درمان تب خال یا هرپس سیمپلکس
درمان تب خال یا هرپس سیمپلکس

[ad_1] درمان تب خال یا هرپس سیمپلکس بیماری تب خال یک بیماری ویروسی است که اکثرا” اولین تماس با این ویروس درکودکی رخ میدهد که در این زمان معمولا” به شکل بدون علامت بوده اما گاه میتواند به شکل یک بیماری حاد رخ دهد. در این صورت کودک دچار تب، بد حالی، ضایعات پوستی و […]

[ad_1]

درمان تب خال یا هرپس سیمپلکس

بیماری تب خال یک بیماری ویروسی است که اکثرا” اولین تماس با این ویروس درکودکی رخ میدهد که در این زمان معمولا” به شکل بدون علامت بوده اما گاه میتواند به شکل یک بیماری حاد رخ دهد.

در این صورت کودک دچار تب، بد حالی، ضایعات پوستی و مخاطی در اطراف و داخل دهان می شود.

ضایعات پوستی به شکل دانه های آبدار کوچک در زمینه پوست قرمز بوده و ضایعات مخاطی نیز به شکل قرمزی زخمی شده مخاط همراه سوزش و درد میباشد. ضایعات پوستی معمولا” بصورت گروهی میباشند.

کودک مبتلا بعلت درد موقع غذا خوردن ممکن است از این کار امتناع کند و یا حتی بعلت درد موقع فرو بردن آب دهان، دچار ریزش آب دهان از کناره دهان خود بخصوص در شبها گردد.

گره های لنفاوی زیر فکی نیز متورم و بزرگ می شوند. این بیماری حاد خودبخود و در عرض حدود یک هفته بهبود می یابد و بجز درمانهای معمولی به اقدام خاصی نیاز ندارد.

ویروس تب خال درگره های عصبی ناحیه بصورت غیرفعال باقی مانده و ممکن است بعدها به شکل عود تب خال بروز کند که همان تب خال معمولی است که خیلی از مردم دچار آن هستند.

این حالت ممکن است بارها تکرار شود بطوری که حتی گاه ماهی یکبار فرد دچار این حالت می شود اما معمولا” سالی دو بار رخ می دهد.

عود تب خال با حالت سوزش و گزگز ناحیه اطراف دهان شروع می شود و سپس ضایعات دانه ای آبدار گروهی ایجاد می شود و در عرض حدود یک هفته تا 10 روز نیز بهبود می یابد و اسکار نیز بجا نمیگذارد.

البته درصورتی که عفونت باکتریال ایجاد شود احتمال آن هست که اسکار یا پررنگی پوست نیز بجا بگذارد.

باید توجه داشت که درعود تب خال برخلاف تب خال اولیه ضایعات مخاطی رخ نمی دهد.

محل بروز عود می تواند دراطراف چشم، گونه، بینی و یا حتی در مناطقی غیر از صورت مانند ناحیه کمر نیز باشد.

یک نوع هم بطور مکرر در ناحیه گوش کشتی گیران رخ می دهد. عود تب خال در سنین جوانی بیشتر روی می دهد و با بالا رفتن سن از تعداد عود بیماری کاسته می شود.

عواملی که باعث عود می شوند شامل اضطراب، ترس، تب، کابوس شبانه، آفتاب شدید، سوز وسرمای شدید، دوره های هورمونی خانمها و اعمال درمانی زخمی کننده پوست می باشد.

که جهت پیشگیری در چنین مواردی می توان قبل از واقعه عامل عود، از درمانهای خوراکی ضد ویروس استفاده نمود.

درمان در موارد اولیه تب خال دهانی شامل مسکن ها، دهان شویه ها و درمانهای ضد ویروسی خوراکی مانند آسیکلوویر می باشد.

در عود تب خال معمولا” نیازی به درمان خاصی نیست و ضایعه خودبخود بهبود می یابد اما درصورت نیاز به درمان می توان از پماد های ضدویروسی مانند آسیکلوویر و درصورت بروز عفونت باکتریایی از پماد موپیروسین استفاده نمود.

در مورد داروهای موضعی ضد ویروسی باید خاطرنشان ساخت که درصورت استفاده زودرس یعنی به محض شروع سوزش ناحیه می توانند تا حدی اثر داشته باشند در غیر اینصورت اثر آنها بسیار کم می شود.

استفاده از کمپرس سرد تا حدی از التهاب و ورم ناحیه کم میکند. درصورت صلاحدید پزشک معالج گاهی از استروییدهای موضعی قوی در کاهش التهاب تب خال استفاده میشود که با توجه به خطرات این درمان در ناحیه اطراف چشم در این ناحیه باید از به کار بردن این داروها خودداری نمود.

نوشته درمان تب خال یا هرپس سیمپلکس اولین بار در ایران ناز. پدیدار شد.

[ad_2]