4 مؤلفه کلیدی تسلیحات نوین ارتش
4 مؤلفه کلیدی تسلیحات نوین ارتش

[ad_1]  در نمایشگاه هوانیروز ارتش از آخرین دستاوردهای این نیرو، جهاد خودکفایی، مرکز تولید، بهینه‌سازی و نوسازی شهید «زرهرن» و صنایع «یاعلی (ع)» رونمایی شد. براساس گزارش‌های منتشر شده، دراین نمایشگاه بخشی از تازه‌ترین دستاوردهای هوانیروز، ازجمله سامانه واقع‌نمایی عملیات رزمی، شبیه‌ساز واقعیت مجازی بالگردها، سامانه‌های خودحفاظتی، پروژه یوسف، انواع موشک‌های کروز هواپایه بردبلند، هوا […]

[ad_1]

 در نمایشگاه هوانیروز ارتش از آخرین دستاوردهای این نیرو، جهاد خودکفایی، مرکز تولید، بهینه‌سازی و نوسازی شهید «زرهرن» و صنایع «یاعلی (ع)» رونمایی شد. براساس گزارش‌های منتشر شده، دراین نمایشگاه بخشی از تازه‌ترین دستاوردهای هوانیروز، ازجمله سامانه واقع‌نمایی عملیات رزمی، شبیه‌ساز واقعیت مجازی بالگردها، سامانه‌های خودحفاظتی، پروژه یوسف، انواع موشک‌های کروز هواپایه بردبلند، هوا به سطح ضدزره، موشک قدر، انواع پهپادهای انتحاری شناسایی، سوئیچ بلید و پهپاد انهدامی محرم، انواع قطعات مورد نیاز بالگردی، خودروهای فوق سنگین کیان 600 پلاس، 700، 800 و انواع تجهیزات موردنیاز در حوزه زرهی، عملیاتی و رزم زمینی به نمایش درآمدند.

 

تحول‌آفرینی در هوانیروز

به‌گفته مسئول مربوط، هوانیروز ارتش توانسته با بهره‌گیری از توان داخلی، تعیین اولویت‌ها و متناسب‌سازی تجهیزات و تسلیحات، به تحول‌آفرینی در سطح یگان‌های این نیرو و تغییر رویکرد دست یابد؛ تحولی که با تغییر در منابع و نیروی انسانی این نیرو کلید خورد و در ادامه با شناخت آسیب‌ها و چالش‌ها همراه شد.

درچنین شرایطی، فرایند 5ساله طی شده به توسعه توان رزمی و عملیاتی هوانیروز با بهره‌گیری از سامانه‌های «شفق»، «حیدر» و «یوسف» انجامید؛ سامانه‌هایی که قابلیت استفاده در انواع راهبردهای تاکتیکی و عملیاتی جنگ‌های آینده را دارند. در نمایشگاه هوانیروز ارتش، دستاوردهای متنوعی به نمایش درآمد که در ادامه با بخشی از آنها آشنا می‌شوید.

 

نسل آینده تسلیحات ارتش

علاوه‌بر هوانیروز، نیروی‌زمینی ارتش هم درحال برداشتن گام‌های اساسی درمسیر تولید نسل جدید تسلیحات مورد نیاز این نیرو است. براین اساس هم بود که فرمانده نیروی زمینی ارتش در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای هوانیروز، تولید تسلیحات «دورزن» و «متحرک» را از اولویت‌های راهبردی این نیرو اعلام کرد. امیر کیومرث حیدری با اشاره به اینکه ایجاد 2 رسته‌ نوپدید به نام‌های «متحرک هجومی» و «واکنش سریع»، نمونه‌ای از دگرگونی‌های به‌وقوع پیوسته در ماهیت یگان‌ها و تغییر در کلیت ساختار نیروی زمینی است، افزود: پس‌از دگرگون‌سازی ساختار و سازماندهی نیروی‌زمینی، تغییر در ساختار تسلیحاتی این نیرو هم مدنظر قرار گرفت؛ به‌گونه‌ای که هم‌اکنون همه مراحل تسلیحاتی مورد نیاز نیروی زمینی از قبیل طراحی، تولید، ساخت، پایش و عیب‌یابی ازسوی متخصصان و پژوهشگران داخلی و شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌شود. وی همچنین تاکید کرد که «دورزنی»، «نقطه‌زنی»، «هوشمندسازی» و «شبکه‌ای شدن تسلیحات» 4مؤلفه کلیدی تسلیحات در جنگ‌های نوین به شمار می‌رود که روی آنها متمرکز شده‌ایم.

4970691

سامانه‌های خودحفاظتی بالگردی

بخشی از دستاوردهای به‌نمایش درآمده در نمایشگاه هوانیروز، سامانه‌های خودحفاظتی بالگردی است که از اهمیت راهبردی ویژه‌ای در افزایش توان رزم بالگردها برخوردار است. در واقع استفاده از سامانه‌های خودحفاظتی «چف و فلر»، سامانه «دی.آر.اف.ام»، سامانه اخلال‌گر ارتباطی، سامانه هشداردهنده لیزری و سامانه اخلال‌گر ناوبری« جی.ان.اس.اس» روی بالگردها سببافزایش توان رزم و بقای بیشتر آنها می‌شود. در چنین شرایطی در صورت بروز هرگونه تهدیدی علیه خلبانان هوانیروز، آنان می‌توانند بدون هیچ‌گونه آسیبی، منطقه خطر را ترک کنند. ازجمله برجستگی بارز این سامانه‌ها، هشدار در برابر تهدیدهای لیزری است که بلافاصله خلبان را مطلع می‌کند تا از هرگونه اتفاق احتمالی جلوگیری کند.

