اگر ارده نمیخورید نصف عمرتان بر فناست چون…
اگر ارده نمیخورید نصف عمرتان بر فناست چون…

[ad_1] اگر ارده نمیخورید نصف عمرتان بر فناست چون… خواص ارده برای سلامتی بدن بسیار است این ماده مغذی سرشار از چربی های سالم است و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های خاص کمک می کند. در ادامه با ایران ناز همراه می شوید.خواص ارده فراوان است، ارده از دانه های تفت داده شده […]

[ad_1]

اگر ارده نمیخورید نصف عمرتان بر فناست چون…

خواص ارده برای سلامتی بدن بسیار است این ماده مغذی سرشار از چربی های سالم است و به کاهش خطر ابتلا به بیماری های خاص کمک می کند.

در ادامه با ایران ناز همراه می شوید.خواص ارده فراوان است، ارده از دانه های تفت داده شده کنجد به دست می آید و دارای عطر و طعم بی نظیری است.

این ماده بیشتر به عنوان یکی از ترکیبات اصلی تهیه هوموس شناخته می شود، اما به طور گسترده در بسیاری از غذاها در سراسر جهان به ویژه در غذاهای مدیترانه ای و آسیایی استفاده می شود. خواص ارده جدا از مصارف آشپزی فواید زیادی برای سلامتی به همراه دارد.

*خواص ارده که دانستن آن خالی از لطف نیست:

-ارده بسیار مقوی است

در خصوص خواص ارده لازم به ذکر است که ارده سرشار از چربی های سالم، ویتامین ها و مواد معدنی است. در واقع، فقط یک قاشق غذاخوری معادل ۱۵ گرم بیش از ۱۰ درصد ارزش روزانه برخی از مواد مغذی را برای بدن تامین می کند. یک قاشق غذاخوری ارده معادل ۱۵ گرم تاهینی حاوی موارد زیر است:

کالری: ۹۰ کالری

پروتئین: ۳ گرم

چربی: ۸ گرم

کربوهیدرات: ۳ گرم

فیبر: ۱ گرم

تیامین: ۱۳ درصد ارزش روزانه

ویتامین B6: 11 درصد ارزش روزانه

فسفر: ۱۱ درصد ارزش روزانه

منگنز: ۱۱ درصد ارزش روزانه

ارده منبع بزرگی از فسفر و منگنز است که هر دو نقش مهمی در سلامت استخوان ها ایفا می کنند، همچنین سرشار از تیامین (ویتامین B1) و ویتامین B6 است که برای تولید انرژی مهم هستند.

بعلاوه، حدود ۵۰ درصد از چربی موجود در ارده از اسیدهای چرب اشباع نشده تک تشکیل می شود. اینها خاصیت ضدالتهابی دارند و با کاهش خطر ابتلا به بیماری مزمن مرتبط هستند.

-ارده سرشار از آنتی اکسیدان است

ارده حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام لیگنان است که از آسیب رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری می کند و خطر ابتلا به بیماری را کاهش می دهد.

رادیکال های آزاد ترکیبات ناپایداری هستند. هنگامی که در بدن در سطح بالایی وجود داشته باشند به بافت ها آسیب می رسانند و در ایجاد بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲، بیماری های قلبی و برخی از سرطان ها نقش دارند.

ارده به ویژه در لیگنان سسامین زیاد است ترکیبی که پتانسیل آنتی اکسیدانی امیدوارکننده ای را در برخی از آزمایش ها در فاز آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده است.

به عنوان مثال، خطر ابتلا به سرطان را کاهش داده و از کبد در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند. با این حال، برای درک کامل این تاثیرات تحقیقات بیشتری در فاز انسانی لازم است.

اگر ارده نمیخورید نصف عمرتان بر فناست چون...

-ارده خطر ابتلا به بیماری های خاص را کاهش می دهد

در خصوص خواص ارده یادآوری این نکته حائز اهمیت است که مصرف دانه کنجد خطر ابتلا به برخی شرایط مانند دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی را کاهش می دهد، همچنین عوامل خطر در بیماری های قلبی از جمله سطح کلسترول بالا و تری گلیسیرید کاهش می یابد.

یک مطالعه روی ۵۰ فرد مبتلا به آرتروز زانو نشان داد افرادی که روزانه ۳ قاشق غذاخوری معادل ۴۰ گرم دانه کنجد مصرف می کنند در مقایسه با گروه دارونما به طور قابل توجهی سطح کلسترول در آنها کاهش می یابد.

مطالعه ۶ هفته ای دیگر روی ۴۱ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد آنهایی که بخشی از صبحانه خود را با ۲ قاشق غذاخوری معادل ۲۸ گرم ارده جایگزین کردند در مقایسه با گروه کنترل سطح تری گلیسیریدشان به طور قابل توجهی کاهش یافت. علاوه بر این، رژیم های غذایی سرشار از چربی های اشباع نشده تک با کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ ارتباط دارند.

اگر ارده نمیخورید نصف عمرتان بر فناست چون...

-ارده خاصیت ضدباکتری دارد

ارده و کنجد به دلیل داشتن آنتی اکسیدان های قوی خاصیت ضدباکتری دارند. در حقیقت، در بعضی از کشورهای اروپای مرکزی و خاورمیانه، روغن کنجد به عنوان یک درمان خانگی برای زخم های پا مرتبط با دیابت استفاده می شود.

در یک مطالعه روی ظرفیت ضدباکتریایی عصاره دانه کنجد محققان دریافتند این ماده در برابر ۷۷ درصد نمونه های باکتریایی مقاوم در برابر دارو آزمایش شده است.

