[ad_1] طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید شیرینی خانگی برای عید: شیرینی ملکه بادام یکی از انواع شیرینیهاي آجیلی اسـت کـه علاوه بر طعم خوب و ظاهر زیبا بسیار مقوی اسـت و برای پذیرایی در نوروز گزینه مناسبی اسـت. این شیرینی درکنار شیرینیهاي خانگی دیگر برای پذیرایی در عید نوروز نیز بسیار مناسب و زیباست. […]
[ad_1]
طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید
شیرینی خانگی برای عید: شیرینی ملکه بادام یکی از انواع شیرینیهاي آجیلی اسـت کـه علاوه بر طعم خوب و ظاهر زیبا بسیار مقوی اسـت و برای پذیرایی در نوروز گزینه مناسبی اسـت.
این شیرینی درکنار شیرینیهاي خانگی دیگر برای پذیرایی در عید نوروز نیز بسیار مناسب و زیباست. شـما می توانید این شیرینی خوشمزه رابا روشی بسیار راحت در منزل تهیه کنید.
مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر شیرینی ملکه بادام
آرد سفید شیرینی: ۱۸۰ گرم
کره: ۷۵ گرم
پودر قند: ۵۰ گرم
تخم مرغ: ۱ شماره
وانیل: ۱ قاشق چایخوری
مواد مورد نیاز برای رویه پوششی شیرینی ملکه بادام :
خلال بادام: ۱۰۰ گرم
کره: ۲۵ گرم
عسل: ۵۰ گرم
خامه صبحانه: ۱۰۰ گرم
زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذاخوری
∴ نکات مهم درباره مواد اولیه ∴ نکات مهم آرد که باید رعایت شود :
نکته مهمی کـه باید در مورد آرد بـه ان توجه کنید، کیفیت آردهای موجود در بازار اسـت کـه باهم تفاوت دارند. بـه همین دلیل متناسب باکیفیت آرد ممکن اسـت میزان ان کمتر یا زیادتر از مقداری شود کـه در دستور گفته شده اسـت؛ (شیرینی خانگی برای نوروز)
بنابراین موقع اضافه کردن آرد بـه این مسئله توجه داشته باشید. اگر دیدید مواد شیرینی درحال سفت شدن اسـت؛ ولی هنوز مقداری از آرد باقیمانده اسـت؛ یعنی آردی کـه اضافه کرده اید، کافی اسـت و بقیه را اضافه نکنید.
اگرهم طبق دستور عمل کردید؛ ولی حس کردید مواد شـما هنوز بـه ان غلظتی کـه باید برسد، نرسیده اسـت؛ یعنی باید کمی بیشتر آرد اضافه کنید؛
بنابر این شـما همیشه مقدار آردی را کـه در دستور گفته شده اسـت، تهیه کنید. حال ممکن اسـت این مقدار با توجه بـه کیفیت آرد کم یا زیاد شود.
نکات مهم زعفران که باید رعایت شود :
همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران رابا آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و وادار می شوید برای بـه دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛
بنابر این نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم اسـت. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. (شیرینی خانگی برای عید)
بعد بـه ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ بـه ان اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود بـه زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد.
زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقیمانده را داخل فریزر قرار دهید. حواس تان باشد زعفرانی کـه استفاده میکنید، تقلبی نباشد.
برای این کـه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص اسـت. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص اسـت. زعفرانهاي تقلبی طبق معمولً براق هستند.
نکات مهم پودر قند که باید رعایت شود :
پودر قند باید حتما از قند تهیه شده باشد؛ یعنی قند را پودر کرده باشد. اگر شکر را آسیاب کنید، هرگز بـه نرمی قند آسیاب شده نخواهد بود. پودر قند مرغوب پودر قندی اسـت کـه بـه نرمی آرد باشد.
توجه داشته باشید کـه پودر قند بعد از مدتی کـه داخل کیسه یا ظرف بماند، ممکن اسـت سفت شود؛ بنابر این قبل از این کـه ان را بـه مواد شیرینی اضافه کنید، حتما با گوشتکوب بکوبید و سپس الک کنید.
دستور پخت شیرینی ملکه بادام :
۱ ـ برای شروع کار کره را از یخچال خارج کنید تا بـه دمای محیط برسد و نرم شود؛ سپس کره نرم شده، پودر قند و وانیل را داخل یک کاسه بریزید و با دور تند همزن برقی چند دقیقه هم بزنید تا پفکی و شفاف شود.
۲ ـ در مرحله بعد تخم مرغ را بـه مواد بالا اضافه کنید و بازهم بزنید. سپس آرد را کـه از قبل الک کرده اید، کم کم و طی سه مرحله بـه مواد اضافه کنید و با لیسک یا دست هم بزنید تا کم کم حالت خمیر بـه خود بگیرد و بـه دست نچسبد.
نیازی بـه ورز دادن خمیر نیست. وقتی خمیر نرم شد، ان را داخل یک کیسه فریزر بگذارید و با وردنه خمیر را از روی کیسه فریزر کمی باز کنید و بعد داخل یخچال بگذارید تا حدود سی دقیقه استراحت کند.
۳ ـ برای تهیه مواد روی شیرینی عسل + خامه + کره رابا هم مخلوط کنید و روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید. وقتی از اطرف شروع بـه جوشهاي ریز کرد، زعفران دم کرده و خلال بادام را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند؛ سپس از روی حرارت بردارید.
۴ ـ خمیر را از یخچال بیرون بیاورید و از کیسه فریزر خارج کنید. خمیر را روی صفحه کار بگذارید و کیسه فریزر را روی ان پهن کنید؛ سپس خمیر رابا وردنه بـه قطر ۳ میل باز کنید و بعد با کاتر یا قالب دلخواه برش بزنید.
توجه داشته باشید کـه، چون این شیرینی مواد رویی دارد، باید قالبی کـه استفاده میکنید، دارای حفره یا شکم خالی باشد.
خمیرهای قالب زده آماده را داخل سینی فر بچینید ودر فر ۱۸۰ درجه سانتیگراد کـه از قبل گرم کرده اید، بـه مدت ۱۵ دقیقه قرار بدهید تا شیرینیها بپزند.
۵- بعد از گذشت این مدت زمان سینی را از فر خارج کنید و مواد روی شیرینی را کـه از قبل آماده کرده اید، داخل قسمت خالی شیرینی بریزید و سینی را دوباره بـه مدت ۳ تا ۵ دقیقه داخل فر بگذارید.
از این بـه بعد گریل را روشن کنید تا روی شیرینی طلایی شود. وقتی سینی را از فر بیرون آوردید، عسل را روی شیرینیهاي داغ بمالید تا براق شود و بگذارید تا خنک شود.
نکات مهم در خصوص پخت شیرینی ملکه بادام :
۱ ـ یک روش دیگر برای پخت شیرینی ملکه بادام این اسـت کـه خمیر را بـه صورت یکدست داخل سینی فر باز کنید و بگذارید بپزد؛ سپس مواد رویه را بریزید و بعد از این کـه شیرینی پخت و خنک شد، با چاقو بـه اندازههاي دلخواه تقسیم کنید.
۲ ـ اگر خمیر این شیرینی را بیش از حد ورز بدهید، بـه روغن میافتد و بعد از پخت سفت و خشک می شود.
۳ ـ دراین شیرینی بـه جای بادام می توانید از هر نوع مغز خوراکی دیگر مانند پسته و گردو استفاده کنید.
نوشته طرز تهیه شیرینی خانگی مخصوص عید اولین بار در ایران ناز. پدیدار شد.
[ad_2]