 

شبیه‌ساز واقعیت مجازی

دراین نمایشگاه انواع شبیه‌سازهای بالگردهای 209، 206، 214، شینوک و 205 نیز به نمایش درآمد. این سامانه‌های کاملا بومی، از نسل آخرین شبیه‌سازهایی است که با همکاری اساتید دانشگاه افسری امام‌علی (ع) و معاونت تحقیقات هوانیروز، برای نخستین بار در کشور تولید و مورد بهره‌برداری قرار گرفته‌است. این سامانه می‌تواند حس پرواز واقعی را به خلبانان القا کند و در نتیجه اثربخشی بیشتری برای آموزش خلبانان داشته باشد. به‌دلیل عدم نیاز به کابین دراین سامانه، با یک فروند شبیه‌ساز واقعیت مجازی بالگرد 206 می‌توان همه تایپ‌های پروازی را پوشش داد. از ویژگی‌های این شبیه‌ساز می‌توان به اثربخشی بالای آموزشی، هزینه کم طراحی و ساخت، تعمیر و نگهداری آسان و کم‌هزینه و قابلیت جابه‌جایی آسان اشاره کرد.

 

پهپاد شاهین»

ماموریت: شناسایی و مراقبت

ارتفاع پروازی: 15هزارپا

مداومت پروازی: 4ساعت

طول: 207سانتی‌متر

ارتفاع: یک متر

موتور: 2عدد پیستونی

قدرت موتور: 20اسب بخار

سرعت: 180کیلومتر بر ساعت

ارسال تصاویر زمینی: 40کیلومتر

ارسال تصاویر هوایی: 150کیلومتر

سوخت: 7لیتر

نشست و برخاست: اسکید-چرخ

 

پهپاد محرم

ماموریت: انهدامی – انتحاری

وزن سرجنگی: 25کیلوگرم

مداومت پروازی: 9ساعت

کاربرد: انهدام اهداف و استحکامات دشمن

 

پهپاد سوئیچ بلید

نوع: پهپاد شناسایی – انتحاری

مداومت پروازی: 4ساعت

برد: 4کیلومتر

سرعت: 120کیلومتر بر ساعت

کاربرد ویژه: شلیک به انواع اهداف ثابت و متحرک

قابلیت‌ها: دارای قابلیت کنترل و هدایت / برخورداری از سامانه هدایت جی.پی.اس

سامانه موشکی قدر29

ماموریت: شرکت در عملیات‌ انتحاری و شناسایی

برد: 150کیلومتر

وزن سرجنگی: 4کیلوگرم

قابلیت ویژه: نصب روی انواع بالگردهای 206

 

موشک حیدر

نوع: موشک کروز هواپایه بردبلند

برد: 200 کیلومتر

قابلیت ویژه: نصب روی بالگردهای سنگین و نیمه‌سنگین

تجهیزات ویژه: مجهز به سر جست‌وجوگر حرارتی

توان عملیاتی: دارای قابلیت عملیات در مناطق صعب‌العبور کوهستانی، سواحل دریایی و مناطق رملی و بیابانی در حداقل زمان و حداکثر غافل‌گیری

 

سامانه موشکی شفق

نوع: موشک بومی ضدزره «شفق»

برد عملیاتی ارتقا یافته: تا شعاع 20کیلومتر

قابلیت ویژه: امکان دقت و نقطه‌زنی بالا/ نصب روی انواع بالگردهای هوانیروز

تجهیزات ویژه: سر جنگی ارتقا یافته/ جست‌وجوگر مادون‌قرمز

 

سامانه‌ یوسف

نوع: دوربین سامانه‌ پرواز در شب هواپایه‌

کاربرد: پایش، نشانه‌روی و ردیابی اهداف ثابت و متحرک از فاصله‌ دور و در شرایط آب و هوایی نامناسب

تکنولوژی: پایدارسازی بر پایه‌ ژیروسکوپ‌های نوری و الگوریتم ردیابی بر پایه هوش‌مصنوعی

قابلیت ویژه: استفاده از دوربین‌های با قابلیت بزرگ‌نمایی بالا / قابلیت استفاده در انواع هواگردها

 

سامانه موشکی بالگرد 209

نوع: سامانه جامع و یکپارچه موشکی بالگرد 209

قابلیت ویژه: توان شلیک انواع موشک‌های هواپایه بالگردی با ماهیت (بزن دررو)

تسلیحات: موشک «الماس» و «قائم»

کاربری: نصب روی بالگردهای تهاجمی کبری

 

سامانه واقع‌نما

نوع: سامانه واقع‌نمای عملیاتی رزمی

کاربرد: آشنایی خلبانان با تهدیدهای جنگ‌های نوین / کسب آمادگی برای نبرد در همه شرایط آب و هوایی

قابلیت ویژه: آگاهی از تجهیزات و ادوات جنگی دشمن که به‌وسیله‌ هوش مصنوعی هدایت می‌شوند

 


منبع:


همشهری

[ad_2]

Source link