علاوه بر این، یک مطالعه روی موش ها نشان داد روغن کنجد به بهبود زخم ها کمک می کند. محققان دلیل این امر را چربی ها و آنتی اکسیدان های موجود در روغن اذعان داشتند. با این حال، مطالعات بیشتری در فاز انسانی مورد نیاز است.

اگر ارده نمیخورید نصف عمرتان بر فناست چون...

-ارده حاوی ترکیبات ضدالتهابی است

برخی از ترکیبات موجود در ارده بسیار ضدالتهاب هستند. اگرچه التهاب کوتاه مدت پاسخی سالم و طبیعی به آسیب است، اما التهاب مزمن به سلامتی آسیب می رساند.

مطالعات حیوانی کشف کرده اند کنجد و سایر آنتی اکسیدان های دانه کنجد التهاب و درد مربوط به آسیب، بیماری ریوی و آرتریت روماتوئید را تسکین می دهند، همچنین سسامین در حیوانات به عنوان یک درمان برای آسم مورد بررسی قرار گرفته است بیماری که با التهاب مجاری تنفسی مشخص می شود.

لازم به یادآوری است بیشتر این تحقیقات در حیوانات با استفاده از آنتی اکسیدان های کنجد غلیظ کنسانتره انجام شده است نه خود ارده.

ارده حاوی آنتی اکسیدان های قدرتمند به میزان کمی است. علاوه بر این، برای درک کامل چگونگی تاثیر دانه کنجد بر التهاب در انسان تحقیقات بیشتری لازم است.

-ارده سیستم عصبی مرکزی را تقویت می کند

در خصوص خواص ارده باید بگوییم که ارده حاوی ترکیباتی است که سلامت مغز را بهبود می بخشد و خطر ابتلا به بیماری های تخریب عصبی مانند زوال عقل را کاهش می دهد.

در مطالعات در فاز آزمایشگاهی نشان داده شده است اجزای دانه کنجد از سلول های عصبی مغز و انسان در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.

آنتی اکسیدان های دانه کنجد می توانند از سد خونی مغزی عبور کنند به این معنی که می توانند جریان خون را ترک کنند و مستقیم روی مغز و سیستم عصبی مرکزی تاثیر بگذارند. یک مطالعه روی حیوانات نشان می دهد آنتی اکسیدان های کنجد به جلوگیری از تشکیل پلاک های آمیلوئید بتا در مغز کمک می کند که مشخصه بیماری آلزایمر است.

علاوه بر این، یک مطالعه روی موش ها نشان داد آنتی اکسیدان های دانه کنجد اثرات مضر سمیت آلومینیوم را در مغز کاهش می دهد. با این حال، این تحقیقات اولیه در مورد آنتی اکسیدان های جدا شده کنجد است نه دانه های کنجد کامل یا ارده. قبل از نتیجه گیری تحقیقات بیشتری در مورد فاز انسانی مورد نیاز است.

اگر ارده نمیخورید نصف عمرتان بر فناست چون...

-ارده اثرات ضدسرطانی ایجاد می کند

دانه های کنجد به دلیل اثرات ضد سرطانی در حال بررسی هستند. برخی از مطالعات در فاز آزمایشگاهی نشان می دهد آنتی اکسیدان های دانه کنجد باعث مرگ سلول های سرطانی روده بزرگ، ریه، کبد و پستان می شوند.

۲ آنتی اکسیدان اصلی در دانه کنجد به دلیل پتانسیل ضدسرطانی بسیار مورد بررسی قرار گرفته اند. هر ۲ باعث مرگ سلول های سرطانی شده و سرعت رشد تومور را کاهش می دهند.

علاوه بر این، تصور می شود آنها بدن را در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کنند که خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. اگرچه تحقیقات در فاز آزمایشگاهی و حیوانی امیدوار کننده است، اما مطالعات بیشتری در فاز انسانی مورد نیاز است.

-ارده به محافظت از عملکرد کبد و کلیه کمک می کند

ارده حاوی ترکیباتی است که از کبد و کلیه ها در برابر آسیب محافظت می کند. این اندام ها مسئول دفع سموم و مواد زائد از بدن هستند.

یک مطالعه روی ۴۶ فرد مبتلا به دیابت نوع ۲ نشان داد گروهی که ۹۰ روز روغن کنجد مصرف کردند عملکرد کلیه و کبدشان در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافته است.

علاوه بر این، یک مطالعه در فاز آزمایشگاهی نشان داد عصاره دانه کنجد سلول های کبدی موش را از فلز سمی به نام وانادیم محافظت می کند. علاوه بر این، یک مطالعه روی جوندگان نشان داد مصرف دانه کنجد باعث عملکرد بهتر کبد می شود. این کار باعث افزایش چربی سوزی و کاهش تولید چربی در کبد می شود در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب کاهش می یابد..

*اضافه کردن ارده به رژیم غذایی آسان است

ارده به راحتی به رژیم غذایی اضافه می شود. این ماده به عنوان یکی از مواد اصلی هوموس شناخته شده است، اما در برخی غذاهای دیگر نیز استفاده می شود حتی می توان از آن در تهیه سس سالادها و محصولاتی مانند کیک و شیرینی نیز استفاده کرد.

*نکته پایانی:

ارده یک روش خوشمزه برای افزودن آنتی اکسیدان های قدرتمند و چربی های سالم به رژیم غذایی، همچنین چندین ویتامین و مواد معدنی است.

این ماده خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارد و از جمله مزایای سلامتی آن می توان به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی و محافظت از سلامت مغز اشاره کرد، همچنین تهیه آن در خانه بسیار راحت است. به طور کلی، ارده یک رژیم غذایی ساده، سالم و خوش طعم است.

نوشته اگر ارده نمیخورید نصف عمرتان بر فناست چون… اولین بار در ایران ناز. پدیدار شد.

[ad_2]