و فلاونول موجود در شكلات نيز از كاهش حافظه مرتبط با سن جلوگيري ميكند.
در مطالعات جديد محققان تاثير مصرف درازمدت فلاونول بر فعاليت مغز را مورد بررسي قرار دادند. در اين مطالعه داوطلبان به سه گروه تقسيم شدند كه به ميزان كم، متوسط و زياد به مدت سه ماه كاكائو مصرف كردند.
نتايج مطالعات نشان ميدهد مصرف روزانه كاكائو به مقدار متوسط باعث بهبود عملكرد حافظه، پردازش اطلاعات بصري، پردازش ذهني و تسلط كلامي ميشود.
از طرفي در افرادي كه اختلال شناختي ضعيفي داشتند، بهبود قابل توجهي حاصل شد.
در ادامه مطالعات آمده است فلاونول موجود در كاكائو اثرات مفيدي بر سلامت قلب و عروق دارد و حجم خون مغز را افزايش ميدهد و اثر مثبتي بر عملكرد شناختي در طول زمان دارد.
نتايج اين مطالعه در نشريه Frontiers in Nutrition منتشر شده است.
نوشته جلوگیری كاكائو از بروز حملات قلبی اولین بار در ایران ناز. پدیدار شد.
[ad_2]